Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Kuzguncuk Vapur İskelesi Kapatılacak

Üsküdar Kuzguncuk Vapur İskelesi, restorasyon ve yenileme çalışmaları nedeniyle 15 Mayıs 2011 Pazar günü son seferden so...

Üsküdar'da mezarlık ziyaret etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi ve kızı ile birlikte kayınpederi ve kayınvalidesinin mezarlarını ziyaret etti....

Üsküdar'da Fasl-ı Ramazan başlıyor

Üsküdar Belediyesi, bu yıl da iftar yemeklerini başta Üsküdar iskele meydanı olmak üzere 9 ayrı noktada veriyor......

Üsküdar Kurban Bayramına Hazır

Üsküdarlıların Kurban Bayramını daha güvenli ve huzurlu bir şekilde geçirmesi için Üsküdar Belediyesi tarafından bütün ö...

Ata-2, Başkan Mustafa Kara'yı misafir etti....

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar'da bulunan siteleri ziyaret kapsamında 68. site ziyaretini Ata-2 sitesine...

Üsküdar'a Ramazan-ı Şerif Bereketi geldi

İstanbulluların hayallerini süsleyen Üsküdar'da ''Hayallerimizdeki Ramazan'' başlıyor...

Samed Mustafa Kara'yı ziyaret etti

Sultanbeyli Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı ziyaret ...

Üç kuşak Erdoğanlar camide

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Şakirin Camisi'nde kıldı....

Kuyumcu Soyguncuyu Vurdu

Üsküdar İcadiye Mahallesi'ndeki bir kuyumcuyu soymak isteyen 2 soyguncu ile dükkan sahibi arasında çatışma çıktı. Soygun...

Üsküdar Çocuk Meclisi'den; ''Hayalimdeki Şehir''...

Üsküdar Çocuk Meclisi daha yaşanılabilir bir çevre için gerçekleştirdiği çalışmalarına bir yenisini daha ekledi....
 

Akçaabatlılar kurtuluş gününü kutladı

Akçaabatlılar kurtuluş gününü kutladı
Merkezi Üsküdar'da bulunan Akçaabatlılar Derneği, Akçaabat'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu münasebetiyle bir anma etkinliği düzenledi.
Tarih : 21 Şubat 2011, 17:31
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan İsmail Şirin, kısa bir açılış konuşmasıyla programı başlattı. Şirin, ''Bir daha ülkemizin hiçbir bölgesinin kurtarılmaya muhtaç olmamasını diliyoruz. Akçaabat'ın farklı köy ve mahallelerinden gurbete gelmiş insanlarız. Sevgiyi ve acıyı paylaşmak, kardeş olmak niyetiyle bu derneği kurduk. Şirinevler'deki derneğimizle beraber, her kurtuluş yıl dönümünde Akçaabat'ın tarihiyle ilgili farklı etkinlikler yapardık. Bu akşam Akçaabat'ımızın yaşayan en kıymetli belleklerinden ikisi aramızda. Baykal Kazancıoğlu ve Alican Timurcuoğlu Akçaabat'ın geçmişini yaşayan ve Akçaabat'la bugüne gelen ağabeylerimizdir. Kendilerinden geçmişteki Akçaabat'ı dinlemek amacıyla buraya davet ettik.'' Dedi ve sözü Baykal Kazancıoğlu'na bıraktı.

Merkezi Üsküdar'da bulunan Akçaabatlılar Derneği, Akçaabat'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu münasebetiyle bir anma etkinliği düzenledi.

Baykal Kazancıoğlu, ağırlıklı olarak 1950'li ve 1960'lı yılların Akçaabat'ının yaşantısından sosyal ve kültürel örnekler verdi. Önemli olaylardan tütün yetiştiriciliğine, istisnasız her evde çiçek bulunduğundan çeyizlerde giden sanat müziği enstrümanlarına kadar bilgiler veren ve ''1920'lerde Akçaabat'ta bisiklet, kürek ve bando takımı vardı. Sebatspor voleybolda Türkiye çapında başarılar elde etmişti'' diyen Kazancıoğlu, Akçaabat'ın merkezindeki sosyal hayatın Trabzon merkezinden farklı olmadığını söyledi.

Merkezi Üsküdar'da bulunan Akçaabatlılar Derneği, Akçaabat'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu münasebetiyle bir anma etkinliği düzenledi.

Daha sonra konuşan Alican Timurcuoğlu ise sözlerine ''14 yaşımda İstanbul'a geldim. Yaşım 66-67 oldu ama hâlâ burada emanet gibi duruyorum. Kendimi yarın otobüse binip Akçaabat'a geri dönecekmiş gibi hissediyorum'' diyerek başladı ve ağırlıklı olarak tarihi bir perspektiften devam etti. Rus işgali konusuna da değinen Timurcuoğlu, ''işgalden sonra bizimkiler teknelere binip muhacirliğe çıkarken Ruslar da kendi gemilerinden megafonla 'topraklarınızı bırakıp neden gidiyorsunuz?' demişler. Münferit hadiseler dışında Türklere iyi davranmışlar. Bunun bir sebebi de aralarında Müslüman Türk asıllı askerler bulunmasıydı. Başka yerlerde olduğu gibi Akçaabat'ta da güzel eserler yapmışlar ama devrimden sonra işgal ettikleri yerlerden çekilirken, bizimkiler onlara ateş açınca o eserleri bombalayıp imha etmişler'' dedi.

Merkezi Üsküdar'da bulunan Akçaabatlılar Derneği, Akçaabat'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu münasebetiyle bir anma etkinliği düzenledi.

Etkinlik daha sonra eski anıların yad edildiği ve dinleyici sıfatıyla bulunanların da katıldığı sıcak bir sohbete dönüştü. Akçaabatlılar dernekten memnun ve mesut ayrıldılar.


Üsküdar 34 - Bülent Şirin


Haberi Değerlendir :