Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar'da evlilik engellilere daha kolay......

Üsküdar Belediyesi'nden emsalsiz ''evlilik'' hizmeti...

Mustafa Kara esnafları ziyaret etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Küplüce ve Çengelköy'de vatandaşlar ve esnaf ile bir araya geldi. 12 Aralık Cumar...

Org. Kıvrıkoğlu, Başkanı ziyaret etti

Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı ziyaret etti....

Üsküdar İmar Planı Askıya Çıktı

Üsküdar Boğaz Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı çıktı!...

Üsküdar Devlet Hastanesi'nden büyük vurgun...

Üsküdar devlet hastanesi üzerinden 1 milyon TL'lik büyük vurgun. İşte devleti zarara uğratan çetenin akıl almaz oyunu......

Çamlıca Cami Projesinde birinci çıkmadı

Kamuoyunda çok tartışılan Çamlıca Cami Projesi yarışması sonuçlandı....

Gaziler Günü, Üsküdar'da düzenlenen törenle kutlan...

19 Eylül Gaziler Günü, Üsküdar'da düzenlenen törenle kutlandı. Şemsipaşa Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende, ...

Başbakan'a 42 metrede Doğum Günü

Başbakan Erdoğan, Marmaray tüp geçit tünelinde inceleme yaptığı sırada doğum günü sürprizi ile karşılaştı....

Üsküdar'da 'Martılarla Simit Paylaşma Festivali'...

Üsküdar çocuklarından tüm Dünya'ya rengârenk barış mesajları......

Cami Gezileri Sona Erdi...

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen ''Cami Gezileri'' Ramazan ayının bitimi ile birlikte sona erdi......
 

Çamlıca Anten Kulesi yayına başladı

Çamlıca Anten Kulesi yayına başladı
Üsküdar ve İstanbul'da turizm ve haberleşmenin çekim merkezi olacak Çamlıca Anten Kulesi'nde başlayan 100 radyonun yayını ile dünyada bir ilk gerçekleştirildi.
Tarih : 26 Eylül 2020, 14:00
Kategori : Teknoloji
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküdar ve İstanbul'da turizm ve haberleşmenin çekim merkezi olacak Çamlıca Anten Kulesi'nde başlayan 100 radyonun yayını ile dünyada bir ilk gerçekleştirildi. Yapılan test yayınlarının başarıyla gerçekleşmesi ile Çamlıca Tepesi'nde bulunan tüm radyo ve televizyon vericileri kaldırılmaya başlandı. Tüm vericilerin Çamlıca Anten Kulesi'nde toplanması ile radyo ve televizyon yayınları tek merkezden yapılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımı ile vericiler sökülmeye başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Karaismailoğlu'na Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek eşlik etti.

aÜsküdar ve İstanbul'da turizm ve haberleşmenin çekim merkezi olacak Çamlıca Anten Kulesi'nde başlayan 100 radyonun yayını ile dünyada bir ilk gerçekleştirildi.

İstanbul'a turizm değeri olan, yeni bir çevreci alan kazandırıyoruz

Bakan Karaismailoğlu sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, ''Çamlıca Anten Kulesi ile dünyada ilk kez tek merkezden 100 radyo yayına başladı. İstanbul'da dağınık halde bulunan ve görüntü kirliliği oluşturan vericileri kaldırıyoruz. Çamlıca Anten Kulesi sayesinde İstanbul'a turizm değeri olan, yeni bir çevreci alan kazandırıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Üsküdar ilçesi için turizm anlamında büyük bir adım olan Çamlıca Anten Kulesi, Çamlıca eteklerinde bulunan vericilerin kaldırılmaya başlanması ile simge sembollerden biri olacak.

Çamlıca Tepesi'ndeki anten kalabalığı artık işlevsiz

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen kulede yapılan incelemelerden sonra sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, ''Küçük Çamlıca'daki yeni anten kulemiz bitti, faaliyete geçti. Çamlıca Tepesi'ndeki anten kalabalığı artık işlevsiz. Bugün Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla söküm başladı. Üsküdarımıza, İstanbulumuza hayırlı olsun.'' şeklinde konuştu.

Haberi Değerlendir :