Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar Protokolü, Ramazan İftar Programında bir a...

Üsküdar Belediyesi, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde, ilçede görev yapan kamu kurum yöneticileri ve sivil toplum kurulu...

Musata Kara'nın Ramazan Mesajı...

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ramazan ayının başlaması münasebeti ile bir mesaj yayınladı....

Belediye '2012 takvimi' dağıttı

Üsküdar Belediyesi, Üsküdarlılara 2012 için hazırlattığı takvimleri dağıttı....

Üsküdar Marmaray İstasyonu'na estetik traş...

Marmaray'ın Üsküdar Meydanı'ndaki istasyonunda yükselen bacaları, çirkin görüntü oluşturduğu gerekçesiyle traşlanacak....

GencizBiz dergisi yayın hayatına başladı

Üsküdar Gençlik Merkezi'nin koordinasyonunda yayın hayatına hazırlanan ''GencizBiz'' dergisinin ilk sayısı çıktı....

Cezaevinde kadınlara çıplak işkence iddiası...

Üsküdar Paşakapısı Cezaevi'nde X-Ray cihazında yaşanan arıza nedeniyle kadınların mağdur edildiği iddia edildi....

Üsküdar PTT binasında yangın

Üsküdar'da, PTT'ye ait bir binada yangın çıktı. Yangına müdahale eden bir itfaiye eri yaralandı....

Üsküdar'ın çehresi değişecek

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, yıllardır atıl durumda olan Çavuşdere arazisi için müjdeyi twitter'dan verdi....

Bomba düzenekli paketler korku yarattı!

Milletvekili Topuz'un doktor olan oğluna, içinde bomba düzeneği bulunan şüpheli iki paket yollandı....

Mahalle Sayısı 36'ya Düştü

Üsküdar Belediye Meclisinin aldığı 54 mahallenin birleştirilerek 36'ya düşürülmesi kararı ilçe gündemine bomba gibi düşt...
 

İstanbul'un Kurtuluşu Üsküdar'da Kutlandı...

İstanbul'un Kurtuluşu Üsküdar'da Kutlandı...
İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 86. Yıldönümü, Üsküdar Şemsipaşa Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı.
Tarih : 06 Ekim 2009, 15:44
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 86. Yıldönümü, Üsküdar Şemsipaşa Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı.

Törene 15. Füze Üs Komutanı Hava Tuğgeneral Haşmet Cihangir Kadakal, Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti liderleri, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenler, Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Atatürk ve aziz şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Belediye Başkanı Mustafa Kara, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Mustafa Kara yaptığı konuşmada şunları söyledi: "İstanbulu işgal eden güçlerin "geldikleri gibi gidişlerinin" 86. yıldönümünü bugün burada büyük bir mutlulukla idrak ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün komutanlığında Türk Ordusu'nun yüksek kudret, iman gücü ve kahramanlığıyla elde edilen bu zafer, Türk Milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesi olarak tıpkı 1453 yılında olduğu gibi yeniden tarihe geçmiştir. 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilen İstanbul, 13 Kasım 1918 ile 6 Ekim 1923 günü arasında yaşanmamış sayılan 5 yıllık işgali dışında 556 yıldır Osmanlı ve Türk medeniyetinin adeta merkezi olmuştur. Atalarımız İstanbul'u fethettikten sonra buraya kendi dünya görüşlerini ve hayat anlayışlarını uygulamış, burayı bir balıçı köyü olmaktan kurtararak Türk-İslam idealini belirten şehir ve hayat anlayışını yerleştirmişler, dünya medeniyetine güzelliğin, estetiğin, sanatın, adaletin ve sivil hayatın en güzel örneklerini sunan boğaziçi medeniyetini kurmuşlardır. Dünyanın iki kıtasını bir araya getiren bu medeniyet önümüzdeki yıl Avrupa Kültür Başkenti olarak tüm dünyanın gözlerini üzerine toplayacaktır. Bu medeniyetin oluşturulmasında binlerce şehit verirken, al bayrağımıza rengini veren kanımızı da fazlasıyla döktüğümüz tüm dünya tarafından bilinmektedir. Bu vesileyle, Türk milletinin bin bir yokluk içinde, silahtan çok yürekle yürüttüğü istiklal mücadelesine adlarını yazdıran ölümsüz kahramanları bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum."

Törende, öğrencilerin okuduğu şiirler ve Üsküdar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterilerinden sonra belediyeye ait sosyal tesislerde Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından bir resepsiyon verildi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :