Cami yapmak için kurulan dernek, 19 yıldır camiyi bitiremedi, dükkanları bitirip kiraya verdi...... | Üsküdar'da 28 Ekim'de(bugün) bazı semtlere elektrik verilemeyecek. İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş'den (AYE... | Hakkında yakalama kararı bulunan, Susurluk davası hükümlülerinden Haluk Kırcı Üsküdar'da yakalandı.... | Üsküdar 34 Haber Sitesi ve Üsküdar Postası Gazetesi olarak tüm Üsküdarlıların ve tüm müslüman aleminin Kurban Bayramı'nı... | Üsküdar İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin düzenlediği Pilav Günü 7 Haziran 2014 Cumartesi günü Üsküd... | Başkan Kara, yeni hacıları Kız Kulesi Salonu'nda bir araya getirdi.... | Fazilet Eğitim Kurumları ile Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin işbirliği ile düzenlenen temel eğitim sempozyumu ... | Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Ramazan etkinliklerinden ''Karagöz Günleri'' Üsküdarlı çocuklarla bu... | Çengelköy Sultanmurat mahallesi son duraktaki gecekondu, Üsküdar belediyesi ekiplerince yıkıldı.... | 2011 yılının Mayıs ayında ihalesi yapılması sonrası 1 yıl içinde tamamlanması öngörülen projeyle Bulgurlu'daki Vecdi Dik... |
|
|
Boğaz Manzarasında İftara Davet...
Üsküdar Belediyesi, 1994 yılından bu yana gelenekselleştirdiği iftar yemeği ikramına Üsküdar İskelesi'ndeki eşsiz Boğaz görüntüsüne hâkim Ramazan Sofrası'nda devam ediyor.
|
Tarih : 29 Ağustos 2009, 15:17
|
Kategori : Üsküdar
|
|
Türkiye'de belediyeler arasında ilk iftar çadırı geleneğini başlatan Üsküdar Belediyesi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da iftar yemeklerini Ramazan Sofrası başta olmak üzere toplam 8 ayrı noktada vermeye devam ediyor. Her gün toplam 20 bin kişiye çorba, Üsküdar'ın meşhur etli ve nohutlu pilavı, tulumba tatlısı ve ayrandan oluşan menü ikram ediliyor. Dar gelirli vatandaşların Ramazan ayının bereket ve mutluluğundan olabildiğince faydalanması için hayırsever vatandaşların katkılarıyla hazırlanan iftar yemekleri, Üsküdar Belediyesi'nin Ramazan Sofrası'nda hep birlikte yeniliyor.
Ramazan Sofrası'nda orucunu açanlar aynı zamanda Salacak'tan Boğaziçi Köprüsü'ne, Sarayburnu'ndan Ortaköy'e Boğaz manzarasında gün batımını seyretme keyfini de yaşıyorlar. Ramazan Sofrası'na yabancı turistler de büyük ilgi gösteriyor.
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, tüm İstanbulluları dünyada belki de bir örneği olmayan bir manzarada yemek keyfini yaşamaları için Üsküdar İskelesi'ndeki Ramazan Sofrası'na davet ediyor.
|  | Üsküdar Belediyesi
|