Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar'da Sünnet Şöleni Coşkusu

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Sünnet Şöleni 20 Haziran 2009 Cumartesi günü Bağlarbaşı Kültür Merke...

Üsküdar'da 2009 Nasıl Geçti?

Geride bıraktığımız 2009 yılı içerisinde Üsküdar'da neler oldu? Üsküdar'da bu güne kadar yapılmayanı yaptık ve sizler iç...

Başbakan Üsküdar'da Coşkuyla Karşılandı

Başbakan Erdoğan, Üsküdar'daki konutuna gelişinde halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı....

Üsküdar'da Sünnet Şöleni Var...

Üsküdar Belediyesi maddi durumu yetersiz 1000 çocuğu sünnet ettirdi....

Üsküdar ve Kaposvár kardeş şehir olacak

Üsküdar Belediyesi ve Kaposvár Belediyesi arasında ''kardeş şehir'' protokolü imzalanacak....

Validebağ Korusu ''Uçurtma Şenliği'' düzenlendi......

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Üsküdar Belediyesi tarafından Validebağ Korusu'nda çocuklara yöne...

Cide Soğuksulular Derneği akşam yemeği

Cide Soğuksulular Derneği'nde yeni seçilen piknik ağası Halit Aykaç akşam yemeği verdi....

Liseler Arası IV. Akıl Oyunları Yarışması...

Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi İstanbul liseler arası IV. Akıl oyunları yarışması düzenliyor....

BBP Üsküdar'da Anneler Günü'nü kutladı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, BBP İstanbul Kadın Kolları tarafından düzenlenen ''Anneler Günü''...

Gönüllüler 7 Kıtada Üsküdar'ı tanıtacak

Dünyanın dört bir yanından yüksek öğrenim için İstanbul'a gelen yüzlerce öğrenci, şehirde birlikte yaşayan renklere nice...
 

Ramazan'ın ilk Teravihi'ne yetiştirildi

Ramazan'ın ilk Teravihi'ne yetiştirildi
Üsküdar Güzeltepe'de bulunan Birlik Camii Ramazan ayının ilk Teravihi'ne yetiştirildi.
Tarih : 19 Temmuz 2012, 23:16
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküdar Güzeltepe Birlik Camii'nin açılışı yapılarak Ramazan ayının ilk Teravihi'ne yetiştirildi.

Anadolu yakasının en büyük camilerinden biri olan Güzeltepe Birlik Camii, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran tarafından ibadete açıldı. Ramazan ayının ilk teravisine yetiştirilen caminin açılışına ayrıca AK Parti milletvekilleri İdris Güllüce, İsmet Uçma ve Gürsel Erol ile Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan da katıldı.

Güzeltepe Birlik Camii inşaatı uzun senelerdir bitirilemiyordu. Mahalle sakinlerinin talebi üzerine Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara konuya el atarak camii'nin bitirilmesi için talimat verdi. Kara Güzeltepe Birlik Camii'sinin Ramazan ayının ilk Teravihi'ne yetiştirilmesini sağladı.

Açılışta bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ''Bu sene ramazanda en çok selamı ön plana çıkaracağız. Birbirinize selam vereceksiniz. Resul-i Ekrem ne buyuruyor, 'İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız'. Selamı aranızda yayınız'' dedi.

Görmez, Üsküdar Güzeltepe Birlik Camisi'nin açılışından önce ikindi namazını burada kıldı.

Camide, Kur'an tilavetiyle başlayan açılış töreninde konuşan Görmez, çok güzel bir vesile ile bir arada olduklarını söyledi.

Camileri yapıp inşa etmenin ayrı bir şey, imar etmenin ayrı bir şey olduğunu belirten Görmez, ''Biz şimdi yapıp inşa ettik. En küçük taşına, tuğlasından, halısına, kubbesine kadar her kim katkıda bulunduysa Allah ondan razı olsun. Fakat mühim olan camiyi inşa ettikten sonra onu imar etmektir'' dedi.

Caminin, içinde namaz kılınarak, Kur'an okuyarak, İslam'ı öğrenerek imar edileceğini kaydeden Görmez, ''Camiyi imar etmek, camide ibadet etmektir. Camide Allah'ın dinini öğrenmektir. Allah'ın kitabını okumaktır. Cami sadece bizim ibadet mekanımız değildir. Caminin o kadar çok fonksiyonu var ki. Cami, aynı zamanda birlik mekanıdır. Biz kalplerimizi birleştiriyoruz burada'' diye konuştu.

Görmez, caminin aynı zamanda sevgi mekanı olduğunu da dile getirerek, şunları söyledi:

''Bu apartman hayatında birbirimizden bir selamı esirgiyoruz. Birbirimizin halini sormuyoruz. Biz camilerde birbirimizi Allah için sevmeyi öğreniyoruz. Onu da ihmal ediyoruz. Bazen yan yana günde 5 vakit namaz kılan müminler topluluğu, birbirinin halini sormadan camiden ayrılıyor. Bu olmaz. Birbirimizden haberdar olmak zorundayız. Bakın bu sene ramazanda en çok selamı ön plana çıkaracağız. Birbirinize selam vereceksiniz. Resul-i Ekrem ne buyuruyor, 'İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız'. Selamı aranızda yayınız.''

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise yaptığı konuşmada; varlığını, birlik ve bütünlüğünü mescitler, medreseler, cami ve külliyeler etrafında sağlamış bir medeniyetin fertleri olduğumuzu vurguladı. Bir yandan atalarımızın bu topraklara kazıdığı bu manevi mühürleri yenilediklerini, bir yandan da yenilerini inşa ettiklerini ve bu manevi mirası gelecek kuşakların hizmetine sunduklarını dile getiren Mustafa Kara, Üsküdar?a mana yüklü eserler kazandırma gayretinde olduklarının altını çizdi.

Protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. Mehmet Görmez, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Müftüsü Mehmet Veda Özdemir, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan'nın da bulunduğu protokol tarafından kurdele keserek caminin açılışı yapıldı.

Hayırseverlere plaket takdim edilen açılışta, vatandaşlara da etli pilav ve ayran dağıtıldı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Güzeltepe'de bulunan Birlik Camii Ramazan ayının ilk Teravihi'ne yetiştirildi.

GÜZELTEPE BİRLİK CAMİSİ
Hayırseverlerce yapımına 1991'de başlanan ancak yapılan bağışların yetersizliği nedeniyle inşa edilemeyen Güzeltepe Birlik Camisi, cemaat ve mahalle sakinlerinin talebi sonrası Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın talimatıyla 8 aylık çalışmanın ardından tamamlandı.

10 bin metrekare inşaat alanı içerisinde bulunan, sağlık ocağı, Kur'an kursu ve yurt binaları ile 1600 metrekare alan üzerine kurulu camiden oluşan sosyal alan, yaklaşık 3.5 milyon TL'ye mal oldu.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :