Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Yeni Hükümet Konağı hizmete girdi

Üsküdar bünyesinde hizmet veren kamu kurumlarını tek bir çatı altında toplayacak olan yeni Hükümet Konağı, 4 Nisan Pazar...

Üsküdar'da taksici cinayeti

Üsküdar'da bir taksici aracına müşteri olarak binen kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahla vuruldu....

Başkan'dan Üsküdarlıya Mesaj

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada tüm Üsküdarlılara teşekkür ede...

Asrın Projesi ''Marmaray'' Hizmete Girdi

Üsküdar Meydanı'nda düzenlenen görkemli törenle asrın projesi Marmaray hizmete girdi....

Bahçelievler halkı iftarda bir araya geldi...

Üsküdar Bahçelievler mahallesi sakinleri sokak iftarı programında aynı sofrada bir araya geldi....

Eski Belediye Binasında Son Meclis Toplantısı yapı...

Üsküdar Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı oturumları eski belediye binası meclis salonunda gerçekleştirildi....

Vahdettin'in Köşkü dünyaya açılıyor

Osmanlı'nın son padişahı Vahdettin'in Çengelköy sırtlarındaki Boğaz manzaralı köşkü devlet konukevi oluyor....

Birlikte Yürüyoruz Kampanyası devam ediyor...

''Engellilerle birlikte yaşama kültürünü arttırmak'' amacıyla gerçekleştirilen Birlikte Yürüyoruz Kampanyası devam ediyo...

Üsküdar'da Kameramana araba çarptı!

Üsküdar Çocuk Şubesi Müdürlüğü önünde Cem Garipoğlu'nu görüntülemeye çalışan Anadolu Ajansı kameramanına otomobil böyle ...

Üsküdar'a Ramazan-ı Şerif Bereketi geldi

İstanbulluların hayallerini süsleyen Üsküdar'da ''Hayallerimizdeki Ramazan'' başlıyor...
 

Avrupa Konseyi'nden Üsküdar'a Roman ziyareti

Avrupa Konseyi'nden Üsküdar'a Roman ziyareti
Avrupa Birliği Konseyi bünyesinde oluşturulan ve 47 üye ülkeden temsilcinin bulunduğu ''Avrupa Konseyi Roman Konularında Uzmanlar Komitesi'', Üsküdar'da incelemelerde bulundu.
Tarih : 22 Kasım 2011, 19:05
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Avrupa Birliği Konseyi bünyesinde oluşturulan ve 47 üye ülkeden temsilcinin bulunduğu ''Avrupa Konseyi Roman Konularında Uzmanlar Komitesi'', Üsküdar'da incelemelerde bulundu. Üye ülkelerin Romanlara yönelik politikaları konusunda tecrübe paylaşımı yapmak ve üç senelik bir süre zarfında Avrupa geneli için rehber ilkeler oluşturmak amacıyla çalışan Konsey, Üsküdar Belediyesi'nin sokaklarda çalışan Roman çocuklarına yönelik geçen yıl hizmete aldığı ''Çocuk Eğitim Merkezi''nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak Roman vatandaşların yaşadığı Üsküdar Selami Ali Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Heyet başkanlığını yürüten ve aynı zamanda Makedonya Çalışma Bakan Yardımcısı Mabera Kamberi'nin yaptığı, aralarında Almanya, Lüksemburg, Hollanda, İsveç ve İspanya gibi ülkelerin temsilcilerinin de yer aldığı heyet, daha sonra Roman vatandaşların yaşadığı Selami Ali Mahallesi'ni ziyaret etti. Burada Roman vatandaşlar tarafından davul zurna ile karşılanan heyet üyeleri, evleri gezerek vatandaşların sorunlarını dinledi. Heyet, Üsküdar Belediyesi tarafından Roman çocukları için yapılan futbol sahasını da gezdiler.

Avrupa Konseyi Roman Konularında Uzmanlar Komitesi Başkanı Mabera Kamberi, incelemeleri sonrasında yaptığı açıklamada Roman vatandaşların genel durumları itibariyle gayet iyi bulduklarını ve hazırlayacakları raporda bu durumu belirteceklerini, başta çocuklar olmak üzere Roman vatandaşlara yönelik yapılan yatırımları da değerlendiren Kamberi, Üsküdar Belediyesi'nin Avrupa Birliği kriterlerine uygun olarak çalışmalar yürüttüğünü görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.


Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise böylesine önemli bir heyetin ziyaretinden son derece mutluluk duyduklarını, kendilerine Roman vatandaşlara yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunduklarını, yapılan yatırımların artarak devam etmesi konusunda görüş birliğine vardıklarını belirtti. Başkan Kara sokaklarda çalışan çocuklara yönelik yaptıkları çalışmalar nedeniyle Roman Uzmanlar Komitesi'nden teşekkür aldıklarını söyledi.

Üye ülkelerde Roman konularında çeşitli kamu kurumlarında çalışan temsilcilerin yer aldığı komisyon, aynı zamanda Birleşmiş Milletler, Avrupa Komisyonu ve Uluslararası Af Örgütü gibi organizasyonlarda komisyon üyeleri olarak görev yapıyor.


Üsküdar 34


Haberi Değerlendir :