Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar'ın tarihi semtleri, her dönem gözde...

Tarihi semtlerde, manzarasız, apartmanlarda yarı borum katlarda krediye uygun olmayan dairelerin fiyatı 60-80 bin lira a...

Teşekürler GİRİTOĞLU

MHP Üsküdar belediye başkan adayı İbrahim Giritoğlu, Anadolu Üsküdar Küçükköy maçını taraftarların arasında izledi....

Üsküdar İftar Sofralarında Komşuluk Perçinleniyor...

Üsküdar Belediyesi'nin Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği Sokak İftarları komşulukları perçinliyor....

İSPARK gitti, sorun bitmedi

Birinci derece acil ulaşım yolu ilan edilen ve park yasağı getirilen Üsküdar'daki Hakimiyeti Milliye ve Selman-i Pak cad...

İstanbul'da TSE belgesi alan ilk belediye; Üsküdar...

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Üsküdar Belediyesi'ne vatandaş memnuniyeti çalışmaları nedeniyle ISO 10002 ...

Üsküdar Meydanı trafiğe kapatılıyor

Üsküdar Meydanı, otobüs peronlarından ve trafikten kurtulup yayalaştırılacak. Yeraltına da ikinci bir meydan yapılacak. ...

Üsküdar Belediyesi söz verdiği gibi...

Üsküdar Belediyesi, Sultan Murat ve Altunizade'de 2 yeni parkı Üsküdar'lıların hizmetine sunuyor....

Çevre Çiçekleri Projesi Üsküdar'dan Başladı...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bakanlığın Üsküdar Belediyesi ile işbirliği halinde ilkokul 4. sınıf öğren...

Üsküdar'da elektrik kesintisi

Üsküdar bazı semtlere 5-10 Mayıs tarihleri arasında elektrik verilemeyecek....

Üsküdar Belediyesi Çavuşdere'ye taşınıyor...

Üsküdar meydanının yayalaştırılması projesi kapsamında mevcut belediye binası yıkılarak meydan yapılacak....
 

Çamlıca Cami'sine 1500 metrelik tünel İBB'de kabul edildi

Çamlıca Cami'sine 1500 metrelik tünel İBB'de kabul edildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'a yönelik prestij projelerinden biri olarak açıkladığı ve yapımı süren Çamlıca'daki camiye ulaşımı düzenlemek acıyla Çamlıca-Libadiye arasına, ''Üsküdar Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları Projesi'' kapsamında, bir kısmı hemzemin geçiş olarak, 1,5 kilometre gidiş ve geliş şeklinde yapılması planlan tünel İBB Meclisi'nde iktidar ve muhalefet partilerine karşıya karşıya getirdi.
Tarih : 15 Kasım 2014, 16:05
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP'li üyeler tünelin sadece Çamlıca Camisi'ne gidiş için planlandığını öne sürüp ilginç bir iddiada bulunarak, tünelin çıkışının ''Duvar'' olduğunu öne sürdüler.

AK Partililer ise tünelin bir gereklilik arz ettiğini savunarak Çamlıca Tepesi'ne ulaşım sağlanacağını kaydetti. Gergin bir havada devam eden görüşmelerin ardından rapor oy çokluğu ile kabul edildi. Bir buçuk kilometre uzunluğundaki hattın bir kısmı tünel bir kısmı hemzemin geçiş olacak.

''YOLUN SONU DUVAR''

Oylama öncesi söz alan İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, ''Mantıksız bir proje'' dediği tünel projesine CHP'nin oy vermediği halde, kayıtlara vermiş gibi geçtiğini ifade edip, Meclis'ten bunun düzeltilmesini istedi. Çoban, Çamlıca Camisi'nin etrafında cami cemaati olmadığını savunup, ''Mecidiyeköy'den teleferikle, yarın başka bir başka ulaşım yollarıyla buraya işlevlik kazandırılmak isteniyor. Libadiye'den bir tünel yapılacak ve 3 kilometre bu tüneli kazacaksınız ama yolun sonu duvar. Yolun sonu otopark. Yaptığınız tünelin sonunda çıkış yok. Dolayısıyla buraya harcanacak 35-40 milyon dolar kaynağın boşa gitmesi demektir'' iddiasında bulundu.

''TÜNEL GEREKLİ''

İddiaları reddeden Ulaşım ve Trafik Komisyonu AK Partili Başkanı Mustafa Cevat Arzık ise, ''CHP'nin tutumunu anlamakta zorlanıyoruz. Günün koşulları içinde herhangi bir siyasi görüşe bağlı kalmadan teklifleri inceliyoruz. Orada yapılan cami ile birlikte daha çok ziyaretçi olacak. CHP, Dolmabahçe'deki Sarıyer'deki tünele de karşı çıkıyordu. Bu tünelin hemzemin kesimleri de bulunuyor. Tünelin yapılması gereklilik arz ediyor'' diye konuştu.

CHP Grup Sözcüsü Coşkun Tanış'ın ''Bu tünelin ucu kapalı, niye yapıyorsunuz. Kaçak saraylardan geçtik, kaçak tünellere geldik. Bizim görevimiz, görememişseniz bir eksiğimizi söylemek. Bir de zeytinyağı gibi üste çıkıp, 'CHP'lileri anlamıyoruz' diyorsunuz. Anlamaya kalibreniz de yetmez çapınız'' da sözleri Meclis'i gerdi. Tanış'ın bu sözlerine AK Partililer sıralara vurup tepki gösterirken, CHP'li üye Yunus Can da, ''Söz konusu caminin yapıldığı yere özel olan tünelin ne şekilde hizmet vereceğini komisyonda görüştük. Bu tünelin başlangıcı var, sonu duvara gidiyor. Çıkışı olmadığından, insanlar yıl içinde 8-10 defa araçlar içinde mahsur kalacaklar'' diye konuştu.

''CAMİYE 'ANIT' DENİLDİ'' TARTIŞMASI YAŞANDI

Ak Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, CHP'nin ''Ucu kapalı tünel'' iddialarına, ''Her zaman olduğu gibi muhalefet yapma ihtiyacınızı anlıyorum, saygı duyuyorum ama bunu yaparken makul ve mantıklı olunuz. Ucu kapalı tünel olabilir mi? Adı üstünde, tünel! İnsanların manevi inançlarıyla alay etmeyiniz. Bu eğer sizi rahatsız ediyorsa, yapılan camiye anıt demeyeceksiniz. Cami olarak yapılan yere anıt diyerek aşağılamayın'' sözleriyle yanıt verdi.

CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever ise bu sözlere ''Arkadaşlar sıkıştıkları yerde dini inançlar üzerinde köşeye sıkıştırma politikası üretiyor. CHP'nin hiçbir ferdi ibadethaneleri aşağılayan ifade içinde olmamıştır. Camiyle ilgili anıt ifadesi bize değil Cumhurbaşkanı'na aittir. Eğer dini değerleri aşağılayanları merak ediyorsanız, sizin Üsküdar Belediyesi Başkanınız 'butik cami' diye bir ifade getirdi. Önce onu uyarın'' karşılığını verdi. Bu sözler Meclis'i yöneten İBB Meclis Başkan Vekili Ahmet Selamet'i bir süre güldürdü. Butik cami ifadesinde bir gariplik olmadığını savunan Taşyürek, CHP'lilere ''İstanbul gibi kentte yaşıyorsunuz. Sizi bu Meclis'in izzetine uygun davranmaya davet ediyorum .Butik demek, küçük, kendine özgü demek. Butik deyince siz konfeksiyon dükkanı mı kastedildiğini sandınız. Ak Parti iktidarı olarak biz eserlerimizle öğünürüz, eserlerin büyüklüğü bizi bağlamaz. Marmaray, hızlı tren, tüneller ortada. Genel başkanımız da, liderimiz de, Cumhurbaşkanımız da büyüklük taslamadı. Onların büyüklükleri yaptıkları eserlerle orda. Şuradan Marmaray'a binip karşıya geçin, anlarsınız'' diye çıkıştı.

KISMEN HEMZEMİN KISMEN TÜNEL

Tartışmaların ardından Libadiye-Çamlıca arasına yapılması planlanan tünel için imar planları değişiklik teklifi oy çokluğu ile kabul edildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu Müşterek raporunda, güzergah şu ifadelerle yer aldı:

''Libadiye-Gürpınar Köprülü kavşağının bulunduğu kısımda, Üsküdar Ümraniye TEM bağlantı yolunun kuzeyindeki Çamlıca-Ümraniye-E5 bağlantı yolunun, kuzey yönünde genişlediği, adı geçen kavşak ile kuzeydeki Alemdağ Caddesi arasındaki bağlantıyı sağlayan Gürpınar Caddesi'nin güzergahının yaklaşık 10 metre doğu yönünde kaydırıldığı ve bu yolun Alemdağ caddesinden itibaren Büyük Çamlıca Tepesi'ne doğru kısmen hemzemin olarak, kısmen de tünel geçişi olarak teklif plana işlendi.''


Hürriyet

Haberi Değerlendir :