Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar'da ''Cephe İyileştirme'' Projesi Başladı....

''Cephe İyileştirme'' projesi Üsküdar'da bazı güzergahlarda uygulanarak faaliyete geçirildi....

Hilmi Türkmen, ''Üsküdar, İstanbul'un Kalbi''...

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Ajansı muhabirine verdiği röportajda Üsküdar ve kentsel dönüşümden, çoc...

Üsküdar'da Pakistan fotoğraf sergisi

Giresun Federasyonu Üsküdar Belediyesinin önünde bulunan Belediye parkında Pakistan konulu fotoğraf sergisi açıyor....

Üsküdar - Sultantepe - İcadiye - Kuzguncuk Dolmuş ...

Üsküdar'ın yaklaşık 30 yıldır kangrenleşen sorunu haline gelen Üsküdar - Sultantepe - İcadiye - Kuzguncuk dolmuş hattı, ...

Başkan kapısını halka açtı

Üsküdar belediye başkanı Mustafa Kara: 'Üsküdarlılara kapımız her zaman açık olacak ve Üsküdar'ı birlikte yöneteceğiz' ...

Başkanı'ndan 'Çamlıca'ya cami' açıklaması...

Çamlıca Tepesi'ne yapılacak cami çalışmalarını yakından takip eden Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, yapılacak olan...

Haç çıkarırken boğuluyordu

Hristiyan inancına göre Hazreti İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü, Çengelköy'de bulunan Rum Ortodoks Aya Yo...

Başkan Kara'dan Mevlit Kandili mesajı

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, mübarek Mevlit Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı....

Yılmaz Bayat sahaya indi!

"Mehmet Çakır'a bir çanta proje teslim ettik ama hiçbirinin gerçekleşmedi. Anlaşılan Üsküdar'da yapılacak daha çok iş va...

Mustafa Kara : ''Başkan deniz seyretmesin''...

Sahil halka kaldı, TCDD '5 milyar dolarlık proje değer yitirdi' itirazı yaptı...
 

Polis işkence haberlerini yalanladı

Polis işkence haberlerini yalanladı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, basında yer alan işkence ve kötü muameleye ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Tarih : 25 Ekim 2008, 11:54
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSTANBUL - Emniyet’ten yapılan açıklamada, 2 gazetede, “İşkence ve kötü muamele tarih olacak derken, kimlik kontrolleriyle birlikte iddialar yeniden alevlendi” ve “Şehirler arası işkence” başlığı altında haberlere ver verildiği kaydedildi.
 
Bu haberlerin “gerçeği yansıtmadığı” belirtilen açıklamada, Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin, adli makamdan alınan izin çerçevesinde 20 Ekim’de saat 12.00 sıralarında Harem Otogarı’ndaki şehirler arası bir otobüste kimlik kontrolü yaptığı anlatıldı.

Bu sırada otobüsteki bazı kişilerin polisin görevini yapmasını engellemek istediği, hakaret, küfür ve bölücü terör örgütü lehine slogan attığı kaydedilen açıklamada, şahısların polis memurlarını darp ettiği kaydedildi.

Açıklamada, daha sonra otobüsten inen birkaç kişinin bölücü örgüt lehine slogan atmaya devam ettiği ifade edilerek, şöyle denildi:

“Görevli memurlara mukavemet gösterildiğini gören vatandaşlar da bu şahıslara müdahalede bulunmuşlardır. Olay yerine gelen takviye ekiplerle şahıslar kademeli olarak etkisiz hale getirilerek polis merkezine intikal ettirilmiştir. Olay esnasında çevrede bulunan 4 vatandaşımız, tanık olarak verdikleri ifadelerde, şüphelilerin bölücü terör örgütü lehine slogan atarak, polislere saldırdıklarını, çevredeki vatandaşların da yaşananlara tepki gösterdiklerini doğrulamışlardır.”

Yakalanan kişilerin birinin üzerinde, bir adet fişek ile sahte 100 ABD doları ele geçirildiği ve adliyeye sevk edilen 8 kişiden 6’sının tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirilen açıklamada, şu bilgeler verildi:

“Şahısların yapılan incelemesinde; 4’ünün Kaçakçılığın Men ve Takibine Dair Kanuna muhalefet, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, iflas, tekel kaçakçığı, elektrik hırsızlığı suçlarından kaydı olduğu görülmüştür. Olay esnasında görevli memurlarımızdan birisinin ayağı, diğerinin sağ el serçe parmağında çatlak olmak üzere, toplam 5 memurumuz çeşitli yerlerinden yaralanmışlardır.”

Açıklamada, Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğünce geçen ay bu kapsamda yapılan uygulamalarla, gasp, terör ve hırsızlık gibi suçlardan aranan 254 kişinin yakalandığa, 9 çalıntı otomobilin ele geçirildiğe, bu ay ise 202 kişinin yakalandığı ifade edildi.

ŞİŞLİ’DEKİ OLAY

Başka bir gazetenin de aynı başlık altında verdiği diğer bir haberde, benzer bir olayın 2 hafta önce Şişli’de yaşandığından bahsedildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“7 Ekim 2008 günü Mecidiyeköy durakları girişinde yapılmak istenilen kimlik kontrolünde çevredekilerin duyabileceği yükseklikte bağırarak terör örgütünün propagandasını yapan ve görevli polis memurlarının görevini engelleyen şahıs, bir grup vatandaşın fiili hareketlerle cevap vermesi üzerine olay yerinden uzaklaştırılarak polis merkezine götürülmüştür. Şahsın yapılan incelemesinde; terör örgütüne üye olmaktan 2 adet ‘yakalandı’ kaydının bulunduğu görülmüş, sevk edildiği adli makamca tutuklanmıştır.”

Kimlik kontrollerinde başarılı sonuçlar elde edildiği kaydedilen açıklamada, “söz konusu gazetelerin bu uygulamaların kaldırılması konusunda gösterdikleri gayret ve amacın ne olduğunun anlaşılamadığı” vurgulandı.
 
Kaynak: NTVMSNBC
Haberi Değerlendir :