Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar Belediyesi'nde Kış hazırlıkları tamam...

Üsküdar Belediyesi kış hazırlıkları kapsamında kar yağışı sonrası buzlanma ve don olaylarına karşı hazırlıklarını tamaml...

Üsküdar'ın bekleyecek zamanı yok!

Üsküdar Belediyesi 2011 yılı bütçesini Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Güleç ile yaptığımız röportajla masaya ...

Başkandan 19 Mayıs Mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basarak, İstiklal mücadelesini başlattığı gün olan 19 Mayıs 1919 coşkusunu b...

Kirazlıtepe'de 5 çocuk gözaltına alındı

Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi'nde 12-16 yaş arasındaki 5 çocuk gözaltına alındı....

Marmara İlahiyat Vakfı Camisi yıkılacak

Depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen Üsküdar'daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yanındaki 30 yıllık cami y...

Üsküdar parklarıyla göz kamaştırıyor

Üsküdar Belediyesi, bir yandan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha yeşil bir şehirde yaşayabilmeleri için park ve...

Üsküdar, Aralık ayı 'Kültür Etkinlikleri Programı'...

Üsküdar Belediyesi, kültürel etkinlikler kapsamında Aralık ayı hazırlıklarını tamamladı....

Nezih Uzel, ebediyete uğurlandı

Geçirdiği rahatsızlık sonucu önceki gün vefat eden gazeteci-yazar Nezih Uzel (74), İstanbul'da toprağa verildi....

Üsküdar'ın yüreği Güveçli'de çarpıyor

Üsküdar Belediyesi, Van'ın Güveçli köyüne yapmış olduğu yardımları kesintisiz sürdürmeye devam ediyor....

Selami Altınok, Üsküdar Belediyesi'ni ziyaret etti...

İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, Üsküdar Belediyesi'ne nezaket ziyaretinde bulundu....
 

Mahalle İftarlarında ikinci gün coşkusu

Mahalle İftarlarında ikinci gün coşkusu
Türkiye'de iftar geleneğini 1994 yılında başlatan Üsküdar Belediyesi, geçtiğimiz yıl başlattığı mahalle iftarlarına bu yıl da devam ediyor.
Tarih : 04 Ağustos 2011, 17:16
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye'de iftar geleneğini 1994 yılında başlatan Üsküdar Belediyesi, geçtiğimiz yıl başlattığı mahalle iftarlarına bu yıl da devam ediyor.

Ramazan'ın ikinci günü 9 noktada iftarlık yemek dağıtımı devam ederken sokak iftarları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin bulunduğu Burhaniye'de gerçekleştirildi.

Üsküdar Gençlik Merkezi bahçesindeki iftar yemeğine Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ömer Aktülün, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ile 3 bine yakın mahalle sakini katıldı.

İftar öncesi bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ramazan'ın önemine değinirken, Ramazanların insani duygulara olan katkısından bahsetti. Sokak iftarlarının uzun zamandır birbirlerini görmeyen dostları ve komşuları bir araya getirdiğini dile getiren Mustafa Kara, Burhaniye'deki sokak iftarına katılan çocukların yıllar sonra bugünleri özlem ve mutluluk içinde anlatacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın konuşması sonrası Kur'an Tilaveti gerçekleştirildi. Topluca edilen dua sonrası büyük bir neşe ve mutluluk içinde iftar yemeği topluca yenildi.


Bağlarbaşı Kültür Merkezi yine neşe saçtı
Ramazan ayı süresince her gün Bağlarbaşı Kültür Merkezi, kültürel etkinliklerin odak noktası olurken, ikinci gün Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu oyuncuları hem küçüklerin hem de büyüklerin neşe kaynağı olmaya devam etti.  Ortaoyunu, meddah, Karagöz-Hacivat gösterilerinin sergilendiği Geleneksel Türk Tiyatrosu gösterilerinin ardından pandomim gösterisi gerçekleştirildi. Tiyatro gösterisi sonrası sahne alan Alper Kış, söylediği ezgilerle Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nin bahçesine gelen misafirlere hoşça bir saat yaşattı.

04 Ağustos Çarşamba günü sokak iftarları Acıbadem Mahallesi Erdem Çıkmazı'nda gerçekleştirilirken, Bağlarbaşı Kültür Merkezi, Şiirleriyle herkesin gönlünde taht kuran Bedirhan Gökçe'yi misafir edecek.


Üsküdar 34


Haberi Değerlendir :