Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar'da 7 bin aşure dağıtıldı

Müslümanlar tarafından Hicri Yılbaşı olarak kutlanan ''Muharrem ayı'' yurdun dört köşesinde olduğu gibi Üsküdar'da çeşit...

Üsküdar'a Hayran Kaldılar

Üsküdar Belediyesi bu ay yurtdışından gelen misafirlerini ağırladı....

Bu haber ''Recep Bey''in zoruna gidecek

AK Parti Ferah Mahallesi, Mahalle Başkanı Zeki Bulut'un Referandum çalışmalarında karşılaştığı bir anı gerçek oldu....

Üslüdar dev operasyon.!

Üsküdar'da yaklaşık 700 polisin katılımıyla narkotik ve asayiş suçlarına yönelik dev bir operasyon yapıldı....

Beylerbeyi Deniz Astsubay Okulu ışıldıyor...

İstanbul İl Özel İdaresi? Beylerbeyi Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı binasının aydınlatma sistemini yeniledi....

Üsküdar esnafına can suyu projesi

Üsküdar esnafının iş yönünden canlanmasını sağlayacak proje hayata geçiriliyor....

21. Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği Başladı......

Bu yıl 21'incisi düzenlenen Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde başladı....

Mustafa Kara'ya Derneklerden Ziyaret

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı, Ardahan Dernekleri makamında ziyaret etti. ...

İşte yeni Üsküdar kaymakamı

İçisleri bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile Üsküdar dahil birçok ilçenin kaymakamı değişti. İşte yeni Üsküdar K...

Kuzguncuk Vapur İskelesi Kapatılacak

Üsküdar Kuzguncuk Vapur İskelesi, restorasyon ve yenileme çalışmaları nedeniyle 15 Mayıs 2011 Pazar günü son seferden so...
 

Çengelköy'e ''Sosyete Mezarlığı'' yapılıyor!

Çengelköy'e ''Sosyete Mezarlığı'' yapılıyor!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çengelköy'deki boğaz manzaralı alanı ''sosyete mezarlığı'' yapacak.
Tarih : 25 Mart 2010, 23:27
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çengelköy'deki boğaz manzaralı alanı ''sosyete mezarlığı'' yapacak.

Çengelköy'de 29 dönümlük Boğaz manzaralı arazisine apart otel yaptırmak isteyen Güneri İnşaat, imar izni alamayınca arazıyı Haziran 2009'da 13 milyon TL'ye Eymen Gayrimenkul'e sattı. Eymen Gayrimenkul, Ocak 2010'da arsayı 23 milyon TL'ye Büyükşehir Belediyesi'ne satarak 10 milyon TL'yi cebine koydu. Belediye şimdi, Boğaz manzaralı alanı ''sosyete mezarlığı'' yapacak.

Ali Müfit Gürtuna'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Baskanlığı döneminde, apart otel insa etmek igin istanbul Çengelköy'de 28 dönümlük arazi satın alan eski milletvekili Teoman Rıza Güneri'nin ortağı olduğu Güneri Şehircilik inşaat şirketi, Kadir Topbaş'ın başkan seçilmesinden sonra turizm tahsisli inşaat izni alamayınca arsayı satışa çıkardı. İcra yoluyla bile satılamayan arsayı, Haziran 2009'da Eymen Gayrimenkul Değerlendirme inşaat şirketi, 13 milyon 227 bin 800 TL'ye satın aldı. Boğaz manzaralı arsa, 6 ay sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 milyon 250 TL bedelle kamulastırıldı. Vahdettin Konağı'nın yanıbaşında bulunan ve arkasında Çengelköy Mezarlığı olan Boğaz manzaralı, etrafı villalarla çevrili arsada Büyükşehir şimdi ''sosyete mezarlığı'' inşa ediyor.

ARSAYA TALİP ÇIKMADI
6 ayda 10 milyon TL kar getiren arsanın ilginç öyküsü şöyle: 20. ve 21. dönem Milletvekili Teoman Rıza Güneri'nin ortağı oldugu Güneri Şehircilik İnsaat Şirketi, Ali Müfit Gürtuna'nın Belediye Başkanlığı döneminde Çengelköy'de bir kısmı Boğaz manzaralı 27 bin 996 metrekarelik arsayı, apart otel yapmak için satın aldı.

Nisan 2004'te Belediye Bagkanlığı'nın Kadir Topbaş'ın kazanmasından sonra Güneri İnşaat, söz konusu arsa için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden turizm tahsisli inşaat izni istedi ama alamadı. 17 Mart 2009 tarihinde ise Üsküdar 2. İcra Mahkemesi'nin kararıyla arsa satışa çıkarıldı. İmar izni verilmedigi igin ölü yatırım olarak kalan arsanın talibi çıkmadı. Satış, 27 Mart'ta tekrarlandı. Ancak arsa yine satılamadı.

6 AYDA 10 MİLYON TL
1 Haziran 2009'da Eymen Gayrimenkul Değerlendirme İnşaat şirketi arsaya talip oldu ve yaklaşık 13 milyon TL'ye satın aldı. Satış işleminden 6 ay sonra 4 Ocak 2010'da istanbul Büyükşehir Belediyesi, arsayı 23 milyon TL'ye kamulaştırdı. Kenan Hızıroğlu, Abdullah Yıldırım, Abdurrahman Çelebi, Bekir Sıtkı Pişkincan, Muammer Sezgin'in ortaği olduğu şirket, 6 ay içerisinde tam 10 milyon TL kar etmiş oldu.

Büyükşehir Belediye yetkilileri, bir kısmı Boğaziçi Köprüsü'nün ayağına bakan 28 dönümlük arsayı mezarlık haline getirmeyi planladıklarını, bunun için istanbul Valiliği'nden de onay alındığını bildirdi. Arka kısmında Çengelköy Mezarlığı ve Çengelköy Konakları'nın yer aldığı arsanın on kısmında da villalar bulunmakta.


EmlakKulisi.com

Haberi Değerlendir :