Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Marmara Üniveriste hastanesinde yangın......

Üsküdar'da bulunan Marmara Üniversitesi Hastanesi'nde çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın büyümeden söndürüldü. ...

Kuzguncuk Bostanı korunuyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Akdere Peysaj Mimarlık Seracılığa Kuzguncuk Bostanı için ihtar yazısı gönderildi....

Afiş Müftü'yü kızdırdı

Üsküdar Küçük Çamlıca'daki Subaşı Camiinin kapısına asılan afiş, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrı'cıyı kızdırdı. ...

Cami Gezileri Sona Erdi...

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen ''Cami Gezileri'' Ramazan ayının bitimi ile birlikte sona erdi......

Başkan kapısını halka açtı

Üsküdar belediye başkanı Mustafa Kara: 'Üsküdarlılara kapımız her zaman açık olacak ve Üsküdar'ı birlikte yöneteceğiz' ...

Üsküdar'da ceset bulundu.

Üsküdar Beylerbeyi'nde, Türkmenistan uyruklu bir erkeğe ait ceset bulundu. ...

Kabe'nin revakları Çamlıca Camii'ne

Hükümet, Çamlıca'ya cami projesinde kararlı....

Kurban satıcıları yol kapatıp eylem yaptı...

Kurban satıcıları Üsküdar, Bosna Bulvarı'nı araç trafiğine kapatarak, tepkilerini dile getirdi....

Üsküdar'da Gasp

Üsküdar'da İçki Yüklü Bir Kamyonun Sürücüsü, Kimliği Tespit Edilemeyen, Silahlı ve Maskeli 3 Kişi Tarafından Gasp Edildi...

Zabıta Teşkilatı'nın 188'nci kuruluş yılı Üsküdar'...

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kuruluşunun 188'inci yılını kutlayan Zabıta Müdürlüğü teşkilatına moral gecesi d...
 

Polis'ten ''Okulda güvenli ortam projesi''

Polis'ten ''Okulda güvenli ortam projesi''
Polis İstanbul'daki okullarda çocukların güvenliği için yeni bir proje başlattı.
Tarih : 20 Eylül 2010, 15:01
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstanbul'da 39 ilçede polis sorumluluk bölgesinde bulunan 2 bin 79 okula yönelik hazırlanan ''Okullarda Güvenli Ortam Projesi'' çerçevesinde, okulların dışında ve içinde güvenlik tedbirleri alındı.

Üsküdar'daki Çocuk Şube Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında bilgi veren Toplum Destekli Polislik ve Çocuk Şubeden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sıtkı Akgül, İstanbul'da 2.5 milyon öğrencinin bugün okullarına başladığını belirterek, alınan güvenlik tedbirleri hakkında bilgi verdi.

İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde okullarda güvenli eğitimin sağlanması, koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınmasına ilişkin yapılan çalışmaları anlatan Akgül, İstanbul'da polis sorumluluk bölgesinde bulunan 2 bin 79 okulun tek tek tarandığını ve daha önce polise intikal eden olay sayıları, bulunduğu mekan ve çevre faktörlerine göre 3 derecede sınıflandırıldığını kaydetti.

Birinci derecede sınıflandırılan 285 okulun var olduğunu dile getiren Akgül, tüm okulları kapsayacak şekilde her okulun giriş ve çıkış saatlerinin 15 dakika öncesi ve 15 dakika sonrasında görev yapacak resmi bir ekip planladıklarını da ifade etti.

Akgül, okul yönetimiyle ilişki halinde olacak okul irtibat görevlileri uygulamasını da başlattıklarını dile getirerek, iki kişiden oluşan ekibin 20-25 okuldan sorumlu olacağını söyledi.

Okul dışında görev yapacak resmi ekibin okulun etrafını kontrol ederek, okulla ilgisi olmayan, eğitim ve öğretimi etkileyecek kişileri gözeteceğini ve gerektiğinde de yakalayacağını anlatan Akgül, çocuk birimlerinde çalışan polislerden planlanan okul irtibat görevlilerinin de okul idareleri ile iletişim halinde olacağını belirtti.

''Yeni eğitim ve öğretim döneminde çocuklarımızın kendilerini her türlü istismar ve mağduriyetten korumalarına yönelik afişler de hazırladık'' diyen Akgül, ''8 Güvenlik Kuralını Bilirim'', ''Farkındayım Aldanmam'' gibi başlıklarla hazırlanan bu afişlerin tüm anaokulu, ilk ve orta öğretim kurumlarına asılacağını söyledi.


Samanyoluhaber.com


Haberi Değerlendir :