Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Üsküdar D-100 Karayolu üzerinde sabaha karşı kaza meydana geldi. Taksi içinde bulunan 2 arkadaştan biri olay......

Üsküdar'da trafik Kazası

Üsküdar'da meydana gelen trafik kazasında, ters yola giren araç, karşı yönden gelen bir otomobille çarpıştı....

Üsküdar-Çekmeköy 28 dakikaya iniyor

Anadolu Yakası'nda yürütülen raylı sistem çalışmaları kapsamında yapılacak metro 16 istasyondan oluşacak ve Marmaray ile...

Belediye hayırseverleri unutmadı

Üsküdar Belediyesi Ramazan ayı süresince Üsküdar'ın değişik semtlerinde sunulan iftar yemeklerine sponsor olan iş adamla...

Üsküdar'da tüm etkinlikler iptal edildi

Üsküdar Belediyesi Manisa Soma'daki maden faciasının ardından ilçede bulunan tüm kültür merkezlerindeki etkinlikleri ipt...

Üsküdar Sahil Yolu hizmete girdi

Üsküdar Meydanı Sahil Geçiş Yolu Projesi 24 Ağustos Çarşamba günü itibariyle araç ve yaya trafiğine açıldı....

''3. Martılara Simit Atma Şenliği''nde buluşalım...

Üsküdar Belediyesi her yıl düzenlediği ve geleneksel hale gelen Martılara Simit Atma Şenliği'ne hazırlanıyor....

Tabelalar çalınmamış, zabıta toplamış!

Üsküdar'daki ''Free Zone Istanbul'' sergisinin kayıp tabelaları bulundu....

Üskürdar'da bir tarih kül oldu

Üsküdar Beylerbeyi 'nde, koruma altındaki tarihi bir binada bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı....

Ramazan çadırı için hazırlık

11 ayın sultanı Ramazan geldi... İftar çadırları bu yıl da kuruldu....
 

Başbakan'ın ilçeleri kardeş oldu

Başbakan'ın ilçeleri kardeş oldu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara'da ikamet ettiği Üsküdar ve Keçiören Belediyeleri kardeşlik protokolü imzaladı.
Tarih : 07 Mayıs 2012, 17:13
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Anadolu'nun önde gelen iki kültür harmanı olan Üsküdar ve Keçiören ilçelerinin benzer doğal, tarihi ve kültürel miras zenginliklerine sahip olmaları münasebetiyle; kültürel, sosyal, turistik ve ekonomik her konuda işbirliğine gitmek, gerçekleştirilecek faaliyetlerde bu iki güzide şehrin sakinleri arasında bir kültür köprüsü kurarak birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla yapılan kardeşlik protokolü Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak arasında Üsküdar'da imzalandı.

Ak ile Kara'nın kardeşliği
Üsküdar Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen imza törenine her iki belediyenin Belediye Meclis Üyeleri tam kadro olarak katıldı. Kardeşlik protokolü imza töreni öncesi bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Keçiören ve Üsküdar'ın birçok ortak özelliğe sahip olduğunu, her şeyden önce Başbakan'ın İstanbul ve Ankara'daki ikametgahlarının bu ilçelerde bulunduğunu, bu anlamda da anlamlı bir kardeşliğe imza attıklarını ifade etti. Her iki ilçenin de sanayileşmeden uzak konut merkezli yerler olduğunu belirten Mustafa Kara, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın uzun zaman Üsküdar'da oturmuş olmasının bu kardeşliğe ayrı bir anlam kazandırdığının altını çizdi.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara'da ikamet ettiği Üsküdar ve Keçiören Belediyeleri kardeşlik protokolü imzaladı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise Keçiören'in sahip olduğu 850 bin nüfusuyla Türkiye'nin en büyük ilçesi olduğunu, bağ ve bahçeleriyle ünlü ilçenin Ankara'nın sayfiye alanı bulunduğunu, Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı burada yönetmiş olmasının Keçiören'e ayrı bir anlam kattığı ifade etti. Ankara ve İstanbul'un zaman içinde birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Mustafa Ak, Üsküdar'ın İpek Yolu'nun başlangıcı, Keçiören'in ise Anadolu'daki merkezi olduğunun altını çizdi. Keçiören Belediye Başkanı, bu işbirliğinin kağıt üzerinde kalmayacağını ve güzel bir işbirliğinin başlangıcını yaptıklarına inandığını ifade etti.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara'da ikamet ettiği Üsküdar ve Keçiören Belediyeleri kardeşlik protokolü imzaladı.

Konuşmalar sonrası Mustafa Kara ile Mustafa Ak arasında kardeşlik protokolü imzalandı. İmza protokolünün ardından her iki belediye başkanı da birbirlerine çeşitli hediyeler verdiler. Akşam saatlerinde ise Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Üsküdar Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri onuruna Volley Otel'de bir yemek verdi.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :