Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar'da profesöre silahlı saldırı

Üsküdar'daki Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesinde görevli Prof. Dr. Mehmet Erkan Özcan, uğradığı silahlı saldırı s...

Üsküdar'da Şehitlerimizin anısına sergi düzenlendi...

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 98. Yıl Dönümünde Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz....

Üsküdar`da ''Sevgi Evi'' açılıyor

İstanbul Sosyal Hizmetler Müdürü İstanbul İl Özel İdaresinin kaynakları kullanılarak Üsküdar'da bir bina kiralandı....

Üsküdar'ın yüreği Güveçli'de çarpıyor

Üsküdar Belediyesi, Van'ın Güveçli köyüne yapmış olduğu yardımları kesintisiz sürdürmeye devam ediyor....

Libade'ninde çim sahası var

İstanbul 1.Amatör kümede mücadele eden Üsküdarımızın güzide kulübü Libadespor sentetik sahasına kavuşmak üzere......

Başkan Kara'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı...

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajıyla Üsküdarlıların bayramını kutladı...

ÜSİM, engelli iş arayanlar ile işverenler arasında...

ÜSİM, Türkiye'nin önde gelen marka firmalarının temsilcilerini, engelli iş arayanlarıyla buluşturdu....

Üsküdar Belediyesi'nden Başarıya Ödül...

Üsküdar Belediyesi, kitap okumayı teşvik etmek amacıyla ilçe sınırları dâhilinde hizmet veren 13 Bilgievi'nde hizmet ala...

Üsküdarda iki kaza...

Üsküdar aynı günde, iki trafik kazası haberi ile sarsıldı. Kazalarda 1 kişi öldü, 6 kişi ise yaralandı....

30 Ağustos Zafer Bayramı

Üsküdar'daki törenler Şemsipaşa'da başlayacak ve İskele meydanında devam edecek. Üsküdar meydanı ve bazı yollar trafiğe ...
 

Dere Islahı, Izdırap oldu

Dere Islahı, Izdırap oldu
Dere Islah Çalışmaları Sırasında Çıkartılan Atıklardan Çevreye Yayılan Dayanılmaz Koku Vatandaşları Çileden Çıkarttı.
Tarih : 28 Mayıs 2008, 17:05
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İSKİ'nin dere ıslah çalışmaları sırasında çıkartılan atıklar yüzlerce konutun bulunduğu mahallenin ortasındaki araziye gömülünce çevreye yayılan dayanılmaz koku vatandaşları çileden çıkarttı. İş makinelerinin günlerdir sürdürdüğü atık gömme işlemi nedeniyle vatandaşlar sağlıklarından endişe ettiklerini belirttiler.

Üsküdar Hekimbaşı Çiftlik Caddesi üzerindeki Üsküdar Küçüksu Deresi'ne, İSKİ'nin taşeron firması tarafından yapılan temizleme çalışması sırasında dereden çıkartılan atıkların, çevrede bulunan yerleşim birimlerinin yakınına bırakılması çevre sakinlerini sokağa döktü. Kokudan evlerinde oturamadıklarını ve çocuklarının hastalanmalarından korktuklarını söyleyen vatandaşlar ikinci bir salgın hastalıkların baş göstermesinden endişelendiklerini belirtti. 3 gün önce başlayan temizleme çalışmasının ardından çevrede yoğun bir lağım kokusunun başlaması, mahalle sakinlerini rahatsız etti. Dereden çıkartılan atıkların çevredeki boş bir arazinin kazılarak içerisine boşaltıldığını ve lağımın üzerinin toprakla kapatıldığını iddia eden mahalleli, oluşan kötü koku nedeniyle evlerinde oturamadıklarını söyledi. Kokunun etkisini azaltabilmek amacıyla çoğunun maske taktıkları gözlenen çevre sakinleri, yaklaşık 150 kamyon pisliğin 3 gün içerisinde araziye kazılan çukurlara boşaltıldığı öğrenildi.

Bölgede yaşayan vatandaşlar, "Burada yapılan çalışma sağlık koşullarına tamamen aykırı. Koku yüzünden evlerimizde oturamıyoruz, uyuyamıyoruz. Bu civarda en az bin konut var. Böyle yoğun yerleşim olan bir yerde bu çalışmanın yapılmaması gerekiyor. Üsküdar Belediyesi'ne başvurduk ancak şu ana kadar herhangi bir işlem yapılmadı. Evlerimizi sinekler bastı. Yakında çocuklarımız sağlık sorunları yaşamaya başlayacak" şeklinde konuştu.

Bazı vatandaşlar da ilgili bakanlık yetkililerinin duruma müdahale etmesi gerektiğini belirterek, çevreye yayılan kokunun eskiden Haliç'ten yayılan kokudan daha beter olduğunu söylediler. Atıkların mahalle ortasına boşaltılmasına tepki gösteren yürüme engelli bir bayan da çocukluğunda bulaşan bir virüs nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu, önlem alınmadığı taktirde mahalledeki diğer çocukların da çeşitli hastalıkları kapma riski taşıdığını kaydetti. Yoğun koku nedeniyle yüzünü elleriyle kapatmaya çalışan küçük bir çocuk da, mikropların bulaşmaması için ellerini yüzüne kapadığını söyledi.

Taşeron firma yetkilileri ise, dere ıslah çalışmaları sırasında çıkan atıkları İSKİ'nin talimatı ile mahalle arasındaki boş araziye gömdüklerini kaydetti.

Kaynak: CHA
Haberi Değerlendir :