Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar Belediyesi, Güveçli köyüne sahip çıktı...

Van'da meydana gelen depremde taş taş üzerinde kalmayan Erciş'in Güveçli köyüne Üsküdar Belediyesi sahip çıktı....

Kendini Astı

Üsküdar'da Bir İşadamının Eşi, Kendisini Asarak İntihar Etti....

Marmara Üniveriste hastanesinde yangın......

Üsküdar'da bulunan Marmara Üniversitesi Hastanesi'nde çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın büyümeden söndürüldü. ...

Sıcak Yemek, Üsküdar'a Emanet

Van'da meydana gelen deprem sonrasında yardıma koşan Üsküdar Belediyesi 10 köyde sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor....

Başbakan Erdoğan, Üsküdar'da halka seslendi...

Başbakan Erdoğan: ''Allah'ın izniyle, bu can bu tende oldukça, biz, milletimize hizmet yolunda, vatanımıza hizmet yolund...

Küçüksu Camii ve Kültür Merkezi açıldı

Küçüksu Hoca Mahmut Bayram Camii ve Kültür Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı....

Üsküdar'da elektrik kesintisi

Üsküdar bazı semtlere 5-10 Mayıs tarihleri arasında elektrik verilemeyecek....

Kuzguncuk Bostanı, Üsküdar Belediyesi'ne kiralandı...

8 bin liradan ihaleye çıkan Kuzguncuk bostanı, 21 bin liraya Üsküdar Belediyesi'ne kiralandı....

Üsküdar'da 'acele kamulaştırma' kararı

Üsküdar ilçesinde bazı taşınmazların meydan düzenleme alanı kapsamına girmeleri nedeniyle acele kamulaştırılmasını karar...

Bahçelievler Çeşme Camii yenileniyor

Çengelköy Bahçelievler'de bulunan Çeşme Camii'nin yıkılması merak uyandırdı....
 

Camiden güvenlik kamerasını çaldı.

Camiden güvenlik kamerasını çaldı.
Üsküdar'da kimliği belirsiz bir kişi caminin güvenlik kamerasını çaldı.
Tarih : 21 Eylül 2009, 15:02
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cami cemaati hırsızın içeride çalınabilecek değerde bir şey bulamadığı için kamerayı çaldığını düşünüyor. Çalınan kameraya takılan şüpheli bir kişi ise polis tarafından aranıyor.

Olay Üsküdar'daki İmrahor Camii'nde 16 Eylül 2009 tarihinde meydana geldi. Akşam namazı için camiye gelen cemaat caminin girişine konan kameranın yerinde olmadığını fark etti. Güvenlik kamerasını inceleyen görevliler, camiye giren cübbeli, sarıklı ve sakallı bir kişinin şüpheli olduğunu iddia ederek polise başvurdu.

Güvenlik kamerasına yansıyan hırsızlık olayı ise saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde cübbeli, sarıklı ve sakallı bir kişi elinde bir poşetle camiye girerken görülüyor. Camiye girdikten sonra bir süre etrafını inceleyen ardından elindeki poşeti yere koyan şüpheli, daha sonra namaza durur gibi yapıp bir süre sonra vazgeçiyor. Güvenlik kamerasının kendisini görüntülediğini fark ettiği tahmin edilen şüpheli, ardından güvenlik kamerasının görüş alanından çıkarak kameranın arka tarafına geçiyor. Bu sırada

birden kameranın görüş alanı duvarları, tavanı ve farklı bölmeleri göstermeye başlıyor. Ve daha sonra görüntü tamamen kayboluyor. Cami girişinde dış cepheye bakan diğer bir kamerada aynı şahsın elinde aynı poşetle çıktığı görülüyor.

Cami cemaati şüpheli kişinin içeri girdikten sonra çalınabilecek değerde bir şeyi bulamadığı için güvenlik kamerasına dadandığını düşünüyor. Olayın ardından elde edilen görüntüler Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Şüphelinin yakalanması için elde edilen görüntüler inceleme altına alındı.

Cami cemaatinden Doğan Sezgin, "Olay, ikindi namazından hemen sonra meydana gelmiş. Zaten güvenlik kamerasından önce ufak tefek hırsızlıklar oluyordu bu yüzden kamera koyma gereği duyduk. Görüntülerde de var, bir şahıs geliyor ve içeri girdikten sonra etrafını gözetliyor. Kameraya doğru yürüdükten sonra kamera görüntülerinde oynamalar oluyor. Daha sonra görüntü tamamen kopuyor. Akşam vakti namaza geldiğimizde kameranın yerinde olmadığını fark ettik" diye konuştu.

Sezgin, 'hırsızın neden sadece güvenlik kamerasını çaldığı' şeklindeki soruya, "Etrafta çalınabilecek bir şey bulamadığı için sinirlenip kamerayı almış olabilir, maddi değerinin olduğunu düşünüp almış olabilir, buna bilemeyiz. Ama kapıların zorlandığını tespit ettik. Bu tür olaylar zaman zaman olduğu için kapıları çoğu zaman kilitli tutuyoruz" diye yanıtladı.
 
 
Haberi Değerlendir :