Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

ATA-2'de genel kurul toplantısı yapıldı

Üsküdar'ın en büyük yerleşimine sahip olan Ata-2 sitesinde hafta sonunda genel kurul toplantısı yapıldı....

Çamoluk Derneği, Kalebaşı güven tazeledi

Çamoluk Derneği'nin heyecanı ve tansiyonu yüksek genel kurulunda eski yönetim tekrar güven tazeledi...

Çamlıca'ya cami projesi gecikiyor

Cami proje ilanında yarışma sonucunun 10 Eylül'de açıklanacağı belirtilmesine rağmen sonucun açıklanması gecikecek....

GATA'da küçük çaplı yangın

Üsküdar Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi'nde meydana gelen yangın paniğe neden oldu....

Çengelköy için iftar vakti!

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarları 03 Eylül'de Cuma günü Çengelköy Mahallesinde yapılan programl...

Yine Üsküdar

Araştırmacı yazar İsmail Müftüoğlu'nun Milli Gazete'de yayınlanan yazısı......

Cumhuriyetimizin 90. yılı Üsküdar coşkuyla kutland...

Cumhuriyetimizin 90. yılı Üsküdar Şemsipaşa Anıtı önünde düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı....

Temeli sade bir törenle atıldı

Çamlıca Camii'nin temeli, Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın katıldığı sade bir...

Polis işkence haberlerini yalanladı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, basında yer alan işkence ve kötü muameleye ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildird...

Üsküdar Altunizade'ye yeni cami

Karar İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi....
 

Üsküdar'da Kentsel Dönüşüm Başladı

Üsküdar'da Kentsel Dönüşüm Başladı
Depreme hazırlık için önerilen yerinde dönüşüm modelinin ilk uygulaması Acıbadem Mahallesi'nde başladı.
Tarih : 02 Şubat 2013, 17:13
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üsküdar'da Kentsel Dönüşüm Acıbadem'den Başladı

Depreme hazırlık için önerilen yerinde dönüşüm modelinin ilk uygulaması Acıbadem Mahallesi'nde başladı.

Acıbadem Caddesi üzerinde bulunan ve yapılan kontrollerde depreme karşı riskli bulunan bir binanın yıkımı yapıldı. Törene Bakan Bayraktar ile birlikte Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, iş adamı Adnan Polat ve vatandaşlar katıldı.

Üsküdarlıların başka bir ilçede yaşamak istemediğini, semtlerini bırakmamak şartıyla ancak dönüşüme sıcak baktıklarını belirten Başkan Kara, ''Bizimde yaklaşımımız gönül rızasıyla, davul zurnayla, şenlikle insanımızın bu sürece katılması, yoksa zorla, dayatmayla bu iş yürümez'' dedi.

6.5 MİLYON BİNA DÖNÜŞÜM BEKLİYOR
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, kentsel dönüşümü bekleyen 6,5 milyon bina olduğunu belirterek bina sahiplerinin kendi istekleri ve başvuruları doğrultusunda gerçekleştirilen yıkım işleminin önemine değindi. Kaya '' Bize göre asıl dönüşüm, bina sakinlerinin kendi gönül rızalarıyla gerçekleştiği için asıl şimdi başlamıştır'' dedi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından depreme hazırlık için önerilen yerinde dönüşüm modelinin ilk uygulamasına Acıbadem Mahallesi'nde başlandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİMİZİ ŞİMDİ DE ÜSKÜDAR'DA SÜRDÜRÜYORUZ
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya'nın ardından konuşma yapan Bakan Erdoğan Bayraktar, Kentsel dönüşüm seferberliğimizi şimdi de Üsküdar'da sürdürüyoruz. Riskli binanın yöneticileri ile birlikte yıkımı gerçekleştiren Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm çalışmaları için çalışmaların büyük bir hızla sürdüğünü belirtti.

DEVLET İNSANIN EVİNİ YUVASINI YAPARSosyal devlet olmanın gereğini yerine getirdiklerini belirten Bayraktar, vatandaşın ilgisi ve memnuniyetinin kendilerini olumlu etkilediğini kaydetti. Bayraktar, ''Vatandaşımızın desteğini gördükçe, vatandaşımız açıkgözleri elemine ettikçe, fırsatçıları bu işin dışına attıkça. Biz onu istiyoruz. Bir yerde kentsel dönüşüm olacağı zaman bir kaç kişi gelip onu provoke etmeye çalıştığı zaman vatandaşımız onları elinin tersiyle itsin. Hadi oradan desin. Bunu yapsınlar.'' dedi.

Kiracıyı da ev sahibini de devlet olarak korumak zorunda olduklarını belirten Bayraktar, ''Devlet insanın evini yuvasını yapar, devlet fakire fukaraya ikamet imkanlarını hazırlar. Bunu yapmak zorundayız. Ama vatandaşlar razı olmadıkça da adım atmayız.''

RİSKLİ BİNALARIN 277 TANESİ İSTANBUL'DA
''Lisans verilen kuruluşlar tarafından yapılan başvurular üzerine 17 ilde risk tespiti gerçekleştirilen binalardan 327 tanesinin riskli bina olduğunu belirledik. Bu binaların 277 tanesi İstanbul'dadır. Seferberliğimiz de riskli olduğu tespit edilen, mühendislik hizmeti almamış ve ekonomik ömrünü tamamlamış binaların yerine; çevreye uyumlu, enerjiyi savurmayan, estetik özellikler taşıyan sağlam binalar yapacağız'' şeklinde konuştu.

10 AYDA TAMAMLANACAK
Konuşmaların ardından 1970 yılında yapılan ve 13 daireden oluşan binanın yıkım törenine geçildi. Acıbadem Caddesi üzerinde bulunan bina alınan yoğun güvenlik önlemleri sonrası kepçe yardımıyla yaklaşık olarak 1 saatte yıkıldı. Yıkımı yapılan Kalelioğlu apartmanı 10 aylık bir süreç içerisinde yeniden yapılarak hak sahiplerine teslim edilecek.

ÖNEMLİ OLAN KAT ARTIŞI DEĞİL DEĞER ARTIŞI!
Törenin ardından alandan ayrılmayan ve vatandaşların soruları ile tv kanallarının sorularını yanıtlayan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, vatandaşların 1 daireye karşılık 2-3 daire gibi isteklerine, ''Önemli olan kat artışı değil, mevcut dairenin değerinin 1'e bir alındığında şuanki değeri örneğin 200 bin lira ise kentsel dönüşümün ardından 400-500 bin lira olarak artacağını yani burada önemli olan kat artışı değil değer atışıdır'' diyerek vatandaşların sorularını yanıtladı.

MUSTAFA KARA'NIN KONUŞMASINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar'da Kentsel Dönüşüm Acıbadem'den Başladı

MUSTAFA GÜLER'İN KONUŞMASINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar'da Kentsel Dönüşüm Acıbadem'den Başladı

EROL KAYA'NIN KONUŞMASINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar'da Kentsel Dönüşüm Acıbadem'den Başladı

ERDOĞAN BAYRAKTAR'IN KONUŞMASINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar'da Kentsel Dönüşüm Acıbadem'den Başladı

1-2 DAKİKA İÇİNDE BÖYLE YIKILDI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar'da Kentsel Dönüşüm Acıbadem'den Başladı

MUSTAFA KARA SORULARI YANITLIYOR İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar'da Kentsel Dönüşüm Acıbadem'den Başladı


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :