Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar'da deniz ile yol birleşti

Üsküdar'da etkili olan sağanak yağış zaman zaman doluya dönüştü....

Üsküdar Yeni İlçe Emniyet Müdürü

Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yeni atama yapıldı....

Üsküdar iskelesinde can pazarı

Üsküdar - Eminönü hattında çalışan yolcu vapuru iskeleye yaklaştığı sırada inmekte aceleci davranan kişi, denize düştü....

Yeni Nikah Sarayı Açıldı

Üsküdar'ın Yeni Nikah Sarayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı... ...

Üsküdar'da aşırı hız köprüden uçurdu

Üsküdar'da aşırı hız yapan bir otomobil, Köprülü kavşağın demir korkuluklarını yıkarak aşağı düştü....

Validebağ Korusu, çocuklarla şenlendi

Validebağ Korusu, çocukların 3 gün süreyle 23 Nisan'ın keyfini çıkarabilmeleri amacıyla birçok etkinliğe ev sahipliği ya...

Bülent Arınç'dan Hilmi Türkmen'e hayırlı olsun ziy...

Bülent Arınç, açılış töreninin ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i tebrik etmek için Üsküdar Belediyesi'ni...

3. Fotoğraf Yarışması'nın Sonuçları Açıklandı...

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Fotoğraf Yarışması'nın sonuçları açıklandı....

İlk Üçte ''Üç Mustafa'' var

Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Şirketinin Kasım 2012 araştırma sonuçları açıklandı....

Üç kuşak Erdoğanlar camide

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Şakirin Camisi'nde kıldı....
 

Marmara İlahiyat Vakfı Camisi yıkılacak

Marmara İlahiyat Vakfı Camisi yıkılacak
Depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen Üsküdar'daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yanındaki 30 yıllık cami yıkılıp, yeniden yapılacak.
Tarih : 15 Nisan 2012, 10:52
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen Üsküdar'daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yanındaki 30 yıllık Marmara İlahiyat Vakfı Camisi yıkılıp, yeniden yapılacak.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi raporunda, Üsküdar'da Mahir İz Caddesi üzerinde bulunan, 1982 yılında yapımına başlanan ve 1984 yılında ibadete açılan Marmara İlahiyat Vakfı Camisi'nin depreme dayanıklı olmadığı belirtildi.

Bunun üzerine Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, caminin yıkılarak yeniden yapılmasına karar verdi.

Bugüne kadar vefat eden birçok sanatçı, iş adamı, siyasetçinin cenaze törenlerinin yapıldığı cami, dün son kez kılınan cuma namazının ardından ibadete kapatıldı. Caminin yıkımına da minaresinden başlandı.

Fakülte de yenilenecek
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Safi Arpaguş, 1960'lı yıllarda yapılan fakülte binalarının yenilenmesi projesi kapsamında caminin de ele alındığını söyledi.

''Caminin, statik problemleri vardı, minarelerde döküntü vardı, tehlike arz ediyordu'' diyen Arpaguş, İTÜ'nün de raporu doğrultusunda caminin yıkılarak yeniden yapılmasının gündeme geldiğini kaydetti.

Arpaguş, yeni yapılacak caminin projesinin tamamlandığını aktararak, daha modern ve görkemli bir cami yapılacağını anlattı.

Caminin hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılacağını ifade eden Arpaguş, fakültenin binalarıyla birlikte caminin de yeniden yapılacağını söyledi.

Arpaguş, fakültenin eski dekanlık binası, Yunus Emre, Ahmet Yesevi ve Ebu Hanife isimli binalarının da yıkılacağını ve yerine yenilerinin yapılacağını dile getirerek, ''Bunlar, 1960'lı yıllarda yapılmış, öğrenci yükünü taşımayan binalardı. Kampüsün yenilenmesi, trafiğin yer altına alınması, daha modern derslikler yapılması da projelendirildi'' diye konuştu.

Fakültede ilk binanın temelinin atıldığını, binaların peyderpey yapılacağını belirten Arpaguş, fakültedeki yenilemenin bir yılda tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

Arpaguş, yeni caminin inşaatının da 2 yıl içinde bitirilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.


Posta

Haberi Değerlendir :