Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar Meydanı da yayalaşıyor

Büyükşehir'in son meydan projesi Üsküdar'da hayata geçecek....

Çamlıca'da Camii Projesine 47 Başvuru

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Katibim Festivali'nin başlaması nedeniyle bir açıklama yaptı....

Cemile Sultan'a ikinci hayat

1952 yılında elektrik kontağından çıkan yangında tamamen kül olan Kandilli'deki Cemile Sultan Konağı yeniden inşa ediliy...

Duvar Çöktü

Asfalt çalışması yapıldığı sırada silindir makinesinin altındaki dolgu toprağın kayması sonucu Üsküdar Paşakapısı Cezaev...

Kız Kulesi Üzerinde Muhteşem Gösteri

Akrobasi pilotu Murat Öztürk tarihi Kız Kulesi üzerinde insansız hava aracı yarışması için ''davet uçuşu'' yaptı....

Marmaray'la, Kadıköy Kazlıçeşme 17 Dakika...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2011'de tamamlanacak Marmaray Projesi ile Üsküdar-Sirkeci arasının 4, Kadıköy......

Üsküdar Belediye Meclisi tatile girdi...

Üsküdar Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi....

Üsküdar'da yanlış alarm

Başbakanın evine 900 metre uzaklıkta çukur kazan zanlılar suikastçı sanılarak yakalandı....

Başbakan'ın ilçeleri kardeş oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara'da ikamet ettiği Üsküdar ve Keçiören Belediyeleri kardeşlik protokol...

Üsküdar SGK misafirhanesi özelleştiriliyor!...

SGK Üsküdar Eğitim ve Sosyal Tesisleri SGK Yönetim Kurulu Tarafından alınan Satış Kararının Tepkileri Sürüyor....
 

Üsküdar'da Alt Yapıya Dev Yatırım

Üsküdar'da Alt Yapıya Dev Yatırım
Üsküdar Belediyesi'nden alt yapı çalışmalarına büyük yatırım. İki buçuk yıl içinde alt yapı çalışmalarına yaklaşık 100 milyon TL yatırım yapıldı.
Tarih : 05 Eylül 2011, 12:15
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tarihi bir kent olan Üsküdar'ın alt yapı anlamında bu günün ihtiyaçlarına cevap verebilmesini sağlamak amacıyla göreve geldiği günden itibaren hummalı bir çalışma içine giren Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara şimdi de uzun zamandır düşünülen ama bir türlü cesaret edilemeyen yüksek gerilim hatları konusuna el attı.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara şimdi de uzun zamandır düşünülen ama bir türlü cesaret edilemeyen yüksek gerilim hatları konusuna el attı.

Geçtiğimiz 2,5 yıl içinde alt yapıya yaklaşık 100 milyon TL yatırım yapan Mustafa Kara, ''Belediyecilik elbette fiziki hizmetlerden ibaret değil ama belediyeciliğin ilk şartı sağlam bir fiziki yapıya sahip olmaktır. Alt yapınız dururken başka işlerle uğraşıyorsanız bu, tribünlere oynamak ve göz boyamak olur ki insanımız bunu affetmez. Zira günlük hayatımız işkenceye dönüşür. Bu dönem biz Ayedaş başta olmak üzere alt yapı kurumlarıyla çok güzel bir işbirliği yakaladık. Kullanım ömrünü tamamlamış caddelerimizi yenileyeceğimiz zaman bir daha kazı olmaması için tüm kurumlarla ortak hareket edip önce elektriği yer altına alıyor, yağmur suyu kanallarını genişletiyor, internet için fiberoptik kablo geçirip daha sonra estetik kaldırım tretuar düzenlemesiyle çalışmamızı tamamlıyoruz'' diye konuştu.

Kullanım ömrünü tamamlamış caddelerimizi yenileyeceğimiz zaman bir daha kazı olmaması için tüm kurumlarla ortak hareket edip önce elektriği yer altına alıyor, yağmur suyu kanallarını genişletiyor, internet için fiberoptik kablo geçirip daha sonra estetik kaldırım tretuar düzenlemesiyle çalışmamızı tamamlıyoruz

Ayedaş ile başlattıkları ortak çalışmalarını şimdi de TEİAŞ ile devam ettirerek önemli bir ivme yakaladıklarını belirten Kara, bu işbirliğinden aldıkları güçle Üsküdar için hayati bir çalışmayı daha başlatmanın mutluluğunu yaşadığını ve Ayedaş, Tedaş ve TEİAŞ'a Üskudar halkı adına teşekkür ettiğini ifade etti.

Ayedaş ile başlattıkları ortak çalışmalarını şimdi de TEİAŞ ile devam ettirerek önemli bir ivme yakaladıklarını belirten Kara, bu işbirliğinden aldıkları güçle Üsküdar için hayati bir çalışmayı daha başlatmanın mutluluğunu yaşadığını ve Ayedaş, Tedaş ve TEİAŞ'a Üskudar halkı adına teşekkür ettiğini ifade etti.

TEİAŞ ile işbirliği halinde Zübeyde Hanım Caddesi, Mustafa Düzgünman Caddesi, Alpaslan Sokak, Rasathane Caddesi ve Şükrü Sokakta yapılan çalışmalar dâhilinde 2 bin 763 metrelik 154 kV Enerji İletim Hattı yer altına alındı. Bosna Bulvarı'nda ise 3 bin 200 metre kazı ile 4 farklı yerde muayene ve kontrol odaları yapımı çalışmaları tamamlanırken 3 bin metrelik kazı ve 5 ayrı noktada kablo ek çukuru yapım işi ise devam ediyor. Bosna Bulvarı'ndaki çalışmaların Eylül ayı içinde tamamlanması bekleniyor.


Üsküdar 34


Haberi Değerlendir :