Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Bağlarbaşı metro inşaatı için kapanan yollar açılı...

Bağlarbaşı İstasyon çalışmaları kapsamında trafiğe kapatılan yollar, 2 şerit olarak yaya ve araç trafiğine açılıyor....

Arsasını başkaları işgal etti, kendisi kirada...

Salim Kıyım isimli vatandaşnz 33 yıl önce Üsküdar'da satın aldığı arsaya başka şahıslar tarafından bina yapıldı....

Üsküdar parklarıyla göz kamaştırıyor

Üsküdar Belediyesi, bir yandan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha yeşil bir şehirde yaşayabilmeleri için park ve...

Annesinin mezarını ziyaret etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, babası Ahmet ve annesi Tenzile Erdoğan'ın mezarlarını ziyaret etti....

Üsküdar Belediyesi Aşevi'ni yeniledi

Üsküdar Belediyesi Aşevi yeni konsepti ile daha fazla yardımsevere ulaşacak...

ATA-2'de genel kurul toplantısı yapıldı

Üsküdar'ın en büyük yerleşimine sahip olan Ata-2 sitesinde hafta sonunda genel kurul toplantısı yapıldı....

Belediye 173 işçi için sözleşme imzaladı

Üsküdar Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 173 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi, Üsküdar Belediyesi'nde dü...

Üsküdar Cumhuriyet Başsavcıları değişti

HSYK Birinci Dairesi, mesleğe yeniden kabul edilenlerin de aralarında bulunduğu 11 savcının yeni görev yerlerini belirle...

Kendini Astı

Üsküdar'da Bir İşadamının Eşi, Kendisini Asarak İntihar Etti....

Üsküdar'da Elektrik Kesintisi

Üsküdar'da trafo merkezlerinde yapılacak çalışmalar nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak....
 

Üsküdar`ın 100`ü değişiyor

Üsküdar`ın 100`ü değişiyor
Başkan Mehmet Çakır, 99 proje gerçekleştiren belediyenin 100. projesi için "Üsküdar`ın 100`ü değişiyor" yarışmasını başlattı.
Tarih : 25 Ocak 2008, 13:01
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
 

Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, bugüne kadar 99 proje gerçekleştiren belediyenin ev ödüllü 100. projesi için "Üsküdar`ın 100`ü değişiyor" adlı yarışmayı başlattı.

Çakır, Sözbir Hotel`de düzenlediği basın toplantısında, göreve geldikleri 2003 yılından itibaren Üsküdar için 99 proje üretildiğini söyledi. Belediyenin 100. projesi için "Üsküdar`ın 100`ü Değişiyor" adıyla bir proje yarışması düzenlediklerini anlatan Çakır, şunları kaydetti:
    
"Üsküdar`a hizmet verecek projeler yapılırken, farklı pencerelerden bakış açısıyla halkın da fikirlerinden faydalanmak istedik. Bu yarışmada, konularında uzman seçici kurul üyeleri tarafından bir proje birinci seçilerek uygulanacak, ama diğer projeler de dikkate alınarak uygunluğu tespit edildiği takdirde yerine getirilecek. Yarışma kapsamında, 175 bin haneye bire bir ulaşım sağlayacağız. Proje yarışmamızın amacı, Üsküdar`ın geleceğini halkımızla birlikte tayin ve dizayn etmektir."

Yarışmada birinci gelecek projenin sahibine, dayalı döşeli bir ev hediye edeceklerini de belirten Çakır, yarışmaya katılacak projelerin özgün olması, önceden yapılan 99 projeye benzer olmaması ve uygulanabilir olması şartlarının aranacağını kaydetti.
    
Çakır, proje yarışmasına katılacak adaylarda Üsküdarlı olma şartı aranacağını, ayrıca tüzel kişiliklerin de yarışmaya katılabileceğini sözlerine ekledi.
    
Mehmet Çakır, açıklamanın ardından Hacı Hesna Hatun Mahallesi`nde bazı ev ve iş yerlerine giderek yarışma broşürü dağıttı.
   
Katılım süresi 15 Mart 2008 tarihinde son bulacak proje yarışmasının tanıtım toplantısına, yarışmanın reklam filminde oynayan tiyatro oyuncusu Cengiz Küçükayvaz ile bazı belediye başkan yardımcıları da katıldı

Haberi Değerlendir :