Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar Kuzguncuk'ta denizden ceset çıkarıldı......

Üsküdar Kuzguncuk sahilinde itfaiye ekipleri denizden kıyıya ceset çıkardı....

Ramazan Üsküdar'da bir başka yaşanacak

Üsküdar Belediyesi, iftar geleneğini iskelede ve 8 ayrı noktada kuracağı dağıtım merkezlerinde sürdürecek....

Belediyeden Eğitime Destek

Üsküdar'daki Halil Rüştü İlköğretim Okulu belediyeninde katkılarıyla yeni görünüme kavuştu....

Cemile Sultan'a ikinci hayat

1952 yılında elektrik kontağından çıkan yangında tamamen kül olan Kandilli'deki Cemile Sultan Konağı yeniden inşa ediliy...

İşte Çamlıca Camii

Üsküdar'daki Çamlıca Tepesi'ne yapılan caminin inşaatı hızla devam ediyor....

Trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Üsküdar D-100 Karayolu üzerinde sabaha karşı kaza meydana geldi. Taksi içinde bulunan 2 arkadaştan biri olay......

Mustafa Kara'yı şaşırtan istek

Çamoluk Akyapı Köyü Derneği gecesinde, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı şaşırtan istek......

Ünalan Mahallesi Yeni Muhtarlık Binası'na kavuştu...

Üsküdar Belediyesi tarafından yaptırılan Ünalan Mahalle Muhtarlığı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışı gerçekleşt...

Mustafa Kara, TDBB Yönetimine Seçildi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı 30 Eylül Çarşamba günü Feshane'de gerçekleştiri...

Bülent Arınç'dan Hilmi Türkmen'e hayırlı olsun ziy...

Bülent Arınç, açılış töreninin ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i tebrik etmek için Üsküdar Belediyesi'ni...
 

Okulların geleceği Üsküdar'da tartışıldı

Okulların geleceği Üsküdar'da tartışıldı
İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından organize edilen 2. Ulusal Öğretmenim Sempozyumu'nda okulların geleceği tartışıldı.
Tarih : 30 Kasım 2010, 13:52
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Okulların Geleceği, Ulusal Öğretmenim Sempozyumu'da Ele Alındı

İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından organize edilen 2. Ulusal Öğretmenim Sempozyumu'nda okulların geleceği tartışıldı.

İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER) tarafından organize edilen 2. Ulusal Öğretmenim Sempozyumu'nda okulların geleceği tartışıldı. Yüzlerce öğretmenin katıldığı toplantının sonuç bildirgesinde, Türkiye'de milli ve nitelikli öğretmen yetiştirme sorunu olduğuna dikkat çekildi.

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen sempozyuma; Sivil Toplum Kuruluşları, akademisyenler ve yüzlerce öğretmen katıldı. Toplantı, 7 oturumun ardından sonuç bildirgesiyle tamamlandı.

Açılış konuşmasını yapan İGEDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Hakan Karataş, sivil toplumun işlevine ve eğitim politikalarının belirlenmesindeki rolüne dikkat çekti. Şuanda eğitim veren okulların sanayi toplumunun ve ulus devletin okulu olduğunu belirten Karataş, artık okulun bilgi çağının gereklerini karşılayan, insanın özgürlüğüne duyarlı ve erdem odaklı bir okul olması gerektiğini söyledi.

Fatih Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Fahrettin Gücin, öğretmenlerin bulunduğu ve sorunlarını dile getirdiği bu tür organizasyonların kendileri için ayrı bir önemi olduğunu belirtti.

Geçerleştirilen oturumların ardından sonuç bildirgesi yayınlandı. Buna göre, Türkiye'de milli ve nitelikli öğretmen yetiştirme sorunu öncelikli problemler arasında gösterildi. Konuyla ilgili okula dayalı öğretmen yetiştirme modeli veya modelleri tartışmaya açılması gerektiği söylendi. Öğretmenin niteliğinin arttırılması amacıyla ''Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme'' alanındaki tezsiz yüksek lisans programlarının yaygınlaştırılması gerektiği vurgulanırken, programlara başvuran bütün öğretmenlerin kabul edilebileceği bir modele geçilmesi gerektiği ifade edildi. Milli Eğitim Balkanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu öğretmen yetiştirme konusunda özgün politikalar seçemediği noktasında eleştirilirken, Türkiye'nin "iyi ve model insan" yetiştirme hususunu yeniden düşünmesi gerektiği vurgulandı.


Üsküdar 34


Haberi Değerlendir :