Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 84'ncü yıldönümü Üsküdar Şemsi Paşa Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı....

Saadet Partisi Üsküdar'da Tam Gaz

Saadet Partisi Üsküdar belediye başkan adayı Yılmaz Bayat seçim çalışmalarını 'tam gaz' sürdürüyor....

Cami ismine karşılık belediye'den ne istediler?...

Rus yetkililer, Üsküdar Belediyesi'nden camiye verilen isme atfen, Üsküdar Belediyesi'nden bakın ne istediler?...

Şenlikler ''Güzel''tepe ile devam etti

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve 29 Nisan tarihinde Ünalan'da başlayan Mahalle Şenlikleri'nin üçüncüsü, adı gibi güzel ''Gü...

Bu sokak Üsküdar'a yakışmıyor!

Tarih ve Kültür şehri Üsküdar'a bağlı aydınlatmasız, asfaltsız bir sokak ve bu sokakta hırsızlar cirit atıyor....

ÜSKÜDAR'DA RAMAZAN

Her Gün 20 Bin Kişi Üsküdar Belediyesi'nin Sofralarında İftarını Açacak....

Bugün ki Üsküdar

Üsküdar, Marmara Denizi ile Boğaz sularının birleştiği yerde Kocaeli Yarımadası'nın ucunda Kadıköy, Beykoz ve Ümraniye i...

Üsküdar'da Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi tahsila...

Üsküdar Belediyesi yeni hizmet dönemiyle birlikte Üsküdar'ın ve belediye'nin çehresini değiştirmeye devam ediyor....

Başkan Kara'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı...

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajıyla Üsküdarlıların bayramını kutladı...

Genç kız amca kurşunuyla öldü.

Üsküdar'da meydana gelen olayda; Amcası ve babası kavga ederken araya giren 17 yaşındaki genç kız, amcasının silahından ...
 

Çengelköy için iftar vakti!

Çengelköy için iftar vakti!
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarları 03 Eylül'de Cuma günü Çengelköy Mahallesinde yapılan programla devam etti.
Tarih : 04 Eylül 2010, 01:18
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarları 03 Eylül'de Cuma günü Çengelköy Mahallesinde yapılan programla devam etti.

Çengelköy Mahallesinde düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık olarak 4 civarında mahalleli katıldı.Özellikle yoğun ilgi nedeni ile mahalleliler oturacak masa bulmakta zorlandılar.

Çengelköy Mahallesi sokak iftarı

Çengelköy Mahallesi'nin Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya olan sevgisi bir başka olduğu hepimiz yakinen biliyoruz. Çengelköylüler iftar alanına adeta akın edercesine gelerek başkan Mustafa Kara olan sevgilerini ve desteklerini bir kere daha göstermiş oldular.

Çengelköy Mahallesi sokak iftarı

İftar programına Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcıları, Üsküdar Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim, Ak Parti Üsküdar İlçe Başkan Yardımcısı Esat Kalay, Mahalle Muhtarları, Ak Parti Mahalle teşkilatı ve basın mensupları katıldılar.

Çengelköy Mahallesi sokak iftarı

İftar programı için Üsküdar Belediyesi'nin Çengelköy Mahallesi'nde bulunan Çarşamba Pazarı Sokağını seçti. İftar alanına yaklaşık yarım saat önce gelen Başkan Mustafa Kara iftar açmak için gelen mahallelilerle bir süre sohbet etti. İftar alanına gelen herkesi selamlayan başkan Kara iftar öncesinde bir konuşma yaptı. Başkan Mustafa Kara '' iftar alanına gelen herkesi selamlayarak başladı. Çocuklı ailelerimiz var, çocuklarımız okul tatilinden dolayı birbirlerinden ayrıldılar. Biz dedik ki bu buluşmayı sağlayalım, birliği, beraberliği, kardeşliği ve Ramazanın Bereketinden feyzinden faydalanalım dedik. Bu anlamda ben bütün hanfendilere teşekkür ediyorum. Özellikle çocuklarını getiren ailelere daha çok teşekkür ediyorum. Çünkü çocuklarımız yıllar sonra Ramazanları anlatmaya başladığında, güzellikleri anlatmaya başladığında diyecekler ki; biz 2010 yılında sokaklarda iftar yapıyorduk, komşularla bir araya geliyorduk. Yoksa eminim ki evlerinizde daha güzel yemekleriniz vardı, eminim ki daha rahat olacaktınız. Bu anlamda bu sofralarımıza geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Özellikle başbakanımızın bize en büyük tavsiyesi ve emridir. Kapılarını halka açacaksınız, kapalı kapılar ardında olmayacaksınız diyor başbakanımız. Sofralarınızı paylaşacaksınız, ama malesef bugünlerde bazıları yani birliği ve beraberliği temin edemeyenler, halkıyla buluşamayanlar, sadece kürsüde sosyal devletten bahsedenler, sadece kürsüde sosyal belediyecilikten bahsedenler bizim bu sofralarımızı bu birlik ve beraberliğimize çamur atanlar var. Onlara iki cümle ile cevap vermek istiyorum. Diyorum ki; Biz kapalı kapılar ardında elitlerle beraber değiliz, biz başka sofralarda değiliz, Allaha hamdolsul halkımızın iftar sofrasında onlarla aynı ekmeği paylaşıyoruz. Hani sosyal belediyeciliğiniz, hani sizin sosyal sosyal diye bahsettiğiniz kavramlar? İşte biz bunları yerine getiren bir ekibiz.'' dedi.

Mustafa Kara

Başkan Mustafa Kara'nın ardından Kur'an-ı kerim tilaveti okundu ve ezan öncesinde dua edildi. Ezan sonrasında hep birlikte oruçlar açıldı. İftar yemeği sonrasında Başkan Kara iftar alanından ayrılan mahallelileri uğurladı ve alandan ayrıldı.


Üsküdar 34


Haberi Değerlendir :