Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar çevik kuvvet binaları yenileniyor!...

Üsküdar'daki mevcut çevik kuvvet binası yıkılarak yerine yeni çevik kuvvet binaları yapılacak....

Üsküdar'da eğitimli temizlik ordusu görev yapacak...

Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği programda temizlik per...

Başkan Kara'dan spora hizmet

Üsküdar Lisesi Halı Sahası'nın açılışı yapıldı....

Kendini Astı

Üsküdar'da Bir İşadamının Eşi, Kendisini Asarak İntihar Etti....

''Çevren Senin Elinde'' Kampanyası

Üsküdar Belediyesi tarafından ilçe genelindeki okullar arasında ''Çevren Senin Elinde'' kampanyası düzenlendi....

AKP Binasına Saldırı

Üsküdar Esatpaşa Mahallesi İnönü Caddesi Üzerinde Bulunan AKP Ataşehir Teşkilat Molotof Kokteyli Atıldı. ...

Uncular Caddesi yenileniyor

Uncular Caddesi Prestij Yol çalışması tüm hızıyla sürüyor......

İstanbul Valisi H.Avni Mutlu Üsküdar'ı ziyaret ett...

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 08 Ekim 2012 Perşembe günü Üsküdar'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi....

Hoşgörünün adresi: Kuzguncuk

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Kuzguncuk'ta üç semavi dinin temsilcileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi....

Üsküdar Belediyesi hesap veriyor

Üsküdar Belediyesi Mahalle Danışma Meclisleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu kez durak Bahçelievler mahallesi'ydi....
 

Üsküdar - Beykoz trafiğini rahatlatacak proje

Üsküdar - Beykoz trafiğini rahatlatacak proje
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Beylerbeyi Tünel Çıkışı Altgeçit, Kavşak ve Bağlantı Yolları Uygulama Projesi ile bölgedeki trafik yoğunluğu çözülecek.
Tarih : 03 Eylül 2010, 16:36
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Beylerbeyi Tünel Çıkışı Altgeçit, Kavşak ve Bağlantı Yolları Uygulama Projesi ile bölgedeki trafik yoğunluğu çözülecek.

Proje ile Beylerbeyi - 1.Boğaz Köprüsü akımının sürekliliği sağlanırken, proje kapsamında önerilen altgeçit ile Üsküdar - Beykoz trafik akışı kesintisiz olarak işleyecek. Beylerbeyi sarayı önünde projelendirilen dönel ada ile mevcut durumda sağlanamayan U dönüşleri sağlanabilecek. Gerekli yerlere istinat duvarları, yaya merdivenleri ve yeşil alanlar önerilerek projenin çevre ile uyumu sağlanacak.

Kavşak bölgesindeki yayaların daha güvenli geçişini sağlamak için ise yaya alt geçitleri projelendirildi. Böylece sahil yolundan metrobüse ve tam ters istikamette giden yaya hareketlerinin de güvenli ve konforlu bir şekilde devamlılıkları sağlanacak. Üsküdar yönündeki mevcut tüneli kullanan otobüsler için de standart durak cepleri oluşturularak toplu taşıma araçlarının sebep olduğu duraklamaların önüne geçilecek.


Proje ile mevcut yollar, yürürlükteki karayolu standartlarına ve bölgenin ihtiyaçlarına göre genişletilerek; 1 adet karayolu altgeçidi, 2 adet yaya altgeçidi, 1 adet yaya merdiveni ve istinat duvarları yapılacak.

Proje kapsamında yaklaşık olarak 1,6 km yol, 600 m2 sanat yapısı ve 3000 m2 kazıklı istinat duvarı, betonarme duvar ve toprakarme duvar projelendirildi.

Proje hayata geçirildiğinde, sinyalize kavşaktan kaynaklanan trafik akışındaki düzensizlikler giderilmiş olacak ve yaya sirkülasyonu emniyetli ve konforlu bir şekilde sağlanacak. Ayrıca beklemelerden kaynaklanan zaman kayıpları da minimize edilerek kesintisiz, konforlu ve güvenli bir trafik sağlanmış olacak.

Mevcut yol şu anda Üsküdar-Çengelköy istikametinde bir şerit gidiş bir şerit geliş olmak üzere hizmet veriyor. Projelendirilen kavşakta ise Üsküdar-Beylerbeyi ve Sahil Yolu-D100 akımları 3 fazlı sinyalize olarak çalışıyor. Sinyalizasyon özellikle yoğun saatlerde tıkanmalara ve kuyruklanmalara neden oluyor. Ayrıca trafiğin yoğunlaştığı saatlerde Boğaziçi Köprüsü?ndeki sıkışıklık da mevcut sinyalize kavşağa kadar ulaşarak kavşak işleyişini ve trafik sürekliliğini olumsuz etkiliyor.


İBB


Haberi Değerlendir :