Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

30 Ağustos Üsküdar'da coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları kapsamında Üsküdar Şemsipaşa Meydanı'nda tören düze...

Hatasının bedeli büyük oldu

Kredi kartı şifresi yazılı kağıt parçasının da içerisinde bulunduğu cüzdanını düşüren vatandaş, bu hatasını pahalıya öde...

Nezih Uzel'in evi müze oluyor!

Gazeteci-yazar Nezih Uzel'in 1950-1965 yılları arasında yaşadığı Üsküdar'daki evi müze oluyor...

Üsküdar alev alev yandı..

Üsküdar Beylerbeyi'nde çıkan yangın 3 katlı ahşap binayı kül etti....

Soygunla ilgili 2 kişi yakalandı

Üsküdar'daki bir kuyumcudaki soygun girişiminde ''gözcülük yaptıkları'' iddia edilen 2 kişi yakalandı....

''Gençlik Bayramı'' ayakları yerden kesti...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Üsküdar Gençlik Merkezi'nde bir dizi etkinlikle kutlandı....

Araç Lastiklerini Kesen Zanlı Yakalandı

Üsküdar ve Ümraniye'de araç lastiklerini kestiği iddia edilen şahıs yakalandı....

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlandı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 83'üncü yıl dönümü Üsküdar'da törenle kutlandı....

Saadet Partisi Üsküdar'da Tam Gaz

Saadet Partisi Üsküdar belediye başkan adayı Yılmaz Bayat seçim çalışmalarını 'tam gaz' sürdürüyor....

Üsküdar'da bayramlaşma programları

Üsküdar'da Bayram süresince yapılacak olan bayramlaşma merasimleri......
 

Başkan Kara Üsküdar'daki siteleri dinliyor...

Başkan Kara Üsküdar'daki siteleri dinliyor...
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu çerçevesinde Boğaziçi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı'nda Geri Görünüm...
Tarih : 13 Ocak 2010, 18:17
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu çerçevesinde Boğaziçi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı'nda Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi dâhilinde Üsküdar'daki durum hakkında bilgilendirme yapmak ve vatandaşların sahip olduğu yanlış fikirleri düzeltmek adına mevcut alanlardaki sitelerde toplantılar düzenlemeye başladı.

Bu amaçla ilk olarak Çamlıca Ayışığı ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Basko Sitesi'ne beraberinde Başkan Yardımcıları M. Hakan Büker, Ömer Saraç ve Hasan Ekmen ile giden Mustafa Kara, site sakinleri ile bir araya geldi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara burada yaptığı konuşmada vatandaşlara kanun dâhilinde mevcut binaların korunacağını ifade ederken özellikle hisse tapulu alanların bir araya gelinerek müstakil tapulara çevrilmesinin önemine değindi. Vatandaşların kötü amaçlı kişilerin verdiği yanlış bilgilere inanmamaları gerektiğini söyleyen Mustafa Kara, bina sakinlerinin oturdukları binadan memnun olmamaları ve kendi iradeleriyle binalarının yeniden yapılmasını istemeleri durumunda yeni İmar Planı'nın devreye gireceğinin altını çizdi.

Mevcut İmar Planları hakkında bilgiler veren Mustafa Kara, site sakinlerinin gönüllerini rahat tutmaları gerektiğini, vatandaşların mağduriyetlerine Üsküdar Belediyesi olarak izin vermeyeceklerini söyledi.

Yapılan bilgilendirmeler sonrası oldukça rahatlayan site sakinleri, sitelerinde yaşadıkları sorunları dile getirerek oturdukları sitelerin çevre düzenlemesi ve asfaltlanması konusunda belediyeden yardım istediler. Üsküdar'da sayısı giderek artan Bilgievleri sayesinde çocuklarının çalışma ve sosyalleşme anlamında önemli faydalar sağlandığını dile getiren aileler, mevcut Bilgievi sayısının artırılmasını da istediler. Site sakinleri özellikle son dönemlerde Üsküdar Belediyesi'nin başta temizlik faaliyetleri ile yeni parkların Üsküdar'a kazandırılması gibi çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya teşekkür ettiler.

Mustafa Kara gezilerine, Güzeltepe'de bulunan Aydınlıkevler Sitesi ve Bahar Sitesi ile devam edecek.




Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :