Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Belediye Yeni Hizmet Binası Üsküdar'a nefes aldıra...

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz ve birim müdürleri, kaba inşaatı tamamlanan Üsküdar Çavuşdere Kongre Me...

Duvar Çöktü

Asfalt çalışması yapıldığı sırada silindir makinesinin altındaki dolgu toprağın kayması sonucu Üsküdar Paşakapısı Cezaev...

Başkan Kara, Yeni Hacıları bir araya getirdi...

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar'da hac farizasını yerine getiren hacıları, verdiği yemekte bir araya geti...

Üsküdar'ın yeni müftüsü Ali Çakmak oldu

Rize İl Müftü Yardımcısı Ali Çakmak, Üsküdar İlçe Müftüsü olarak atandı....

Çamoluk Derneği, Kalebaşı güven tazeledi

Çamoluk Derneği'nin heyecanı ve tansiyonu yüksek genel kurulunda eski yönetim tekrar güven tazeledi...

Başkan Kara'dan 19 Mayıs mesajı

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yay...

Üsküdar Belediyesi'nden Serinleten Hizmet...

Üsküdar Belediyesi, sıcak ve nemli havaların yaşandığı şu günlerde vatandaşlara buz gibi soğuk limonata ikram ediyor....

Karla mücadele aralıksız sürüyor

Üsküdar'da, belediye tarafından yürütülen kar ve buzlanmayla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor....

Üsküdar'da silahlı soygun

Üsküdar'da bir işyeri silahlı kişiler tarafından soyuldu. Polis soygun sonra kaçan hırsızların peşine düştü....

Üsküdar'da İzci Şenliği ve İzci Yürüyüşü yapıldı...

19 Mayıs Atatürk'ü anma ve gençlik spor bayramı etkinlikleri kapsamında Üsküdar İzci Şenliği ve İzci Yürüyüşü gerçekleşt...
 

Üsküdar Belediyesi hesap veriyor

Üsküdar Belediyesi hesap veriyor
Üsküdar Belediyesi Mahalle Danışma Meclisleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu kez durak Bahçelievler mahallesi'ydi.
Tarih : 09 Nisan 2011, 00:37
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üsküdar Belediyesi Mahalle Danışma Meclisleri tüm hızı ile devam ediyor. Geçtiğimiz yılın son ayında açıklandığı üzere Üsküdar Belediyesi iki yıllık hizmet süresi boyunca yapılan hizmetler ve yapılması gereken hizmetler için ''Üsküdar Belediyesi halka hesap veriyor'' başlığı altında düzenlenen mahalle danışma meclisi programları 6 Nisan 2011 Çarşamba akşamı Kemah Tan Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği'nde yapıldı.

Geceye Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Belediye Meclis Başkanı Mustafa Demiral ve Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, SKM Başkanı Adem Kaan Pehlivan, AK Parti Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Bahçelievler Mahalle Muhtarı Levent Aşkın ve mahallesi sakinleri katıldı.


Gecenin sunumunu ve açılış konuşmasını AK Parti Bahçelievler Mahalle başkanı Rahman Karahan yaptı. Sonrasında kürsüye gelen Mustafa Bayrak AK Parti'nin Türkiye hayalinden, Türk halkının ihtiyacı olan ve bu zamana kadar yapılmayan çalışmalar ve AK Parti iktidarı döneminde yapılan çalışmaları anlattı. Programın çerçevesini çizdi ve belediye hizmetlerini anlatmak üzere bu programları yaptıklarının altını söyledi.

Mustafa Bayrak konuşmasını tamamlayarak yapılan çalışmaları anlatmak üzere sözü Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya devretti. Mustafa Kara ''yerel yönetimler seçmenine halkına hesap veriyor'' programları ile her hafta Üsküdar'ın değişik mahallelerinde gerek site gerek danışma meclisi toplantıları ile halkla bir araya gelinerek sorunların çözümlerinin arandığını söyledi. Kara, Üsküdar Belediyesi olarak yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verdi. Özellikle elektrik kablolarını yer altına alınmasını sağlayarak hem görüntü kirliliğini hemde her dönemde farklı işler için yolların kazılmasını sona erdirdiklerini söyledi. Üsküdar'ın diğer büyük sorunlarından ulaşım ve imar sıkıntısı için yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Yaşam Merkezinin müjdesini verdi
Başkan Kara, engin caddesinin bulunduğu yol üzerinde yapılacak olan Çengelköy Su Sporları Merkezi'nin müjdesini verdi. Yaşam Merkezinin içerisinde birer adet kapalı ve ısıtmalı bay ve bayan yüzme havuzu, havuzların orta alanında ise 1000 kişilik düğün salonu, bay ve bayanlar için spor salonları ile İSMEK kurları ve buna benzer faaliyetler için çeşitli alanlar olacağının müjdesini verdi. Yapılan bu merkezlerede ''Yaşam Merkezi'' adını verdiklerini söyledi.

Semt Pazarı alanına camii yapılacak
Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yıkılan ve İBB'sine ait olan arazi üzerine Bahçelievler Mahallesi'ne yakışan büyük bir caami yapılacağının müjdesinide verdi.

Mesa İnşaat terk alanı değerlendirilecek
Mesa İnşaatın terk ettiği 60 bin m2'lik alana 2 tane okul, 1 tane kültür merkezi, 1 tane belediye hizmet binası, 1 tane sağlık merkezi ve büyük bir park yapılacağının müjdesini veren Başkan Kara, bu projeler hizmete girdiğinde çevrenin büyük bir ihtiyacı karşılanmış olacak dedi.

Üsküdar Hükümet Konağı Hizmete girdi
Üsküdar'ımızın yıllardır problemi olan kamu kuruluşlarının bir yerde olamamasının sorununun Üsküdar Hükümet Konağı'nın hizmete girmesi ile çözüldüğünü, kaymakamlık, milli eğitim, nüfus mermurluğu, tapu işlemleri gibi tüm işlemler hükümet konağında yapılabilecek.

Üsküdar Gençlik Merkezi Hizmete girdi
Bilgi evlerinden hizmet alan 35 bin çocuğumuz için Gençlik Merkezi yapıldı. Burhaniye Mahallesinde Üsküdar Gençlik Merkezimizi açtık. İçerisinde Bay ve bayan spor salonu, düğünler için salon, üst katta kafeterya hizmet veriyor bedavaya yakın fiyatlar ile gençlerimiz kötü yerlere gitmemesi için gençlerimize hizmet veriyor diyerek Başkan Mustafa Kara sözlerini tamamladı.

Anlatılan hizmetler sonrasında karşılıklı olarak soru-cevap kısmına geçilerek vatandaşların Başkan Mustafa Kara soruları yanıtladı. Soru-cevap kısmından sonra salondan ayrılan mahallelilerle teker teker ilgilenen Kara, özel sorulara çözümler aradı.


Üsküdar 34


Haberi Değerlendir :