Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar çağdaş bir park daha kavuşuyor

Üsküdar Belediyesi, çağımızın en modern dinlenme alanlarını Üsküdar'a taşımaya devam ediyor....

Üsküdar metrosu için imzalar atılıyor

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu İnşaat ve Elektromekanik İşleri ihalesi için İBB. Ulaşım Daire Başkanlığı R...

Üsküdar'ın Gönül Sofraları binlerce kişiyi ağırlıy...

Ramazan coşkusu ve bereketinin doyasıya yaşandığı Üsküdar'da gelenek haline gelen sokak iftarları vatandaşların yoğun il...

Sudenaz'ı bir horoz bu hale getirdi

Üsküdar'da 2 gün önce meydana gelen olayda horoz küçük kıza saldırdı....

Yavuztürk Mor Salkımlarla Şenlenecek

Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği 6.Mor Salkım Şenliği 13 Mayıs Cuma günü Yavuztürk Parkı'nda düzenlenecek....

Marmaray 2011 'e Kadar Tamamlanacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yaklaşık 13.5 Kilometre Olan Marmaray'ı 2011 Yılına Kadar Tamamlamayı Hedeflediklerini...

Polis'ten ''Okulda güvenli ortam projesi''...

Polis İstanbul'daki okullarda çocukların güvenliği için yeni bir proje başlattı....

Üsküdar'da profesöre silahlı saldırı

Üsküdar'daki Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesinde görevli Prof. Dr. Mehmet Erkan Özcan, uğradığı silahlı saldırı s...

Üsküdar müzesini arıyor

Üsküdar'da kurulması planlanan kent müzesi için 19 Mart 2011 Cumartesi günü bir çalıştay gerçekleştiriliyor....

Üsküdar'ın yeni görüntüsü ortaya çıktı

29 Ekim'de açılışı yapılacak asrın projesi Marmaray'da son hazırlıklar sürerken, Üsküdar Meydanı'ndaki inşaat panelleri ...
 

Mahalle İftarlarında ikinci gün coşkusu

Mahalle İftarlarında ikinci gün coşkusu
Türkiye'de iftar geleneğini 1994 yılında başlatan Üsküdar Belediyesi, geçtiğimiz yıl başlattığı mahalle iftarlarına bu yıl da devam ediyor.
Tarih : 04 Ağustos 2011, 17:16
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye'de iftar geleneğini 1994 yılında başlatan Üsküdar Belediyesi, geçtiğimiz yıl başlattığı mahalle iftarlarına bu yıl da devam ediyor.

Ramazan'ın ikinci günü 9 noktada iftarlık yemek dağıtımı devam ederken sokak iftarları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin bulunduğu Burhaniye'de gerçekleştirildi.

Üsküdar Gençlik Merkezi bahçesindeki iftar yemeğine Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ömer Aktülün, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ile 3 bine yakın mahalle sakini katıldı.

İftar öncesi bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ramazan'ın önemine değinirken, Ramazanların insani duygulara olan katkısından bahsetti. Sokak iftarlarının uzun zamandır birbirlerini görmeyen dostları ve komşuları bir araya getirdiğini dile getiren Mustafa Kara, Burhaniye'deki sokak iftarına katılan çocukların yıllar sonra bugünleri özlem ve mutluluk içinde anlatacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın konuşması sonrası Kur'an Tilaveti gerçekleştirildi. Topluca edilen dua sonrası büyük bir neşe ve mutluluk içinde iftar yemeği topluca yenildi.


Bağlarbaşı Kültür Merkezi yine neşe saçtı
Ramazan ayı süresince her gün Bağlarbaşı Kültür Merkezi, kültürel etkinliklerin odak noktası olurken, ikinci gün Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu oyuncuları hem küçüklerin hem de büyüklerin neşe kaynağı olmaya devam etti.  Ortaoyunu, meddah, Karagöz-Hacivat gösterilerinin sergilendiği Geleneksel Türk Tiyatrosu gösterilerinin ardından pandomim gösterisi gerçekleştirildi. Tiyatro gösterisi sonrası sahne alan Alper Kış, söylediği ezgilerle Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nin bahçesine gelen misafirlere hoşça bir saat yaşattı.

04 Ağustos Çarşamba günü sokak iftarları Acıbadem Mahallesi Erdem Çıkmazı'nda gerçekleştirilirken, Bağlarbaşı Kültür Merkezi, Şiirleriyle herkesin gönlünde taht kuran Bedirhan Gökçe'yi misafir edecek.


Üsküdar 34


Haberi Değerlendir :