Üsküdar Belediyesi'nin karla mücadele çalışmaları 24 saat devam etmektedir.... | İşyerlerine ait hafta tatil ( Pazar ruhsatı ) için başvuru ve ilan reklam vergilerinin yatırılmasına ilişkin süre 31 Oca... | 30 Mart 2014 mahalli idareler seçimlerinin ardından Üsküdar ilçe seçim kuruluna yapılan itirazları sonuçlandı. İşte Üskü... | Yerel Medya Buluşmaları'na devam eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Anadolu Basını ile Çamlıca Yörük Çadırı'nda bi... | Cide Soğuksu Derneği yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı makamında ziyaret... | Çamlıca'yı 2 ortak 3 yılda bitirecek... | Çamlıca'ya yapılacak camiye karşı bir ''tahammülsüzlük'' olduğunu belirten Başkan Kara, ''Bunlardakine 'cami düşmanlığı'... | Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı 30 Eylül Çarşamba günü Feshane'de gerçekleştiri... | Üsküdar Paşakapısı Cezaevi'nde X-Ray cihazında yaşanan arıza nedeniyle kadınların mağdur edildiği iddia edildi.... | Üsküdar Tapu Müdürü Recep Köknar'ın İzmit Derince'ye atanmasıyla birlikte, yerine H. Cuma Karadeli atandı.... |
|
|
Boğaz Manzarasında İftara Davet...
Üsküdar Belediyesi, 1994 yılından bu yana gelenekselleştirdiği iftar yemeği ikramına Üsküdar İskelesi'ndeki eşsiz Boğaz görüntüsüne hâkim Ramazan Sofrası'nda devam ediyor.
|
Tarih : 29 Ağustos 2009, 15:17
|
Kategori : Üsküdar
|
|
Türkiye'de belediyeler arasında ilk iftar çadırı geleneğini başlatan Üsküdar Belediyesi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da iftar yemeklerini Ramazan Sofrası başta olmak üzere toplam 8 ayrı noktada vermeye devam ediyor. Her gün toplam 20 bin kişiye çorba, Üsküdar'ın meşhur etli ve nohutlu pilavı, tulumba tatlısı ve ayrandan oluşan menü ikram ediliyor. Dar gelirli vatandaşların Ramazan ayının bereket ve mutluluğundan olabildiğince faydalanması için hayırsever vatandaşların katkılarıyla hazırlanan iftar yemekleri, Üsküdar Belediyesi'nin Ramazan Sofrası'nda hep birlikte yeniliyor.
Ramazan Sofrası'nda orucunu açanlar aynı zamanda Salacak'tan Boğaziçi Köprüsü'ne, Sarayburnu'ndan Ortaköy'e Boğaz manzarasında gün batımını seyretme keyfini de yaşıyorlar. Ramazan Sofrası'na yabancı turistler de büyük ilgi gösteriyor.
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, tüm İstanbulluları dünyada belki de bir örneği olmayan bir manzarada yemek keyfini yaşamaları için Üsküdar İskelesi'ndeki Ramazan Sofrası'na davet ediyor.
|  | Üsküdar Belediyesi
|