Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar müzesini arıyor

Üsküdar'da kurulması planlanan kent müzesi için 19 Mart 2011 Cumartesi günü bir çalıştay gerçekleştiriliyor....

Üsküdar'da Tarihi Camiiler Restore Ediliyor...

Üsküdar'da, tarihi özellikler taşıyan dini yapıların geçmişten geleceğe taşınabilmesi adına çok önemli çalışmalara imza ...

Akçaabatlılar kurtuluş gününü kutladı

Merkezi Üsküdar'da bulunan Akçaabatlılar Derneği, Akçaabat'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu münasebetiyle bir anma etkinli...

Servis otobüsü devrilen ağacın altında kaldı...

Üsküdar'da, 25 öğrenci taşıyan servis otobüsünün üzerine çınar ağacı devrildi....

''Gençlik Bayramı'' ayakları yerden kesti...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Üsküdar Gençlik Merkezi'nde bir dizi etkinlikle kutlandı....

Üsküdar Gündemini Belirliyoruz

Üsküdar34 haber sitesi olarak Üsküdar'daki yerel siyasetin gündemini belirlemeye devam ediyoruz....

Polis işkence haberlerini yalanladı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, basında yer alan işkence ve kötü muameleye ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildird...

Üsküdar Kent Konseyi'nin yeni başkanı Gürsel Aycib...

Üsküdar Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu Altunizade Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi....

'SPOT' denince MEPA

Üsküdar'daki MEPA Alışveriş Merkezi, defolu, vuruk, çürük çarık fakat ucuz olarak yanlış bir algı oluşan spot piyasasına...

Vahdettin'in Köşkü dünyaya açılıyor

Osmanlı'nın son padişahı Vahdettin'in Çengelköy sırtlarındaki Boğaz manzaralı köşkü devlet konukevi oluyor....
 

Hababam Sınıfı 39 yıl sonra yeniden biraraya geldi

Hababam Sınıfı 39 yıl sonra yeniden biraraya geldi
Türk sinemasının efsanevi filmi Hababam Sınıfı'nın hayattaki oyuncuları Üsküdar Belediye'sinin düzenlediği Öğretmenler günü etkinliğinde bir araya geldi.
Tarih : 25 Kasım 2013, 14:10
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

7'den 70'e her yaştan izleyici için önemli bir yere sahip olan Türk sinemasının efsanevi filmi Hababam Sınıfı'nın hayattaki oyuncuları Üsküdar Belediye'sinin düzenlediği Öğretmenler günü etkinliğinde bir araya geldi.

Türk sinemasının efsanevi filmi Hababam Sınıfı'nın hayattaki oyuncuları Üsküdar Belediye'sinin düzenlediği Öğretmenler günü etkinliğinde bir araya geldi.

Filmin çekimlerinin yapıldığı Üsküdar'daki Validebağ Öğretmenevi Adile Sultan Kasrındaki etkinlik büyük ilgi gördü. Etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Hilmi Türkmen, Üsküdar Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Hababam Sınıfı oyuncuları ve Üsküdar'da görev yapan öğretmenler katıldı. Filmin unutulmaz sahneleri barkovizyon eşliğinde gösterilirken oyuncular bir kez daha o yıllara gitti.

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen oldukça samimi geçen ortamda Halit Akçatepe'ye filmin meşhur soba sahnesini sordu. Kopya çekmek için sobanın içine gizlenen namı diğer Güdük Necmi sahnenin film hilesi olduğunu söyledi.

SOBA SAHNESİ

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen oldukça samimi geçen ortamda Halit Akçatepe'ye filmin meşhur soba sahnesini sordu. Kopya çekmek için sobanın içine gizlenen namı diğer Güdük Necmi sahnenin film hilesi olduğunu söyledi. Halit Akçatepe etkinlikte komik tavırları ve esprileriyle katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Güdük Necmi sahnenin film hilesi olduğunu söyledi. Halit Akçatepe etkinlikte komik tavırları ve esprileriyle katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

OYUNCULARA TABLO

Efsane filmin kahramanları yemeğin ardından sınıfı ve binayı gezdi. Oyunculara film sahnelerinden karelerin olduğu tablo hediye edildi. Hababam öğrencileri Üsküdar 40. yıl için sınıfın müze haline getirilmesi için Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen'den söz aldı. Okul önünde tıpkı filmdeki sahnede olduğu gibi çekilen toplu fotoğraf çekimiyle o günler yaşatılmaya çalışıldı.

Efsane filmin kahramanları, Hababam Sınıfı öğrencileri okul önünde tıpkı filmdeki sahnede olduğu gibi toplu fotoğraf çekimiyle o günleri tekrar yaşadılar.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :