Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Kuyumcu Soyguncuyu Vurdu

Üsküdar İcadiye Mahallesi'ndeki bir kuyumcuyu soymak isteyen 2 soyguncu ile dükkan sahibi arasında çatışma çıktı. Soygun...

250 yıllık İhsaniye 'Salacak' oldu

Üsküdar'ın 54 mahallesinden 3'ünün Ataşehir'e bağlanması, bazılarının birleştirilip 33'e düşürülmesi ve 6 yeni mahalle k...

İETT Şoförü Tutuklandı

Üsküdar'da bir çocuk ile bir genç kızın ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına yol açan kazaya ilişkin İETT şoförü tutuklan...

Üsküdar-Karaköy motor seferleri başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları AŞ, Üsküdar-Karaköy arasında motor seferleri başlatıyor....

Üsküdar 2 yeni bilgi evine daha kavuştu......

Son yıllarda Üsküdar'da yaşayan düşük gelirli ve orta düzeydeki gelire sahip ailelerin çocuklarının sıklıkla ziyaret ett...

Libade'ninde çim sahası var

İstanbul 1.Amatör kümede mücadele eden Üsküdarımızın güzide kulübü Libadespor sentetik sahasına kavuşmak üzere......

Yeni Başkan Hamdi Şenol oldu.

Cide Soğuksu Derneği'nin 7. dönem başkanı belli oldu. Genel kuruldan notlar ve yeni yönetim listesi;...

Üsküdar, Mor Salkımlarla şenlendi

Üsküdar Belediyesi'nin, Üsküdar'ın tarihi dokusunun tamamlanması ve ilçenin renklendirilmesi amacıyla düzenlediği Mor Sa...

8. Ulusal Özel Sporcular Atletizm Şenliği açılış t...

Üsküdar Belediyesi tarafından 5. dönem belediye başkanı rahmetli Mehmet Çakır döneminde başlatılan Özel Sporcular Atleti...

Üsküdar'da Cami Yangını

İstanbul'un Anadolu Yakasında son günlerde peş peşe yaşanan cami yangınlarına bir yenisi de Üsküdar'da eklendi. ...
 

Minik demokratlar Üsküdar Belediyesi'nde

Minik demokratlar Üsküdar Belediyesi'nde
Üsküdar Belediyesi'ni ziyaret eden minik demokratlar Meclis Salonu'nun sıralarına oturarak meclis üyesi gibi seçime gittiler. Oy kullanımı ve sonrasında yaşanan ilginç diyaloglarla izleyenleri tebessüm ettirdiler.
Tarih : 24 Aralık 2014, 15:30
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküdar İbrahim Hakkı Konyalı İlköğretim Okulu'ndan 28 öğrenci, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İshak Arsen, Okul Müdür Yardımcısı İlhan Türkmen ve Rehber Öğretmen Gürkan Keskin'le birlikte, Üsküdar Belediyesi Meclis Başkanı Esat Kalay'ın misafiri olarak belediyeyi ziyaret ettiler.

Minik öğrenciler, Meclis'in nasıl çalıştığını, Meclis başkanının nasıl seçildiğini ve Meclis içeriğinin nasıl olduğu hakkına yerinde görerek ve yaşayarak bilgi sahibi oldular.

Meclis Başkanı Esat Kalay, geleceğimizin teminatı olan böylesine pırıl pırıl öğrencileri konuk ettikleri için mutlu oldukları ifade ederek, ''Hoş geldiniz'' dedi. Kalay, meclis üyesi sıralarında oturan miniklere dönerek ''Başkanımızı tanıyan var mı?'' diye sorunca, 28 öğrenci hep bir ağızdan; ''Avukat Hilmi Türkmen'' diye haykırdı.

Esat Kalay, minik öğrencilere ziyaretin amacını hatırlatıp, ''Bugün burada demokrasilerde sürecin nasıl işlediğini kendiniz yaşayarak göreceksiniz. Halkın oylarıyla seçilmiş meclis üyeleri gibi, bir Başkan Vekili ve bir Başkan Vekili Yardımcısı seçeceksiniz''dedi. Kalay, seçimin gizli oylama yöntemiyle yapılacağını söyledi.

Minik öğrenciler saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası Meclis'in gündemine geçtiler. Esat Kalay, Meclis Başkanlığı'na, Meclis üyeleri tarafından iletilmiş teklifleri aldıktan sonra başka teklif olup olmadığını sordu. Başka teklif gelmeyince, Başkan vekili Aybüke Kılıçkaya ve Başkanvekili Yardımcısı Bahar Ercan için dağıtılan zarflarla gizli oylama yapıldı. Minik öğrenciler Belediye Meclis üyesi sıfatlarıyla oylarını kullandılar. Oylama sırasında tebessüm ettiren anlar yaşandı. Bazı öğrenciler 'kimi seçeceğiz' diye sorarken, sandıkta görevlendirilenler ise ne iş yapacaklarını bilmediklerini söylediler. Oy kullanımı sırasında tuvalete gidenler oldu. Sayımda eksik oy çıkınca bu isimler belirlenip oylarının kullanılması sağlandı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Belediyesi'ni ziyaret eden minik demokratlar Meclis Salonu'nun sıralarına oturarak meclis üyesi gibi seçime gittiler. Oy kullanımı ve sonrasında yaşanan ilginç diyaloglarla izleyenleri tebessüm ettirdiler.

Seçimlerin tamamlanması sonrası minik meclis üyeleri seçimi kazanan arkadaşlarını alkışlayarak tebrik ettiler. Meclis Başkanı Esat Kalay, koltuğunu seçimi kazanan Aybüke Kılıçkaya hanıma bıraktı.

Minik başkan Aybüke Kılıçkaya, kendisini seçen arkadaşlarına kısa bir teşekkür konuşması yaptıktan sonra, Okul Başkan Vekili öğrenci Berren Büker'i konuşmasını yapmak üzere kürsüye çağırdı.

Kürsüye boyu yetişmeyen minik Büker'in yardımına Müdür Yardımcısı İlhan Türkmen yetişti. Türkmen, oy sandığını kaptığı gibi kürsünün önüne koydu. Berren Büker, oy sandığının üzerine basarak çıktığı kürsüde okullarındaki eksikleri dile getirdi. ''Siz büyüklerimizden okulumuza kütüphane istiyoruz''diye konuştu.

Sonrasında kürsüye Müdür Yardımcısı İlhan Türker geldi. Eğitim adına yola çıktıklarını belirten Türker, ''Herkesin eğitime ihtiyacı var. Şu yavrularımızı iyi yetiştirirsek, yanlış işler yapmazlar. Türkiye'ye sahip çıkmak için iyi eğitilmiş kaliteli nesiller ihtiyacımız var''diye konuştu. Türker'in konuşmasına devam ettiği sırada minik başkan Aybüke Kılıçkaya, kendisine tanınan 3 dakikalık süreyi aştığını belirtip sözlerini tamamlamasını istedi. Bunun üzerine salonda kahkaha tufanı koptu.

Ziyaret Üsküdar Belediyesi'nin minik demokratlara çokoprens ve meyve suyu dağıtmasıyla sona erdi.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :