Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Çalışır durumdaki arabayı çaldılar!..

Üsküdar'da üzerinde kontak anahtarı bulunan ve çalışır durumda bırakılan otomobili çalanlar arka koltukta oturan işadamı...

Meclisi Üyeleri Bir Araya Geldi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Belediye Meclisi'nin 45 üyesini yemekli bir toplantıda bir araya getirdi....

Üsküdar 'Neron'u yine iş başında

Üsküdar'da 5 otomobil, kimlikleri belirsiz kişilerce kundaklandı....

Gençler Turistlere Üsküdar'ı anlattı

Üsküdar Gençlik Merkezi Üsküdar'ın yurtdışında tanınması için önemli bir etkinliğe imza attı....

Çamlıca Camii'nin yarısı bitti

Üsküdar'da yapımı devam eden Cumhuriyet döneminde yapılan en büyük camii olan Çamlıca Camii inşaatı havadan görüntülendi...

Marmara İlahiyat'da yıkım devam ediyor

1984'te ibadete açılan Marmara İlahiyat Vakfı Camii'nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkımı devam ediyor....

Üsküdar esnafına can suyu projesi

Üsküdar esnafının iş yönünden canlanmasını sağlayacak proje hayata geçiriliyor....

Üsküdar'ın Kalp Sağlığı Kontrol Altında

T.C. Sağlık Bakanlığı`nın desteği ile yürütülen "Kalbinizi koruyun, İçinde sevdikleriniz var" kampanyası kapsamında geçt...

Üsküdar Marmaray İstasyonu'na estetik traş...

Marmaray'ın Üsküdar Meydanı'ndaki istasyonunda yükselen bacaları, çirkin görüntü oluşturduğu gerekçesiyle traşlanacak....

Üsküdar Sokak İftarları Listesi

Üsküdar Belediyesi Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında her yıl olduğu gibi binlerce Üsküdarlıya açık havada sokak iftarl...
 

Başka Validebağ Korumuz yok! Bu ilk ve son...

Başka Validebağ Korumuz yok! Bu ilk ve son...
Üsküdar Belediye Meclisi'nin Nisan ayı 3. oturumu 10 Nisan 2014 Perşembe günü gerçekleştirildi.
Tarih : 14 Nisan 2014, 14:04
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Validebağ Projesi ile ilgili olarak muhalefet tarafında sorulan ''Ne yapacaksınız?'' sorusunu yanıtladı.

Başkan Türkmen öncelikle 2004 yılında AK Parti olarak belediyeyi kazandıklarında Üsküdar'daki kişi başına düşen yeşil alan miktarının 3,8 m2 olduğunu bugün ise bu oranın kişi başına 6,8 m2 olduğunu ifade etti. Türkmen, ''Önümüzdeki 5 yılda hedefimiz bu oranı çok yukarılara taşıyarak kişi başına 10 m2'ye çıkartmak'' dedi. Bu oranın şuan Avrupa'da kişi başına 8 m2 olduğu bilgisini verdi.

Açıklamaların ardından Validebağ Korusu ile ilgili AK Parti ve belediye olarak çok ciddi hedefleri olduğunu, geçen 10 yıl içerisinde çok ciddi hayallerinin, hamlelerinin olduğunu söyleyen Türkmen, ''bazen yasal, bazen de diğer sıkıntılarla başarılı'' olamadıklarını söyledi.

Hilmi Türkmen, ''Başka Validebağ Korumuz yok!''

Validebağ Korusu'nu Üsküdarlılara kazandıramazsak bu hepimizin ayıbı olur

Türkmen konuşmasına şu şekilde devam etti; ''Üsküdar Belediye Meclis Üyeleri olarak önümüzdeki 5 yıl içerisinde Validebağ Korusu'nu Üsküdarlılara kazandıramazsak bu hepimizin ayıbı olur. 354 dönüm olan Validebağ Korusu'nun 1. derece doğal sit alanı ve ne yazık ki buranın sahip yoktur. Mülkiyeti kağıt üzerinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü'dür.

Karanlık, tinerci yatağı olmuş ve kedi gibi farelerin dolaştığı, uzayan otlar, çürüyen ağaçlar var. Validebağ'da şuan 6 bin ağaç bulunuyor. Biz bu ağaçlara ek olarak yeni 10 bin ağaç daha dikmek istiyoruz ve mevcut ağaçları da reabilite etmek istiyoruz.

Bizim Validebağ Projemizde içinde göletler, spor alanları, seyir terasları, yürüyüş alanları, piknik alanları yani 350 dönümden bahsediyoruz.

350 dönüm alanlı muazzam bir sit alanı İstanbul'da nerede var?

Bir belediye başkanı adayı olarak seçim öncesinde duyurduk ve sayın başbakanımıza da arz ettik. Bizim önümüzdeki dönemde en iddialı projemiz olan Validebağ Korusu'nun gerçek bir kent ormanı, gerçek bir şehir ormanı olmasını istiyoruz.

Şehirler binalarıyla anılmaz! Şehirler meydanlarıyla, parklarıyla ve yeşil alanlarıyla anılırlar. Üsküdar Meydanı'nın büyüklüğünü yeni dönemde 3 kat arttıracağız.

Mevcut belediye binasını yani burayı yıkıyoruz ve altına muazzam bir yer altı otoparkı üstüne meydan yapıyoruz. Yine katlı otoparkı yıkıyoruz orasıda meydan olacak.

Hem dönem sonunda meydanımızı 3 kat büyütmüş oluyororuz. Hemde Üsküdar'a 3 binin üzerinde araç kapasiteli otopark kazandırıyoruz. Hemde 350 dönümlük bir koruyu Üsküdarlılara armağan etmiş oluyoruz.

Validebağ'da 1 m3 beton eleman kullanmayacağız, yapacağımız tüm çalışmalarda ahşap elemanlar, yeşillikler, ağaçlar, su, çimen, ot olmak üzere doğan yapı elemanları kullanacağız.

Buna kim karşı gelir?

Bununla ilgili Validebağ'a dokundurmayız? diyen bazı guruplar var.

Validebağ'dan şuan kimsenin haberi yok! 530 bin nüfuslu Üsküdar'da 3 bin kişi buradan istifade edemiyor!

Yeni AK Parti belediyeciliğinde katılımcı belediyecilik, estetik belediyecilik olacak. Yani katılımcı belediyecilikte başbakanımız bizleri 19 Şubat'ta seçimler öncesinde Ankara'ya çağırdı ve ilk defa bir siyasi parti seçim beyannamesi açıkladı.

Katılımcı belediyecilikte artık yapacağımız Üsküdar özelindeki çalışmalarda geneli ilgilendiren tüm işlerde halka soracağız. Bunu tartışmaya açacağız. Üsküdar'da toplantılar yapacağız ve belediye meclisimizde de görüşeceğiz.

Başka Validebağ Korumuz yok! Bu ilk ve son... Burada hata yapamayız...

'Validebağ'da hata yapmakta yok, Validebağ'ı bugüne kadar olduğu gibi kaderine terk etmekte yok!'

Özellikle Cumhuriyet Halk Partili meclis üyesi arkadaşlarıma söylüyorum. Bu projeye sizler bizlerden daha çok sahip çıkacaksınız! Çıkmak durumundasınız! Üsküdarlılar sizden bunu bekliyor. Kısır çekişmeleri bırakacağız, işimiz gücümüz bu millete hizmet olacaktır.'' dedi.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :