Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Başkan'dan Üsküdarlıya Mesaj

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada tüm Üsküdarlılara teşekkür ede...

Yeni Hükümet Konağı hizmete girdi

Üsküdar bünyesinde hizmet veren kamu kurumlarını tek bir çatı altında toplayacak olan yeni Hükümet Konağı, 4 Nisan Pazar...

Üsküdar'da trafik kazası

Üsküdar Kısıklı'da meydana gelen trafik kazasında bir kişi ağır yaralandı. ...

İstanbul'da sahte ilaç operasyonu

Harem otogarında düzenlenen Operasyonda 10 bin 753 adet sahte ilaç ele geçirilirken, olayla ilgili bir kişi gözaltına al...

İSKİ 'den Boğaza Dolgu

İstanbul Boğazının en güzel koyları arasında yer alan Çengelköy'de İSKİ tarafından boğaza dolgu yapılıyor....

Üsküdar'da trafik Kazası

Üsküdar'da meydana gelen trafik kazasında, ters yola giren araç, karşı yönden gelen bir otomobille çarpıştı....

Üsküdar Belediye Meclisi tatile girdi...

Üsküdar Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi....

Yeni Başkan Hamdi Şenol oldu.

Cide Soğuksu Derneği'nin 7. dönem başkanı belli oldu. Genel kuruldan notlar ve yeni yönetim listesi;...

Türküyle 'acil şifa' dilediler

Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerini iletmek için aşık Erol Coşkunoğlu ile Aşık Kevseri de Ardahan'dan geldi....

KARA Noktayı Koydu.

Üsküdar'daki tarihi koru Validebağ için son günlerde bir takım iddialar gündemde. AK Parti adayı Kara, Koru'da iddialara...
 

Medya'nın Ürettiği Kadın, Üsküdar'da tartışıldı

Medya'nın Ürettiği Kadın, Üsküdar'da tartışıldı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Üsküdar'da ''Hanım Sultanların Ebedi Nakışları'' bezeme ve minyatür sergisini gezdi, Kadın ve Medya konulu panele katıldı
Tarih : 11 Mart 2012, 23:57
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküdar Belediyesi ile Medyasofa Girişim Grubu'nun işbirliği ile düzenlenen ''Sınır Tanımayan Göz Olarak Medya'nın Ürettiği Kadın'' konulu panel Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Panel öncesi Bakan Fatma Şahin ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, açılışı 8 Mart'ta gerçekleştirilen ''Hanım Sultanların Ebedi Nakışları'' bezeme ve minyatür sergisini gezip sergi yetkililerinden bilgi aldılar.

Gazeteci yazar Av. Sibel Eraslan'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele ise Prof. Dr. Edibe Sözen, Gazeteci yazar Balçiçek İlter ve İngiltere'nin ünlü İslami kadın dergisi Emel Magazin'in Genel Yayın Yönetmeni Sarah Joseph gibi önemli isimler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Kadını ikincilleştiren, şiddeti normalleştiren, cinsel temelli yayınlardan herkesin rahatsız olduğu bir dönem yaşıyoruz'' dedi.

Herkesin birinci sınıf vatandaş olduğunu ve hak ettiği yerde olması gerektiğini düşünerek çalışmaları gerçekleştirdiklerini anlatan Şahin, ''Nüfusun yarısını yok sayan, dışlayan anlayışın medeni olmadığını gördük. Birçok alanda olduğu gibi kadın meselesi konusunda, kadının yaşam hakkını ve insan onurunu korumak için engelleri aşmanın gayreti içinde olduk'' dedi.

Hukuk devleti olma, ileri demokrasiye gitme konusunda da sorunların aşılacağını dile getiren Şahin, bir taraftan kadının statüsünü yükseltmeye çalışırken, bir taraftan da çocuk haklarıyla ilgili çalışmaları da sürdürdüklerini kaydetti.

Kitle iletişim araçlarının kamuoyu oluşturma ve bilinçlendirme gibi çok büyük bir gücünün var olduğunu belirten Şahin, medyanın bu gücünün olumluya dönüştürmek gibi bir sorumluluğun var olduğunu söyledi.

Aile değerlerini yok eden yayınlar durdurulmalı
''Kadını ikincilleştiren, şiddeti normalleştiren, cinsel temelli yayınlardan herkesin rahatsız olduğu bir dönem yaşıyoruz'' diyen Şahin, TV izlenme oranlarının eğitim oranı yükseldikçe azaldığını belirtti. Şahin, sabah yayınlanan kadın programlarını da eleştirerek, aile değerlerini, toplumun sağlığını bozan yayınların durması için toplumsal baskının önemli olduğunu ifade etti.

Reklam ve reyting üzerinden giden bir sistemin durdurulmasının tek yolunun TV kumandasını yönetmek olduğunu belirten Şahin, ''O kumandayı nasıl yöneteceğimizi çok iyi öğrenmemiz gerekiyor. Eğer dert reklam ve reyting ise bunu bitirecek olan toplumdaki herkestir'' dedi.

Bazı TV programlarından şiddetin öğrenildiğini, öğretildiğini ve daha sonra da uygulandığını dile getiren Şahin, ''Bazı şeyleri izleye izleye normalleştiriyoruz'' dedi. Kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin yasaya atıfta bulunan Şahin, bazı kesimlerin kadını, bazı kesimlerin ailenin öne çıkarılması gerektiğini ifade ettiğini ve bu alanda bazı eleştirilerin de yer aldığını söyledi.

Muhafazakâr demokrat bir partisinin üyeleri olduklarını ve muhafaza etmeleri gereken değerleri mutlaka koruyacaklarını belirten Şahin, demokrat kimliğiyle de kadın sorunlarıyla ilgili çözüm iradesini gösterdiklerini anlattı.

''Güçlü kadın aileyi zayıflatmaz'' diyen Şahin, güçlü kadının güçlü aile ve güçlü çocuk demek olduğunu ifade etti. Şahin konuşmasının sonunda Peygamberimizin Veda Hutbesi'nin İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nden daha güçlü ve daha önemli bir kadın hakkı söylemi olduğunu ifade etti.

Şefkatin, zarafetin ve güzelliğin sembolü
Fatma Şahin'in ardından bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise kadınların tüm dünyada sevginin, şefkatin, zarafetin ve güzelliğin sembolü olduğunu ifade ederek toplumsal hayatın şekillenmesinde önemli bir rol oynadıklarını belirtti. Üsküdar'ın kadın eli değmiş olması sonrası ''Valideler Şehri olarak anıldığını söyleyen Mustafa Kara, camilerde, külliyelerde, cami ve sebillerde hetap kadınların ve Valide Sultanların izi olduğunu, bu durumun da Üsküdar'ın değerine değer kattığını anlattı.

Sosyal, kültürel, siyasal ve ekonomik alanlarda kadınların toplumda çok daha fazla yer aldığının altını çizen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, ''Bizler, bugün her ne kadar bireysel ve toplumsal buhranların, kitlesel travmaların sonucu olarak kadın olgusu üzerine sorunlar yaşamış ve hala yaşıyorsak da, kadınlara hak ettiği değeri veren, şiirinde, şarkısında, türküsünde, sevincinde, özleminde bunu dile getiren bir medeniyetin fertleriyiz'' dedi.

Medyasofa Grubu Başkanı Saniye Öztürk ise yaptığı konuşmada kadınların, hava, su ve toprakla birlikte hayatın 4 temel unsurundan biri olduğunu ifade ederek kadının merhamet ve şefkat yuvası özelliğiyle güçlü bir yuva ve temel aile kavramının en önemli unsurunu teşkil ettiğini belirtti. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde kadınların üretim değil tüketim unsuru olarak kullanıldığını söyleyen Saniye Öztürk, kadınların bir cinsel tema olmaktan çıkarılması gerektiğini ifade etti.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Üsküdar'da Kadın ve Medya konulu panele katıldı

Konuşmalar sonrası Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Medyasofa Grubu Başkanı Saniye Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e bir plaket armağan ettiler.

Plaket töreninin ardından gerçekleştirilen panelde ise kadınların toplumdaki yeri, yaşadıkları sorunlar, kadınların algılanması ve anlaşılması, kadınların cinsel bir obje olarak değerlendirilmesinin yanlışlığı, kadına karşı şiddet kavramı ve medyanın kadına yaklaşımı kavramları alanlarındaki uzman konuklar tarafından değerlendirildi.

Panelin ardından Türk Sanat Müziği sanatçısı Aslıhan Erkişi tarafından bir konser verildi.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :