Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

İstanbul'un ilk elektrikli dolmuşu Üsküdar'da...

Elektrikli dolmuşlar Kadıköy-Üsküdar, Üsküdar-Beykoz hatlarında test edilecek....

Üsküdar'ın borcu mahkemelik

Üsküdar Belediyesi 'borcunu' açıklamadı, CHP'li avukat Mahmut Tanal tarafından davalık oldu....

Orgeneral Saygun'dan Kara'ya veda ziyareti...

30 Ağustos tarihi itibariyle emekliye ayrılacak olan 1.Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Üsküdar Belediye Başkanı Mu...

Partilerin Üsküdar Adayları

Yazarımız Ali Süzen, kendi pencerisinden Partilerin Üsküdar adaylarını açıkladı....

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in 23 Nisan...

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94'ncü yılı nedeniyle bir kutlama...

Başkan Kara'dan Mevlit Kandili mesajı

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, mübarek Mevlit Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı....

Sokak iftarları Ünalan'da başladı

Ramazan süresince her gün 24 bin kişiye iftarlık yemek dağıtacak olan Üsküdar Belediyesi, sokak iftarlarına Ünalan Mahal...

Gecekonduda Yangın: 1 Ölü

Üsküdar'da bir gecekonduda çıkan yangında yürüme ve zihinsel engelli olduğu öğrenilen bir kişi öldü....

Ramazan Üsküdar'da bir başka yaşanacak

Üsküdar Belediyesi, iftar geleneğini iskelede ve 8 ayrı noktada kuracağı dağıtım merkezlerinde sürdürecek....

Üsküdar, Kurban Bayramı'na hazır!..

Üsküdar Belediyesi de çeşitli noktalara kurduğu kurban kesim yerleri ile bayrama hazır hale geldi....
 

Üsküdar Belediyesi'ne Yıkım Yok!

Üsküdar Belediyesi'ne Yıkım Yok!
Marmara depreminden etkilenen Üsküdar belediye başkanlığı binasının yıkılması gerekiyor. Ancak 8 yıldır boşaltılamadığı gerekçesiyle yıkılamadı.
Tarih : 06 Ekim 2009, 16:43
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üsküdar Belediye Başkanlığı binasının Marmara Depremi'nden 2 yıl sonra, onarım ve güçlendirilmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale yapıldı. Ancak bina 8 yıl boyunca boşaltılamayınca ihale iptal oldu. 25 yıllık bina şimdilerde yıkılmayı bekliyor.

Deprem gerçeği ile yüz yüze olan İstanbul'da, tam 8 yıldır traji komik bir olay yaşanıyor. Marmara Depremi sonrası güçlendirilmesine karar verilen Üsküdar Belediye binası ile ilgili onarım ve güçlendirme ihalesini, 2001'de Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü gerçekleştirdi.

Yapılan ihaleyi Atılım Sosyal Hizmetler İnşaat şirketi kazandı. Yapılan anlaşma uyarınca, binanın güçlendirme ve onarım çalışması Haziran 2002'de tamamlanacaktı. Ancak, 13 bin metrekare üzerinde bulunan 4 katlı belediye binası ve altındaki 112 dükkan boşaltılarak, şirkete yer teslimi yapılmayınca güçlendirme çalışmalarına bir türlü başlanamadı. Ardından, firma ile Üsküdar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi arasında yıllarca süren ve bir türlü bitmeyen yazışmalar başladı. Sözleşme imzalandıktan bir ay sonra binanın boşaltılması için belediyeye yazı yazan şirkete Üsküdar Belediyesi buna gerek olmadığı cevabını verdi.

Üsküdar Belediyesi, Mayıs 2002'de zemin çalışmaları için bodrum katlarını boşalttı. Binanın altında bulunan çarşıdaki 112 dükkan tahliye edilemeyince, çalışmalara başlanamadı. İhaleyi gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Mayıs 2003'de işin aciliyetine dikkat çekerek, binanın boşaltılarak bir an önce teslim edilmesi gerektiğine ilişkin yazıyı Üsküdar Belediyesi'ne gönderdi. Binanın güçlendirilmesi işini alan firma, ödenek ayrılmamasına rağmen, olası bir depremde can kaybının önlenebilmesi için binanın boşaltılması halinde işe başlayabilecekleri şeklindeki talebi, 2003'te Büyükşehir Belediyesine noter kanalıyla bildirdi.

İhale iptal edildi.
Aradan uzun zaman geçtikten sonra Üsküdar Belediyesi, Üsküdar Kaymakamlığı'na bir yazı göndererek "Belediye binamızın deprem riski göz önüne alınarak proje ihalesi yapılması hedeflenmiş olup, 2008'de stratejik planımıza alınmıştır. Bu çalışmalar yapılırken, bir yandan da belediye hizmet birimlerinin taşınacağı ve hizmetlerin aksamadan yürütülebileceği mekan arayışımızı sürdürmekteyiz" bilgisini verdi. Tüm yaşanan bu gelişmelerin ardından ihaleyi gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir belediyesi, güçlendirme için bina boşaltılamayınca, ihaleyi tek taraflı olarak iptal etti. Belediye, binanın Üsküdar Meydan Düzenlemesi çalışmaları kapsamında yıkılması ve yeniden yapılması yönünde bir proje planlıyor. Ancak bunun da hangi tarihte yapılacağı belli değil.

''5 Şiddetinde depreme bile dayanmaz''
İPTAL edilen güçlendirme ihalesini alan şirketin sahibi Mehmet Turgut Erdoğan, kendilerine fiili yer tesliminin bir türlü gerçekleşmemesi nedeniyle, 240 günde bitirmeleri gereken işin gerçekleşmediğini belirterek, "O binanın bulunduğu zemin sıvılaşmanın olduğu, gevşek bir zemin. 5 şiddetinde uzun sürecek bir depreme bile dayanmaz. Kolluk kuvvetleriyle bir an önce boşaltılması lazım" diye konuştu.

Belediyede enaz 300 kişi çalışıyor.
1984 yılında inşa edilen Üsküdar Belediye Başkanlığı binası, 13 bin metrekarelik bin üzerinde bulunuyor. 4 katlı binanın alt katı 112 dükkandan oluşan belediye çarşısı olarak hizmet veriyor. Belediye binasında, çarşıdaki dükkanlar dışında en az 300 kişi görev yapıyor.

Bülent Ergün - Sabah

Haberi Değerlendir :