Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

1 Milyon kişi Üsküdar'daki Bereket Sofraları'nda o...

Üsküdar Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur programlarında 1 milyon kişiye ulaşıldı....

Üsküdar'da kaza üstüne kaza: 6 yaralı

Üsküdar Altunizade köprüsü altında meydana gelen trafik kazasına müdahale eden ekibe başka bir araç çarptı....

Üsküdar Sahur Meclisi ile Ramazan Coşkusu...

Üsküdar'da Ramazan coşkusu, Şemsipaşa'da kurulan Sahur Meclisi ile sabah ezanına kadar devam etti....

Hükümet Konağı inşaatı tüm hızıyla sürüyor!.....

Üsküdar'ın en büyük eksiklerinden biri olan Hükümet Konağı'nın inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor....

Çamlıca Camii'nin hafriyat çalışmaları başladı...

Caminin inşa edileceği alandan, 4-5 ayda 50 bin kamyon hafriyat çıkarılması öngörülüyor....

Mustafa Kara'yı şaşırtan istek

Çamoluk Akyapı Köyü Derneği gecesinde, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı şaşırtan istek......

Üsküdar esnafına can suyu projesi

Üsküdar esnafının iş yönünden canlanmasını sağlayacak proje hayata geçiriliyor....

Sokak iftarları tüm hızıyla sürüyor...

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen sokak iftar programları tüm hızıyla devam ediyor......

Üsküdar'da elektrik kesintisi

Üsküdar'da bugün ve yarın bazı semtlerde elektrik kesintisi uygulanacak....

Türk-İslam kültürü Üsküdar'da yaşayacak

Üsküdar Belediyesi Kandilli Geleneksel El Sanatları ve Kültür Merkezi'nin temeli 12 Şubat Cumartesi günü atılacak....
 

Üsküdar - Beykoz trafiğini rahatlatacak proje

Üsküdar - Beykoz trafiğini rahatlatacak proje
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Beylerbeyi Tünel Çıkışı Altgeçit, Kavşak ve Bağlantı Yolları Uygulama Projesi ile bölgedeki trafik yoğunluğu çözülecek.
Tarih : 03 Eylül 2010, 16:36
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Beylerbeyi Tünel Çıkışı Altgeçit, Kavşak ve Bağlantı Yolları Uygulama Projesi ile bölgedeki trafik yoğunluğu çözülecek.

Proje ile Beylerbeyi - 1.Boğaz Köprüsü akımının sürekliliği sağlanırken, proje kapsamında önerilen altgeçit ile Üsküdar - Beykoz trafik akışı kesintisiz olarak işleyecek. Beylerbeyi sarayı önünde projelendirilen dönel ada ile mevcut durumda sağlanamayan U dönüşleri sağlanabilecek. Gerekli yerlere istinat duvarları, yaya merdivenleri ve yeşil alanlar önerilerek projenin çevre ile uyumu sağlanacak.

Kavşak bölgesindeki yayaların daha güvenli geçişini sağlamak için ise yaya alt geçitleri projelendirildi. Böylece sahil yolundan metrobüse ve tam ters istikamette giden yaya hareketlerinin de güvenli ve konforlu bir şekilde devamlılıkları sağlanacak. Üsküdar yönündeki mevcut tüneli kullanan otobüsler için de standart durak cepleri oluşturularak toplu taşıma araçlarının sebep olduğu duraklamaların önüne geçilecek.


Proje ile mevcut yollar, yürürlükteki karayolu standartlarına ve bölgenin ihtiyaçlarına göre genişletilerek; 1 adet karayolu altgeçidi, 2 adet yaya altgeçidi, 1 adet yaya merdiveni ve istinat duvarları yapılacak.

Proje kapsamında yaklaşık olarak 1,6 km yol, 600 m2 sanat yapısı ve 3000 m2 kazıklı istinat duvarı, betonarme duvar ve toprakarme duvar projelendirildi.

Proje hayata geçirildiğinde, sinyalize kavşaktan kaynaklanan trafik akışındaki düzensizlikler giderilmiş olacak ve yaya sirkülasyonu emniyetli ve konforlu bir şekilde sağlanacak. Ayrıca beklemelerden kaynaklanan zaman kayıpları da minimize edilerek kesintisiz, konforlu ve güvenli bir trafik sağlanmış olacak.

Mevcut yol şu anda Üsküdar-Çengelköy istikametinde bir şerit gidiş bir şerit geliş olmak üzere hizmet veriyor. Projelendirilen kavşakta ise Üsküdar-Beylerbeyi ve Sahil Yolu-D100 akımları 3 fazlı sinyalize olarak çalışıyor. Sinyalizasyon özellikle yoğun saatlerde tıkanmalara ve kuyruklanmalara neden oluyor. Ayrıca trafiğin yoğunlaştığı saatlerde Boğaziçi Köprüsü?ndeki sıkışıklık da mevcut sinyalize kavşağa kadar ulaşarak kavşak işleyişini ve trafik sürekliliğini olumsuz etkiliyor.


İBB


Haberi Değerlendir :