Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

3. Fotoğraf Yarışması'nın Sonuçları Açıklandı...

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Fotoğraf Yarışması'nın sonuçları açıklandı....

Üsküdar iskelesinde can pazarı

Üsküdar - Eminönü hattında çalışan yolcu vapuru iskeleye yaklaştığı sırada inmekte aceleci davranan kişi, denize düştü....

Üsküdar'da Ramazan'ın ilk iftarı

Üsküdar'da Ramazan'ın ilk iftarı Başkan Mustafa Kara'nın elinden dağıtılan yemeklerle yapıldı....

Nezih Uzel, ebediyete uğurlandı

Geçirdiği rahatsızlık sonucu önceki gün vefat eden gazeteci-yazar Nezih Uzel (74), İstanbul'da toprağa verildi....

Havuza Düşerek Boğuldu

Üsküdar'da kavgadan korkarak saklanmaya çalışan 4 yaşındaki Bayram İnce, evin bahçesindeki havuza düşerek boğuldu. ...

Çamlıca camisi için 3 bağışçı belli oldu

Çamlıca'ya yapılması planlanan cami için 5 proje var.3 işadamı bağış yapacak....

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlandı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 83'üncü yıl dönümü Üsküdar'da törenle kutlandı....

''Küçük Melekler'' Üsküdar'da

G. Kore halkının minnettarlığını iletmek üzere Türkiye'ye gelen ''Küçük Melekler Topluluğu'' Üsküdar meydanında mini bir...

Başkan Kara iki açılışı birden yaptı...

Geçen hafta Bahçelievler ve Altunizade Mahallesinde, açılışının yapılacağını duyurduğumuz Sultan Murat Parkı ve Altuniza...

''İstanbul bir İslam şehridir!''

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Çamlıca Projesini eleştirenleri topa tuttu!...
 

Rize Kültür, Turizm, Derneği kongresi yapıldı

Rize Kültür, Turizm, Derneği kongresi yapıldı
Rize Kültür, Turizm, Tanıtım Derneği'nin olağan kongresi, Üsküdar'da Katibim Restaurant'ta yapıldı.
Tarih : 29 Aralık 2010, 11:09
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rize Kültür, Turizm, Tanıtım Derneği'nin olağan kongresi, Üsküdar'da Katibim Restaurant'ta yapıldı. Gündemin okunması, açılış ve yoklama, İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, divan başkanlığına Hasan Ekşi, katip üyeliklere M. Gültekin Taşpınar ve Şerif Terzi seçildiler. Aynı zamanda KASTOB başkanı da olan Hasan Ekşi ilk sözü alarak ''Derneklerin misyonu ve gücü bir yere kadardır. Daha sonra federasyon ve konfederasyonlar devreye girmelidir, onlar kurulmalıdır. Bu dernek RİDEF'in (Rize Dernekler Federasyonu) kurucu derneğidir. Derneğimiz önemli işler yapmıştır, bundan sonra da yapmaya devam edecektir. Üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Kongremiz hayırlı olsun'' dedi.

Daha sonra yönetim kurulu üye sayısıyla ilgili tüzük değişikliği oya sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi. Mevcut başkan Azmi Delibalta'nın başkanlığındaki listeye rakip çıkmadı. Bunun üzerine yapılan oylamada Azmi Delibalta yeni dönemde de oy birliğiyle başkan seçildi.

Aynı zamanda KASTOB başkanı da olan Hasan Ekşi ilk sözü alarak ''Derneklerin misyonu ve gücü bir yere kadardır. Daha sonra federasyon ve konfederasyonlar devreye girmelidir, onlar kurulmalıdır. Bu dernek RİDEF'in (Rize Dernekler Federasyonu) kurucu derneğidir. Derneğimiz önemli işler yapmıştır, bundan sonra da yapmaya devam edecektir. Üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Kongremiz hayırlı olsun'' dedi.

Başkan Azmi Delibalta, ''hakkında sanki misyon ve işlevini tamamlamış gibi bir intiba olan bu derneği canlandırmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu dernek başka federasyonlar ve konfederasyonlar çıkaracak potansiyele sahiptir'' diyerek başladığı sözlerine projelerini anlatarak devam etti. ''Uzun süre İtalya'da bulundum. Tarih ve kültüre çok önem veriyorlar. Özenle koruyor ve mükemmel bir şekilde gelire dönüştürebiliyorlar. Ülkemiz televizyonlarındaki dizilere baktığımız zaman hep İstanbul'un tarihi dokusunu korumuş muhitlerinde çekildiklerini görüyoruz. Çünkü izleyicilerde tarih ve kültüre bir özlem var. Yakın zamana kadar unutulmuş olan çini sanatı, bir yabancının gelip araştırmasıyla yeniden canlandı ve şimdi İznik çiniden geçiniyor. Bunun gibi bir çok örnek mevcut.

Rize Kültür, Turizm, Tanıtım Derneği'nin olağan kongresi, Üsküdar'da Katibim Restaurant'ta yapıldı.

Biz de Rizeliler olarak otantik kültürümüzü sergileyebilir, pazarlayabilir ve yaşatabiliriz. Bunun için yörede bir takım çalışmalar başladı ama bunları koordine etmek ve yönlendirmek gerekiyor. Bu konuda ödüllü bir yarışma yapılabilir. Ben ortaya çok güzel eserler çıkacağına, yarışmanın getireceği gelişmelerin yöreye büyük katkı yapacağına eminim.''

Daha sonra yapılan konuşmalar, kongreden ziyade Rize ve Rize sivil toplum kuruluşlarının sorunlarının konuşulduğu bir sohbet toplantısına dönüştü. Prof. Ertaç Ergüven, gelecek Mart ayında Arif Ekşi'yle Karadeniz'de Afet konulu bir panel düzenlemeyi düşündüklerini, çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Derneğin yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Azmi Delibalta (Başkan), M.Ertaç Ergüven, Şeref Terzi, M.Gültekin Taşpınar, Veysel Sunman, Keriman Keser, Abdi Kesimal, Adnan Kopuz, Mustafa Dereci. Yedek üyeler: İbrahim Demir, Arif Ekşi, Yakup Şap,Yaşar Önder, İrfan Kal. Denetleme Kurulu: İshak Kosif, Abidin Yerebakan, Hakan Korkmaz. Yedek üyeler: Şakir Çakırusta, İsmail Akyıldız, Maksut Beşlioğlu.


Bülent Şirin


Haberi Değerlendir :