Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Bu haber ''Recep Bey''in zoruna gidecek

AK Parti Ferah Mahallesi, Mahalle Başkanı Zeki Bulut'un Referandum çalışmalarında karşılaştığı bir anı gerçek oldu....

''Filistin meselesi, iki halkın meselesi değildir'...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Filistin meselesi, uluslararası hukuku savunanlar ile İsrail arasında bir meseledir'...

Başkan Türkmen'den 'Hayırlı Olsun' ziyareti...

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İETT Genel Müdürlüğü görevine atanan Mümin Kahveci'ye ''hayırlı olsun'' ziyareti...

Üsküdar, Mor Salkımlarla şenlendi

Üsküdar Belediyesi'nin, Üsküdar'ın tarihi dokusunun tamamlanması ve ilçenin renklendirilmesi amacıyla düzenlediği Mor Sa...

Mehmet Akif Ersoy'a Saygısızlık

Üsküdar Belediyesi'nin, Emniyet Mahallesi'ndeki M. Akif Ersoy'un sokak isimini değiştirmesi büyük saygısızlık olarak değ...

Polis Dayağı Hastanelik Etti İddiası

Üsküdar'da bir kişi, Üsküdar Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerden suçsuz yere dayak yediğini iddia etti....

2012 yılının Kurban satış yerleri belirlendi...

Üsküdar Belediyesi tarafından Kurban Bayramı'nda kurbanlıklara ilişkin yaşanabilecek satış sıkıntısı göz önüne alınarak ...

Üsküdar 2 yeni bilgi evine daha kavuştu......

Son yıllarda Üsküdar'da yaşayan düşük gelirli ve orta düzeydeki gelire sahip ailelerin çocuklarının sıklıkla ziyaret ett...

Üsküdar Belediyesi'nden Serinleten Hizmet...

Üsküdar Belediyesi, sıcak ve nemli havaların yaşandığı şu günlerde vatandaşlara buz gibi soğuk limonata ikram ediyor....

Üsküdar'da ölü yunus izdihamı

Üsküdar sahilinde ölü yunus balığı bulundu. Yunus balığı itfaiye ekipleri tarafından karaya çıkarıldı....
 

Üsküdar parklarıyla göz kamaştırıyor

Üsküdar parklarıyla göz kamaştırıyor
Üsküdar Belediyesi, bir yandan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha yeşil bir şehirde yaşayabilmeleri için park ve yeşil alanları yenilirken diğer yandan da topluma yeni yaşam alanlar kazandırmaya devam ediyor.
Tarih : 07 Eylül 2015, 23:38
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kişi başına düşen 7.15 m2 yeşil alan miktarıyla dünya standartlarını yakalayan sayılı ilçelerden birisi olan Üsküdar'da Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalarla 77.364 m2 alan düzenlenerek Üsküdarlıların hizmetine sunuldu.

KURUÇEŞME PARKI IŞIL IŞIL

Yapılan çalışmaların ardından Kuruçeşme Parkı yenilenerek halkımızın hizmetine sunuldu. 605 m2 çim alana sahip parkta; 78 m2 çocuk oyun alanı, yürüyüş yolları, dinlenme alanları, kafeterya ve bahçesi, süs havuzu, kaya bahçeleri, ile toplamda 1.637 m2 park alanı düzenlenmiş oldu.

Vatandaşlarımızın uğrak yeri haline gelen parkta havuz ışıklandırmaları da akşamları mekana ayrı bir güzellik katıyor.

Üsküdar parklarıyla göz kamaştırıyor

CUMHURİYET GENÇLİK PARKI

Vatandaşlarımızın daha ferah alanlarda soluklanması için çalışmalarını sürdüren Üsküdar Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi'ne de 5.214 m2'lik park ve yeşil alan kazandırdı.

40 adet ağaç dikiminin de yapıldığı Cumhuriyet Gençlik Parkı, 2.776 m2 çim alanı, 945 m2 halı saha ve tesisi 125 m2 çocuk oyun alanı, spor aletleri, piknik masaları, yürüyüş yolları, dinlenme alanları, kafeterya ve bahçesi, süs havuzu, kaya bahçeleri, toplamda 5.214 m2 park alanıyla çevresine değer katan bir yeşil alana dönüştürüldü.

Üsküdar Belediyesi, bir yandan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha yeşil bir şehirde yaşayabilmeleri için park ve yeşil alanları yenilirken diğer yandan da topluma yeni yaşam alanlar kazandırmaya devam ediyor.

TÜM ÇABA ÜSKÜDARLI DAHA RAHAT ETSİN DİYE

Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, son 1 yılda önemli çalışmalara imzasını attı. Bu süre zarfınca; 40 adet park alanı toplamda 77.364 m2 alan düzenlenirken dikilen ağaç ve çalı sayısı 14.474 oldu. Yine bu sürede dikilen mevsimlik çiçek sayısı 617.538'i buldu.

Çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere son 1 senede konulan oyun grubu sayısı 178 olurken, 48 basket potası da parklardaki yerlerini aldı.

Yine çevrenin daha temiz olması için 300 adet çöp kovası belirlenen noktalara konulurken, parklarımızda vatandaşımızın rahatı için 100 tane de piknik masası kullanıma sunulmuştur.

Bir sene içerisinde Üsküdarlılar'ın spor yapmaları için 6 tane spor sahası hizmete açılırken 50 adette spor aleti parklardaki yerlerini almışlardır.

ŞENOL GÜNEŞ ADINA MUHTEŞEM PARK

Kirazlıtepe'deki Boğaziçi Yaşam Merkezi'nin hemen karşısındaki alanda yer alan park muhteşem Boğaz manzarasıyla olduğu kadar yeni düzenleme sonrası güzelliğiyle göz kamaştıracak.

7944 m2'lik alana kurulu olan park 3110 m2'lik yeşil alana sahip olacak. Çocukların oynayacakları saha ise 488 m2'yi bulacak.

Şenol Güneş Parkı; dinlenme alanları, manzara seyir noktaları, süs havuzları, cafesi, çocuk oyun alanları, spor alanları, futbol sahası ve gezinti yollarıyla vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yenilecek.

ÜSKÜDAR MEYDAN VE PARKLARIYLA ANILACAK

Üsküdar Meydan Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte şu an Marmaray'ın bulunduğu meydan 3 misli daha büyüyecek. Alanın altı 5 bin araçlık otopark olacak. Kadim huzurun beldesi Üsküdar tarih ve kültür merkezi olmanın yanı sıra meydan ve parklarıyla da anılmaya başlanacak.

Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :