Üsküdar Belediyesi tarafından iki ay önce evleri yıkılan aileler arasında bulunan yaşlı Şahin çifti kendi yaptıkları bar... | Üsküdar Belediyesi, 12 bin 500 metrekarelik alana kurularak boğazın ilk su sporları merkezi olma özelliğini taşıyacak Çe... | Ankara kulislerinde dolaşan haberlere göre Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük'ün vali olarak atanacağı konuşuluyor.... | Üsküdar Cumhuriyet caddesinde, Fırtına nedeniyle gövdesinden kırılan bir ağaç caddeden geçen İETT otobüsünün üzerine dev... | Üsküdar'da bir minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybeden Ömer Ersöz'ün ailesi ve arkadaşları kazanın meydana geldiği k... | Üsküdar Belediyesi, Kısıklı ve Bahçelievler'de 2 Bilgievi'ni Üsküdar'lıların hizmetine sunuyor.... | Kundaklama Olaylarına İlişkin Bir Kişi Şühpe Üzerine Gözlem Altına Alındı.
... | Üsküdar Belediyesi tarafından Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem sonrasında yola çıkan yardım konvoyu deprem... | Ermeni Cemaati'nin Hz. İsa'nın doğum gününü kutladıkları törene katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, dostluk ... | İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ilçe gezilerine Üsküdar'la devam etti.... |
|
|
Üsküdar'da Sanal Deprem Eğitimi...
Mustafa Kara, Selimiye Tarım Meslek Lisesi'nde depreme karşı ön hazırlık ve alınması gereken önlemleri içeren deprem tatbikatına katıldı.
|
Tarih : 15 Nisan 2009, 18:22
|
Kategori : Üsküdar
|
|
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Üsküdar Belediyesi'nin ilköğretim ve lise öğrencilerini bilgilendirmek amacıyla düzenlediği deprem eğitimi programında öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında; "Deprem simülasyon aracı ile gerekli bilgileri öğrenerek korunabiliriz. Sizler burada öğrendiklerinizi evinizde ailenizle paylaşıp anne babalarınızı da depreme karşı bilgilendirmelisiniz." dedi. Mustafa Kara ayrıca Eski Belediye Başkanı Mehmet Çakır'a da bu deprem simülasyon aracını Üsküdar'a kazandırdığı için teşekkür etti.
Üsküdar Belediyesi tarafından geçen eğitim ve öğretim yılında ilköğretim okullarında düzenlenen programlar, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında da liselerde devam ediyor. Japonya'nın Shibuya Belediyesi'nin Üsküdar Belediyesi'ne hediye ettiği deprem simülasyon aracı ile öğrenciler sanal ortamda depremi yaşıyor ve olası bir depremde nasıl davranmaları gerektiğini öğreniyorlar.
|