Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Kız Kulesi Üzerinde Muhteşem Gösteri

Akrobasi pilotu Murat Öztürk tarihi Kız Kulesi üzerinde insansız hava aracı yarışması için ''davet uçuşu'' yaptı....

30 Ağustos Üsküdar'da coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları kapsamında Üsküdar Şemsipaşa Meydanı'nda tören düze...

Abi, sana neden Kepaze diyorlar?

İnternet sitemizin usta kalemlerinden Şenol Şen gündemi değerlendirdi......

Zabıta Teşkilatı'nın 188'nci kuruluş yılı Üsküdar'...

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kuruluşunun 188'inci yılını kutlayan Zabıta Müdürlüğü teşkilatına moral gecesi d...

Bugün ki Üsküdar

Üsküdar, Marmara Denizi ile Boğaz sularının birleştiği yerde Kocaeli Yarımadası'nın ucunda Kadıköy, Beykoz ve Ümraniye i...

Çamlıca Camii'ni yapacak firma belli oldu...

Çamlıca'yı 2 ortak 3 yılda bitirecek...

İETT Şoförü Tutuklandı

Üsküdar'da bir çocuk ile bir genç kızın ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına yol açan kazaya ilişkin İETT şoförü tutuklan...

Vatandaşa boğaz manzaralı tesis

Üsküdar Belediyesi Kirazlıtepe Yaşam Merkezi'nin temel atma töreni Başkan Mustafa Kara'nın katılımıyla gerçekleşti....

''Üsküdar'ın En''lerine tam destek

''Üsküdar'ın En''leri atletizm yarışmasında dereceye giren sporculara ve ailelerine Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kar...

Üsküdar'ın çehresi değişecek

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, yıllardır atıl durumda olan Çavuşdere arazisi için müjdeyi twitter'dan verdi....
 

Mahalle İftarlarında ikinci gün coşkusu

Mahalle İftarlarında ikinci gün coşkusu
Türkiye'de iftar geleneğini 1994 yılında başlatan Üsküdar Belediyesi, geçtiğimiz yıl başlattığı mahalle iftarlarına bu yıl da devam ediyor.
Tarih : 04 Ağustos 2011, 17:16
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye'de iftar geleneğini 1994 yılında başlatan Üsküdar Belediyesi, geçtiğimiz yıl başlattığı mahalle iftarlarına bu yıl da devam ediyor.

Ramazan'ın ikinci günü 9 noktada iftarlık yemek dağıtımı devam ederken sokak iftarları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin bulunduğu Burhaniye'de gerçekleştirildi.

Üsküdar Gençlik Merkezi bahçesindeki iftar yemeğine Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ömer Aktülün, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ile 3 bine yakın mahalle sakini katıldı.

İftar öncesi bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ramazan'ın önemine değinirken, Ramazanların insani duygulara olan katkısından bahsetti. Sokak iftarlarının uzun zamandır birbirlerini görmeyen dostları ve komşuları bir araya getirdiğini dile getiren Mustafa Kara, Burhaniye'deki sokak iftarına katılan çocukların yıllar sonra bugünleri özlem ve mutluluk içinde anlatacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın konuşması sonrası Kur'an Tilaveti gerçekleştirildi. Topluca edilen dua sonrası büyük bir neşe ve mutluluk içinde iftar yemeği topluca yenildi.


Bağlarbaşı Kültür Merkezi yine neşe saçtı
Ramazan ayı süresince her gün Bağlarbaşı Kültür Merkezi, kültürel etkinliklerin odak noktası olurken, ikinci gün Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu oyuncuları hem küçüklerin hem de büyüklerin neşe kaynağı olmaya devam etti.  Ortaoyunu, meddah, Karagöz-Hacivat gösterilerinin sergilendiği Geleneksel Türk Tiyatrosu gösterilerinin ardından pandomim gösterisi gerçekleştirildi. Tiyatro gösterisi sonrası sahne alan Alper Kış, söylediği ezgilerle Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nin bahçesine gelen misafirlere hoşça bir saat yaşattı.

04 Ağustos Çarşamba günü sokak iftarları Acıbadem Mahallesi Erdem Çıkmazı'nda gerçekleştirilirken, Bağlarbaşı Kültür Merkezi, Şiirleriyle herkesin gönlünde taht kuran Bedirhan Gökçe'yi misafir edecek.


Üsküdar 34


Haberi Değerlendir :