Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar`da ''Sevgi Evi'' açılıyor

İstanbul Sosyal Hizmetler Müdürü İstanbul İl Özel İdaresinin kaynakları kullanılarak Üsküdar'da bir bina kiralandı....

Samed Mustafa Kara'yı ziyaret etti

Sultanbeyli Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı ziyaret ...

Üsküdar'da elektrik kesintisi

Üsküdar bazı semtlere 5-10 Mayıs tarihleri arasında elektrik verilemeyecek....

Cumhuriyet Mahallesi Bilgi Evi açıldı...

Üsküdar Belediyesi'nin girişimleri sonucu merhum Cahit Zarifoğlu adına eşi ve kızları tarafından yaptırılan Cumhuriyet M...

İstanbul Boğazı'nın Temizliği Üsküdar'dan Başladı...

''Denizimiz Temiz'' kampanyası dahilinde Üsküdar sahilinde denizde çöp toplama ve temizlik kampanyası başlatıldı...

Üsküdar'dan İETT otobüsü çalındı.

Sabah saatlerinde Üsküdar meydanından bir İETT otobüsü çalındı....

Üsküdar'da trafik Kazası

Üsküdar'da meydana gelen trafik kazasında, ters yola giren araç, karşı yönden gelen bir otomobille çarpıştı....

Okulların geleceği Üsküdar'da tartışıldı

İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından organize edilen 2. Ulusal Öğretmenim Sempozyumu'nda okulların geleceği t...

Mehmet Çakır'ı anma programı ertelendi.

Geçtiğimiz ay Hakkın Rahmetine kavuşan Üsküdar eski Belediye Başkanı Mehmet Çakır anısını bugün düzenlenecek olan progra...

Üsküdar karagöz günleri büyük ilgi gördü....

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen ''Üsküdar'da karagöz günleri'' Üsküdarlılardan büyük ilgi gördü....
 

Üsküdar Belediyesi'nde 4 yeni müdürlük kuruldu

Üsküdar Belediyesi'nde 4 yeni müdürlük kuruldu
Üsküdar Belediye Meclisi'nin Eylül toplantısında alınan meclis kararıyla Spor İşleri, Kentsel Tasarım, Tesisler ve Ulaşım Hizmetleri olmak üzere 4 yeni müdürlük kuruldu. Kurulan yeni müdürlüklerle birlikte, 25 olan müdürlük sayısı 29'a çıktı.
Tarih : 25 Eylül 2014, 15:08
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküdar Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısında alınan kararla 4 yeni müdürlük kuruldu. Daha önce 25 olan müdürlük sayısı Spor İşleri, Kentsel Tasarım, Tesisler ve Ulaşım Hizmetleri müdürlüklerinin de kurulmasıyla birlikte 29'a çıkmış oldu. Atamaları yapılan birim müdürleri ise görevlerine başladı.

KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yeni dönemde kentsel dönüşümü başlatıp büyük oranda uygulamayı hedeflediğini her defasında dile getiriyordu. Yerinde dönüşüm ile belediyeye ait mülkler üzerine 1.000 yeni konut ve 100 yeni ticari alan oluşturması hedeflemektedir. Bürokratik işlemelerin daha hızlı yürütülmesi maksadıyla Kentsel Tasarım Müdürlüğü, kentsel dönüşüm fonksiyonu verilerek kuruldu. Müdürlüğün başına ise İmar ve Şehircilik Müdürü Cengiz Urkun atandı. Yerine ise Mehmet Akyüz getirildi.

ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Kara ve deniz ulaşımından sonra Marmaray ve Avrasya Tüneli ile ulaşımın merkezi olan Üsküdar Belediyesi, ilçedeki trafik sorununu çözmek için Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünü kurdu. Birimin başına ise Eski Yapı Kontrol Müdürü Süleyman Çadır getirildi.

SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Özellikle son yıllarda, hentbol, atletizm, judocu, taekwondo ve karate gibi spor dallarında uluslararası arenada elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Üsküdar Belediyesi, sporu tavana yaymak için Spor İşleri Müdürlüğü'nü kurdu. Müdürlüğün başına ise Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini yürüten Hüsnü Saraç getirildi. Saraç'ın yerine ise Cengiz Karaman atandı.

Spor İşleri Müdürlüğü, amatör spor kulüplerine yardım işlerinin organize edilmesi, gençlere spor malzemesi verilmesi, ilçemizde gençlerimize yönelik sportif etkinlikler düzenlemesi, yaz ve kış spor okullarının yapılması sportif etkinliklerle sporu tabana yaymayı amaçlıyor.

TESİSLER MÜDÜRLÜĞÜ

Üsküdar Belediyesi, 37 fiilen kullandığı tesislerle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sonra en çok tesisleri bulunan ilçe olma özelliğini taşıyor. Tesislerdeki hizmetlerin daha verimli yürütülmesi için Tesisler Müdürlüğü kuruldu. Müdürlüğün başına ise eski Temizlik işleri Müdürü Ali Şahinkaya getirildi. Temizlik işleri Müdürlüğüne de Salih Uzun atandı.

İBB'den sonra en çok tesisleri olan ilçe Üsküdar. 37 fiilen kullandığımız tesisler var. Sosyal Tesisler, Üsküdar Belediyesi bünyesinde, Sosyal Tesisler, Bilgi Evleri, Çocuk Üniversitesi, Gençlik Merkezi, Gençlik Akademisi gibi 37 tesisi bulunuyor. Ayrıca 36 adette başka yerlere tahsis edilen yerler bulunuyor. Tesisler Müdürlüğü, ilgili birimlerin bakım, tamir, onarım gibi işlemlerini yapacak. Başka yerlere tesis edilen yerlerin ise intifa hakkı, tahsis, uzun süreli kiralama gibi protokol işlemlerini takip edecek.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :