Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Başbakan Erdoğan'a hemşehri ziyareti

Üsküdar Rizeliler Eğitim ve Kültür Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bul...

85 kişi kumardan gözaltında

Üsküdar'da, bir emlak ve organizasyon şirketinde, kumar oynadıkları ya da oynattıkları öne sürülen 25'i kadın, 85 kişi y...

Üsküdarlılar geleneksel bayramlaşma merasiminde bu...

Üsküdar'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen bayramlaşma merasimi Kurban Bayramı dolayısıyla Üsküdar Belediyesi Nikah...

Başına kale direği düşen çocuk öldü

Üsküdar'da arkadaşlarıyla toprak sahada top oynamaya hazırlanan 11 yaşındaki İbrahim Kurga'nın üzerine kale direği düştü...

Üsküdar'ın Kalp Sağlığı Kontrol Altında

T.C. Sağlık Bakanlığı`nın desteği ile yürütülen "Kalbinizi koruyun, İçinde sevdikleriniz var" kampanyası kapsamında geçt...

Mihrimah Sultan Camii restore ediliyor

Mihrimah Sultan Camii, Vakıflar 2. Bölge Genel Müdürlüğü tarafından restore ediliyor...

Cami ismine karşılık belediye'den ne istediler?...

Rus yetkililer, Üsküdar Belediyesi'nden camiye verilen isme atfen, Üsküdar Belediyesi'nden bakın ne istediler?...

Kamyon Devrildi: 2 Yaralı

Üsküdar'da freni patlayan kum yüklü kamyon içinde 2 kişinin bulunduğu bir otomobilin üzerine devrildi....

Başbakan Erdoğan Üsküdar'da...

Başbakan Erdoğan, Üsküdar Bahçelievler Mahallesi'nde alt yapı sorunları olan bazı evlere konuk oldu. ...

İstanbul'un ilk elektrikli dolmuşu Üsküdar'da...

Elektrikli dolmuşlar Kadıköy-Üsküdar, Üsküdar-Beykoz hatlarında test edilecek....
 

Hababam Sınıfı 39 yıl sonra yeniden biraraya geldi

Hababam Sınıfı 39 yıl sonra yeniden biraraya geldi
Türk sinemasının efsanevi filmi Hababam Sınıfı'nın hayattaki oyuncuları Üsküdar Belediye'sinin düzenlediği Öğretmenler günü etkinliğinde bir araya geldi.
Tarih : 25 Kasım 2013, 14:10
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

7'den 70'e her yaştan izleyici için önemli bir yere sahip olan Türk sinemasının efsanevi filmi Hababam Sınıfı'nın hayattaki oyuncuları Üsküdar Belediye'sinin düzenlediği Öğretmenler günü etkinliğinde bir araya geldi.

Türk sinemasının efsanevi filmi Hababam Sınıfı'nın hayattaki oyuncuları Üsküdar Belediye'sinin düzenlediği Öğretmenler günü etkinliğinde bir araya geldi.

Filmin çekimlerinin yapıldığı Üsküdar'daki Validebağ Öğretmenevi Adile Sultan Kasrındaki etkinlik büyük ilgi gördü. Etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Hilmi Türkmen, Üsküdar Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Hababam Sınıfı oyuncuları ve Üsküdar'da görev yapan öğretmenler katıldı. Filmin unutulmaz sahneleri barkovizyon eşliğinde gösterilirken oyuncular bir kez daha o yıllara gitti.

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen oldukça samimi geçen ortamda Halit Akçatepe'ye filmin meşhur soba sahnesini sordu. Kopya çekmek için sobanın içine gizlenen namı diğer Güdük Necmi sahnenin film hilesi olduğunu söyledi.

SOBA SAHNESİ

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen oldukça samimi geçen ortamda Halit Akçatepe'ye filmin meşhur soba sahnesini sordu. Kopya çekmek için sobanın içine gizlenen namı diğer Güdük Necmi sahnenin film hilesi olduğunu söyledi. Halit Akçatepe etkinlikte komik tavırları ve esprileriyle katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Güdük Necmi sahnenin film hilesi olduğunu söyledi. Halit Akçatepe etkinlikte komik tavırları ve esprileriyle katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

OYUNCULARA TABLO

Efsane filmin kahramanları yemeğin ardından sınıfı ve binayı gezdi. Oyunculara film sahnelerinden karelerin olduğu tablo hediye edildi. Hababam öğrencileri Üsküdar 40. yıl için sınıfın müze haline getirilmesi için Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen'den söz aldı. Okul önünde tıpkı filmdeki sahnede olduğu gibi çekilen toplu fotoğraf çekimiyle o günler yaşatılmaya çalışıldı.

Efsane filmin kahramanları, Hababam Sınıfı öğrencileri okul önünde tıpkı filmdeki sahnede olduğu gibi toplu fotoğraf çekimiyle o günleri tekrar yaşadılar.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :