Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Katibim tanıtım toplantısı...

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, 21. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği hakkında ulusal basın temsilcile...

Ramazan öncesi Üsküdar Sahili'nde denetimler sürüy...

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimlerini sıklaştırdı....

Öğrenci eylemine vatandaş tepkisi

Bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen öğrenciler, Üsküdar'da ''ÖSYM hak yeme, şifreli sınav istemiyoruz'' slog...

Hizmet standartlarının artırılması için eğitimler ...

İstanbul'daki ilçe belediyeleri arasında Türk Standartları Enstitüsü'nden alınan ilk ''TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ...

Burhaniyeliler Başbakan'a geçmiş olsun dedi...

Başbakan Erdoğan'ın eski evinin bulunduğu Burhaniye Mahallesi'nden bir grup komşusu, geçmiş olsun dileklerini iletmek iç...

Üsküdar Belediyesi'nden Vergi Affı

Üsküdar Belediyesi aldığı karar ile ilçedeki vergi mükelleflerinin yaklaşık 22 milyon lira tutarındaki vergi borcunu aff...

Modern Çöp Konteynırları Üsküdar'a Değer Katıyor...

Üsküdar Belediyesi 2009 yılından itibaren başlatmış olduğu çalışmalarla Üsküdar'ın çöp sorununu çözmek için durmadan müc...

Tahta Arabalarla Nostalji: Rally Üsküdar

23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Üsküdar yine bir ilke sahne olacak....

Belediyeden Eğitime Destek

Üsküdar'daki Halil Rüştü İlköğretim Okulu belediyeninde katkılarıyla yeni görünüme kavuştu....

Made in Çengelköy Lisesi!..

Çengelköy Lisesi yılın en kaliteli okul değerlendirmesinde 2010 yılı Türkiye Birincisi oldu....
 

Engelliler Yaz Spor Okulu amacına ulaştı

Engelliler Yaz Spor Okulu amacına ulaştı
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Engelliler Yaz Spor Okulu 29 Temmuz Perşembe günü düzenlenen boğaz gezisi ile tamamlandı.
Tarih : 30 Temmuz 2010, 00:33
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Engelliler Yaz Spor Okulu 29 Temmuz Perşembe günü düzenlenen boğaz gezisi ile tamamlandı.

Engelliler yaz okuluna Otizmli çocuklar dışında zihinsel, görme ve bedensel engelli çocuk ve gençlere yönelik açılacak Yaz Spor Okulu'na 6 görme, 72 zihinsel, 16 Otistik, 10 bedensel ve 13 de çoklu engelli olmak üzere toplam 117 engelli katılarak sertifika aldı.


Düzenlenen Boğaz turu etkinliğine Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Zekeriya Selamet, Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Sadık Albayrak, engelli yakınları, engelli çocuklarımız ve basın mensupları katıldılar.

Engelliler Yaz Spor Okulu'nda, engelli çocukların kuvvet, dayanıklılık, hız, esneklik, vücut koordinasyonu, denge, el ve göz koordinasyonu, el ve ayak koordinasyonu, dönme, çömelme, kalkma, dikkat ve hafızalarını geliştirmeye yönelik eğitim verildi.

Üsküdar Belediyesi 2010 yılında açık ara önde götürdüğü Sosyal Belediyecilik Bayrağını bu uygulaması ile dalgalandırmayı sürdürdü.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara bir konuşma yaptı ve beş engelli kardeşimize tüm çocuklarımız adına temsili olarak sertifikalarını ve hediyelerini verdi. Başkan Kara Engelli çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafları çektirerek programına devam etmek üzere boğaz gezisinden Çengelköy'de ayrıldı.

Yaz okulun'da 45 gün engelli öğrencilerin eğitiminden sorumlu olan Beden Eğitimi Uzman Engelli öğreticisi Tahir Sülük ve Yardımcı eğitmen Marmara Üniversitesi Spor Akademisi öğrencisi Selda Güneş bu süre içinde engelli çocuklar ile çok değerli zamanlar yaşadılar ve onları gelecekte karşılaşacakları zorluklara karşı bir nebzede olsun hazırlamak için canla başla çalıştılar. Engelli Yaz Spor Okuluna katılan tüm öğrencilere Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verdi.

Yaklaşık olarak 3 saat süren Boğaz Turunda çalınan birbirinden güzel müzik ve düzenlenen değişik eğlencelele doyasıya eğlenen engelli çocuklarımız çok güzel bir gün geçirdiler. Engelli yakınları ile yapmış olduğumuz birebir sohbetlerde bu hizmeti düzenleyen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya yürekten teşekkür ettiklerini söylediler. Çocuklarının yaz spor okuluna katılması ile birlikte sosyal hayata entegre olmada büyük bir adım attığını ve çocukların öz güven geldiğini ve bazı işleri kendi başlarına yapabildiklerini söyleyen engelli yakınları bu tür hizmetin önümüzdeki yılda devam etmesini Başkan Kara'dan istediklerini dile getirmemizi istediler.


Üsküdar 34 - Ziya SÜZEN


Haberi Değerlendir :