Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Başkan Kara'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı...

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajıyla Üsküdarlıların bayramını kutladı...

Üsküdar'da Tarihi Camiiler Restore Ediliyor...

Üsküdar'da, tarihi özellikler taşıyan dini yapıların geçmişten geleceğe taşınabilmesi adına çok önemli çalışmalara imza ...

İş-Kur Üsküdar'da ilk mezunlarını verdi......

Üsküdar Belediyesi'nin, İŞ-KUR ile Kasım 2009'da imzaladığı protokol çerçevesinde işsiz vatandaşlar için düzenlediği Mes...

Üsküdar Belediyesi kendini yeniledi.

Üsküdar Belediyesi vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için bazı birimleri ana binada biraraya getirdi....

Başkan Kara, Revakları Harem'e 'klonlarız'...

İlk kez hacı olan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Osmanlı revaklarının yıkılması halinde, benzerlerini temsili ol...

Üsküdar 81 yıldır ceza çekiyor

1928 yılından bu yana açık olan Paşakapısı Cezaevinin kaldırılması gerektiğini söyleyen Üsküdar halkı; Burası suçlulara ...

Üsküdar Belediyesi, Güveçli köyüne sahip çıktı...

Van'da meydana gelen depremde taş taş üzerinde kalmayan Erciş'in Güveçli köyüne Üsküdar Belediyesi sahip çıktı....

İstanbul Valisi H.Avni Mutlu Üsküdar'ı ziyaret ett...

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 08 Ekim 2012 Perşembe günü Üsküdar'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi....

Küçük Çamlıca yeni muhtarlık binasına açıldı....

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar genelindeki tüm mahallelerinde yenileme faaliyetleri kapsamında muhtarlık binalarının açılış...

Eminönü-Çengelköy vapur hattına ek sefer

Şehir Hatları, Ramazan ayı süresince Eminönü - Beşiktaş - Beylerbeyi - Çengelköy hattına ek sefer konulduğu belirtildi....
 

Made in Çengelköy Lisesi!..

Made in Çengelköy Lisesi!..
Çengelköy Lisesi yılın en kaliteli okul değerlendirmesinde 2010 yılı Türkiye Birincisi oldu.
Tarih : 19 Haziran 2010, 00:07
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çengelköy Lisesi kurulduğu günden itibaren sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda başarılı çalışmalar yaparak, sporun pek çok alanında madalyalar, kupalar kazanan il ve ilçe birincilikleri olan akademik alanda öğrencilerin başarısı ile adından söz ettiren İSO9000-2008 kalite belgeli, beyaz bayrak sahibi, yılın en kaliteli okul değerlendirmesinde 2010 yılı Türkiye Birincisi oldu.

Türkiye'nin En Kaliteli Okulu Ödülünü alan Çengelköy Lisesi'nde bir tören gerçekleştirildi. Törene İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Kadıköy Kaymakamı ve Üsküdar Kaymakam Vekili Hasan Karahan, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Riza Şenbabaoğlu, Çengelköy Lisesi Okul Müdürü Mustafa Kortikoğlu, Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim, Ak Parti Üsküdar İlçe Başkan Yardımcısı Esat Kalay, il ve ilçe müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri ve basın mensupları katıldılar.


Düzenlenen törende Okul Müdürü Mustafa Kortikoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Kadıköy Kaymakamı ve Üsküdar Kaymakam Vekili Hasan Karahan, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya birer konuşma yaptılar.

2001 yılında açılan Çengelköy Lisesi'nin toplam kalite çalışmalarının bu yıllarda ilk adımını atarak üretici ve yaratıcı fikirlerle oluşturdukları biz bilinciyle temel oluşturduklarını ve onlar için yapılan bu girişimleri takip ederek öğrencilerin bu süreci sahiplendiğini söyledi. Üniversite giriş oranlarında ilk mezunlar verildiğinde başarı oranı yüzde 16 iken bugün bu oranın yüzde 53 olduğunu ve öğrencilerin bu süreci sahiplenmelerinin Çengelköy Lisesi'ni bu dereceye taşıdığını ve Üsküdar ilçesinde sosyal, kültürel ve sportif alanlarda en çok ödül alan okul olunmasınında da öğrencilerin özverisinin bulunduğunu söyledi. Üsküdar 3. olarak başlanan bu çalışmada, İstanbul 1.liği ve ardından Türkiye 1. liği ile toplam kalite yönetimini sonuçlandırdıklarını söyledi. Çengelköy Lisesinde yürütülen toplam kalite yönetimi çalışmalarında emeği geçen öncelikle İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız' ve herkese şükran ve sonsuz teşekkür etti.

Okul Müdürü Mustafa Kortikoğlu'nun ardından kürsüye gelen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Öğrencileri bu başarısından aldığı mutluluk ve enerji ile kürsüde çok heyecanlı ve enerji dolu bir konuşma yaptı. Mustafa Kara konuşmasının başında ''Siz olmasaydının bunlar olmazdı. Saygı değer öğrenciler nasılsınız'' diyerek öğrencileri selamladı ve öğrencileri tebrik etti. Mustafa Kara ''4. defa Çengelköy Lisesi'ne geldiğini ne zaman Çengelköy Lisesine gelsem aynı tejjübe aynı güzelliği aynı kardeşliği öğretmenlerine karşı saygıyı, kendi aralarında birbirlerine karşı olan sevgiyi görüyorum, bu ödül size çok önceden vardı fakat yeni tescil edildi tebrik ediyorum sizleri, zaten Üsküdar'ımızda bu yakışırdı. İstanbul fethedilmeden öncede bizim medeniyetimizin temsilcisi bir Üsküdar vardı. Konuşmasını Çengelköylülerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a itafen söylediği bir sözle 'Bağazın akıntılarına kapılmadık sana kapılmadığımız kadar' diyen ve hükümetleri döneminde en fazla bütçeyi milli eğitime ayıran, bu dönemde bu tür ödülleri Çengelköy'ün almasından Üsküdar'ın anlımasının çok büyük bir artısı çok büyük bir onuru içerisindeyim. 'Çengelköy bir markadır' sözleri ile Mustafa konuşmasını sonlandırdı.'' dedi.Plaket töreninde kürsüye tekrar gelen Mustafa Kara bu Toplam Kalite'de Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ında katkısının olduğunu spor salonları ile destek verdiğini söyledi ve Kadir Topbaş'a da teşekkür etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız kürsüye geldi. Muammer Yıldız ''Çengelköy Lisesi'ne özel önem vererek geldiğini söyledi. İçerisine son anda dahil olduğu  toplam kalite yönetimi çalışmalarında bu ödülün alınmasında birinci unsur esas unsur öğrenciler sizlersiniz. Sizleri tebrik ediyorum dedi. Bu sürecin yönetilmesinde birinci görev okul müdürümüzün görevi kendisini en içten en samimi duygularla tebrik ediyorum ve kendisine inanan ekibini kutluyorum. Elleri öpülesi öğretmenlerimizede teşekkür ediyorum. Ben İstanbul'umda örnek bir proje örnek bir uygulama örnek bir çıktı ve herkese göğsümü gere gere işte okul işte başarı diyebileceğim bir örneği bana yaşattığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.'' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız'dan sonra kürsüye Kadıköy Kaymakamı ve Üsküdar Kaymakam Vekili Hasan Karahan geldi. Hasan Karahan ''Üsküdar beni hep şaşırtmaktadır, 3 yıldır Kadıköy kaymakamıyım aradasırada Üsküdar kaymakamlığı yapıyorum. Bugünde şaşırdım, okula geldim müthiş bir okul 2400 öğrencisi 80 dersliğiyle hakikaten 24 yıllık meslek hayatımda ben böylesine bir okul görmedim. Bu okulda en asgari standartları sağlayabilmek bile çok büyük bir başarıdır ki ben yine şaşırdım. Toplam kalite, Türkiye'nin En Kaliteli Okulu Ödülü'nü almış, gerçekten 'Şapkam olsa şapka çıkartıcam' böylesine bir başarıyı sağlayan okul idaresine, müdür müdürüne, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve hatta komşularımıza teşekkür ediyorum. Bizlere böyle bir mutlu gün yaşattığınız için teşekkür ediyorum. Üsküdar'ımız İstanbul'umuz örnek bir ilçe örnek bir ildir. Ve gerçekten İstanbul'un ilkleri enleri buradan çıkar bundan sonra çıkmaya devam edecek, yolumuzdan bizi kimse çeviremez 'Yaptıklarımız yapacağımızın teminatıdır' hepinize teşekkür ediyorum'' dedi.Kadıköy Kaymakamı ve Üsküdar Kaymakam Vekili Hasan Karahan'ın ardından Vali Yardımcısı Harun Kaya kürsüye geldi. Harun Kaya ''Sizler bu ülkenin bilgi kahramanlarısınız. Sizler için eğitim sistemini en kaliteli hale getirmek ve bu eğitim sistemi içerisinde en iyiyi alabilmenizi sağlamak, en iyiyi aldığınızıda en iyi şekilde uygulamanızı temin etmek görevide bizim. Program dolayısı ile özellikle ödülün alınmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve anne babalarınıza teşekkür etmenizi istiyorum ve en çok grurlananlar onlar. Bende öğrenci velisiyim, beni sizlerin başarısını duymaktan çok büyük haz alıyorum. Yarın benim çocuğumda sınava girecek aranızda son sınıfta olup sınava girecek olan öğrenciler var. Hepinize bu sınavda ve bundan sonraki yaşamınızda karşılaşacağınız tüm sınavlarda çok üstün başarılar diliyorum. İnşallah en iyiler sizlerin olur'' dedi.

Konuşmaların ardından Çengelköy Lisesi Trabzon Halk Dansları Ekibi 2009 Gençlik Merkezleri Türkiye Birincisi ve 2010 yılı Üsküdar ilçe birincisi olan Halk Oyunları Ekibi gösteri düzenledi.

Halk Oyunları gösterisi ardından Çengelköy Lisesi tekwando ve karete branşlarında derece alan öğrenciler, Tekwandoda İstanbul 1., Gençler ve Yılcızlar, Yıldızlar Türkiye Şampiyonu İbrahim Özdemir, Emre Akın Yıldızlar İstanbul 2., Yıldızlar Türkiye 3., Karete branşında ise Milli Sporcu ve son sınıf öğrencisi Ümit Yıldızlar, Gençler İstanbul Şampiyonu ve Gençler Liseler arası İstanbul 2.'si olan Melih Gökay Tekwando ve Karete gösterisi yaptılar.

Tekwando ve Karete gösterisinin ardından Artistik Cimlastik dalında Türkiye Şampiyonu, Türkiye Gençler Şampiyonu ve Milli takım sporcusu Yağmur Su Alparslan cimlastik gösterisi yaptı.

Cimlastik gösterisinin ardından başarılara doymayan okulumuz Çengelköy Lisesi öğrencileri ritimde Cem Topal, kemanda Rabia Yıldız ve bağlamada Özgür Arslan Türk Halk ve Türk Sanat Müziğinin özgün eserlerini seslendirerek mini bir konser verdiler.

Gösterilerin ardından okul birincilerine plaketler verildi. 9. sınıf birincisi Neriman Gürsoy'a plaketini Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa, Okul Müdürü Mustafa Kortikoğlu'da Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya, Belediye Başkanı Mustafa Kara'da İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız'a birer plaket verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız 10. sınıf, Erdi Yüksel 11. sınıf, Sabriye Akpınar 12. sınıf ve Okul Birincisi Damla Karasoylu'ya plaketlerini verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Kadıköy Kaymakamı ve Üsküdar Kaymakam Vekili Hasan Karahan, Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Ardından Avrupa'da düzenlenen karikatür yarışmasında derece alan Nihat Engin Özyılmaz'a bir plaket verildi.

Plaketlerin ardından Kalite ödülünü alan ekip sahneye çağırıldı ve ödülleri bir kez daha il Milli Eğitim Müdürü Dr. Muaammer Yıldız ve yerel yöneticiler tarafından kendilerine taktim edildi. Kalite beratını Okul Müdürü Mustafa Kortikoğlu'na İl Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakamı tarafından verildi. Ardından öğrencilere karneleri verilerek program sona erdi.


Üsküdar 34


Haberi Değerlendir :