Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Vatandaşa boğaz manzaralı tesis

Üsküdar Belediyesi Kirazlıtepe Yaşam Merkezi'nin temel atma töreni Başkan Mustafa Kara'nın katılımıyla gerçekleşti....

Üsküdar Belediyesi'nden Önemli Duyuru!

Üsküdar Belediyesi'nin karla mücadele çalışmaları 24 saat devam etmektedir....

Üsküdar'da el bombası bulundu

Üsküdar'da 10 gün önce roketatar mermisi çıkan kuyuda bugün de bir el bombası bulundu....

Üsküdar'da Fasl-ı Ramazan başlıyor

Üsküdar Belediyesi, bu yıl da iftar yemeklerini başta Üsküdar iskele meydanı olmak üzere 9 ayrı noktada veriyor......

Üsküdar'da taksicilik yaparken yakalandı

Beykoz'da geçtiğimiz haziran ayında gasp ettiği taksiyle, Üsküdar'da taksicilik yapmaya başlayan Remzi K. önceki gün bir...

Üsküdar 'da Balkon Çöktü

Üsküdar'da, Restorasyonu Yapılan Tarihi Bir Konağın Balkonu Çöktü. Enkaz Altında Kalan Bir İşçi Hayatını Kaybetti, Bir İ...

Kent Konseyi´nin 2. Genel Kurulu yapıldı....

Üsküdar Kent Konseyi'nin 2. Genel Kurulu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nında Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde yapı...

''Gençlik Bayramı'' ayakları yerden kesti...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Üsküdar Gençlik Merkezi'nde bir dizi etkinlikle kutlandı....

Mustafa Kara Hyde Park yapacak

Londra'nın dünyaca ünlü simge doğal simgesi Hyde Park'ın bir benzeri belki de daha iyisini İstanbul'da Üsküdar'a yapma p...

Belediye Otobüs Satın Alacak

Üsküdar belediyesi, sosyal ve kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere 6 adet otobüs-midibüs tarzı araç satın alacak....
 

Çamlıca Tepesi yakında böyle olacak

Çamlıca Tepesi yakında böyle olacak
Çamlıca Tepesi'ndeki radyo ve televizyon vericilerinden kaynaklanan görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi ve bunların tek bir kulede birleştirilmesi amacıyla düzenlenen yarışma sonuçlandı.
Tarih : 12 Ekim 2011, 18:19
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çamlıca Tepesi'ndeki radyo ve televizyon vericilerinden kaynaklanan görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi ve bunların tek bir kulede birleştirilmesi amacıyla düzenlenen yarışma sonuçlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Projeler Dairesi Başkanlığı Projeler Müdürlüğünce düzenlenen ''Çamlıca Tepesi Tv ve Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışması''nda dereceye giren projeler belirlendi.

Çamlıca Tepesi'ndeki radyo ve televizyon vericilerinden kaynaklanan görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi ve bunların tek bir kulede birleştirilmesi amacıyla düzenlenen yarışma sonuçlandı.

Buna göre, 100 bin TL'lik birincilik ödülünü Ortadoğu Teknik Üniversitesinden yüksek mimar İnanç Eray'ın ekibi, 65 bin TL'lik ikincilik ödülünü Yıldız Teknik Üniversitesinden Dilek Topuz Derman'ın ekibi, 45 bin TL'lik üçüncülük ödülünü de İstanbul Teknik Üniversitesinden yüksek mimar Melike Altınışık'ın ekibi kazandı. Ayrıca 3 projeye de 25 bin TL değerinde mansiyon ödülü verildi. Yarışmaya katılan projeler, 24 Ekim'e kadar Haliç Kongre Merkezi Pera Blok Fuaye Salonu'nda görülebilecek. Ödül töreni, 24 Ekim'de gerçekleştirilecek. Çamlıca Tepesi'nde hangi projenin uygulanacağına, daha sonra karar verilecek.

BU AŞAMAYA NASIL GELİNDİ
Çamlıca Tepesi'ndeki radyo ve televizyon vericilerinden kaynaklanan görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi ve bunların tek bir kulede birleştirilmesi amacıyla düzenlenen yarışma sonuçlandı.Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun kararı doğrultusunda, kent siluetine olumlu katkıda bulunacak bir tasarım olarak hedeflenen yarışma için ''http://camlicakule.ibb.gov.tr'' adresi oluşturuldu.

Yarışma şartnamesi ve diğer tüm belgeler sayısal ortamda katılımcılara verildi. Katılımcılar şartname bedelini yatırarak, 161 adet şartname satın alıp web şifresi ile yarışma dokümanını elde etti.

Ulaştırma Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında 10 Aralık 2009 tarihinde, ''Çamlıca Tepesi TV Kulesi ve Entegre Tesisleri Proje Hizmet Alımı ve Uygulama Projesine Dönüştürülmesi Süreçlerine İlişkin Protokol'' imzalandı ve 19 Mart 2010 tarihli meclisi kararı ile de yürürlüğe girdi.

Ulusal Proje Yarışması ise 11 Nisan 2011 tarihinde başladı, 5 Eylül 2011 tarihinde projeler teslim alındı. Toplam 34 adet proje teslim edildi ve 19-22 Eylül 2011 tarihleri arasında jüri tarafından değerlendirildi.

Yarışma sonuçları 3 Ekim 2011 tarihli Resmi Gazetede ve yarışmaya ait internet sitesinde yayımlandı. Kurul kararı doğrultusunda, tv ve seyir kulesi işlevi ile sınırlandırılmış tek bir simgesel kule olarak, Büyük Çamlıca Tepesi'nde 122 bin 764 metrekarelik kentsel tasarım alanında 14 bin metrekarelik kule tasarım alanı olarak planlanan Çamlıca Tepesi Tv ve Radyo Kulesinin yüksekliği 323 metre ile 357 metre arasında opsiyonlu olmak üzere ortalama 340 metre olarak belirlendi.

Kazanan projenin kurul onayına sunulmasından sonra avan ve uygulama projeleri hazırlanarak hayata geçirilecek olan işin, proje ve yapım maliyeti Ulaştırma Bakanlığı tarafından karşılanacak.


Hürriyet


Haberi Değerlendir :