Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Eminönü-Çengelköy vapur hattına ek sefer

Şehir Hatları, Ramazan ayı süresince Eminönü - Beşiktaş - Beylerbeyi - Çengelköy hattına ek sefer konulduğu belirtildi....

Üsküdar'da aşırı hız köprüden uçurdu

Üsküdar'da aşırı hız yapan bir otomobil, Köprülü kavşağın demir korkuluklarını yıkarak aşağı düştü....

Avrupa Şampiyonu Bekele Ödüllendiriliyor

Üsküdar Belediyesi Avrupa şampiyonu atleti Alemitu Bekele'yi ödüllendiriyor....

Marmaray'ın en talihsiz yolcusu

Asya ile Avrupa kıtalarını denizin altından demir yoluyla birbirine bağlayan Marmaray'a vatandaşlar ilk gününde yoğun il...

Üsküdar Belediyesi'nden açıklama yapıldı

Saygı Öztürk'ün haberine Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen'den cevap geldi....

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlandı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 83'üncü yıl dönümü Üsküdar'da törenle kutlandı....

Üsküdar Belediyesi'nde 4 yeni müdürlük kuruldu...

Üsküdar Belediye Meclisi'nin Eylül toplantısında alınan meclis kararıyla Spor İşleri, Kentsel Tasarım, Tesisler ve Ulaşı...

Karla mücadele aralıksız sürüyor

Üsküdar'da, belediye tarafından yürütülen kar ve buzlanmayla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor....

Üsküdar Rizeliler Bayramlaştı

Üsküdar Rizeliler Derneği 2. Geleneksel Bayramlaşma Töreni Üsküdar'daki Dernek Merkezinde geniş bir katılımla gerçekleşt...

Üsküdar'da Korsan Kitap Operasyonu!

Üsküdar'da bir depoya düzenlenen baskında yaklaşık 100 bin adet korsan kitap ele geçirildi....
 

Türkiye'nin En ''Özel'' Yarışı Üsküdar'da gerçekleştirildi

Türkiye'nin En ''Özel'' Yarışı Üsküdar'da gerçekleştirildi
Üsküdar'da 14 ilden 2 bin kadar, Görme, İşitme, Zihinsel, Down, Bedensel Engelliler ve Otizm olmak üzere 6 grupta yer alan özel çocuklar engelleri aşmak için koştu.
Tarih : 05 Mayıs 2019, 20:09
Kategori : Yaşam
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküdar'da 14 ilden 2 bin kadar, Görme, İşitme,  Zihinsel, Down, Bedensel Engelliler ve Otizm olmak üzere 6 grupta yer alan özel çocuklar engelleri aşmak için koştu.

13. Özel Sporcular Atletizm Şenliği; Üsküdar Belediyesi, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Gençlik Spor Müdürlüğü ve Marmara Üniversitesi iş birliğiyle Marmara Üniversitesi Spor Akademisi Kampüsü'nde başladı. 14 ilden 2 bin özel sporcunun katıldığı şenliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Ömer Avcı, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Salih Pınar katıldı.

Üsküdar'da 14 ilden 2 bin kadar, Görme, İşitme,  Zihinsel, Down, Bedensel Engelliler ve Otizm olmak üzere 6 grupta yer alan özel çocuklar engelleri aşmak için koştu.

Açılışta konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 13 yıldır bu güzel organizasyonu devam ettirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Üsküdar Belediyesi olarak bir ilki daha başarmanın huzurunu yaşadıklarını belirten Başkan Hilmi Türkmen ''Spor yapmak istisnasız herkesin hakkı. Bu etkinlik de işte bu ana fikirden doğdu. Bu organizasyon 2007 yılında 344 sporcuyla başladı. Bu yıl iki binin üzerinde sporcumuz bizimle. Buradaki mutluluk her şeye değer'' dedi.

Üsküdar'da 14 ilden 2 bin kadar, Görme, İşitme,  Zihinsel, Down, Bedensel Engelliler ve Otizm olmak üzere 6 grupta yer alan özel çocuklar engelleri aşmak için koştu.

Son 15 yıl içerisinde hükümetin yaptığı çalışmalar sayesinde büyük yol kat edildiğini belirten Başkan Türkmen yıl boyu devam edecek engellilere yönelik etkinliklerle hem yollardaki hem de kalplerdeki engelleri kaldırmak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Konuşmaların ardından Görme, İşitme,  Zihinsel, Down, Bedensel Engelliler ve Otizm olmak üzere 6 grupta yer alan özel çocuklar engelleri aşmak için koştu. Yarışın sonunda ise kazanan tüm özel çocuklar oldu. Birbirinden özel çocukların sosyalleşmesini sağlamak için düzenlenen yarış sonunda koşuya katılan tüm çocuklara madalya verildi.

Üsküdar'da 14 ilden 2 bin kadar, Görme, İşitme,  Zihinsel, Down, Bedensel Engelliler ve Otizm olmak üzere 6 grupta yer alan özel çocuklar engelleri aşmak için koştu.

Şenlikte Üsküdar Belediyesi Engelsiz Mehteran Takımı ve yine özel çocuklardan oluşan ritm ve halk oyunları ekipleri de gösteriler sergiledi.

Haberi Değerlendir :