Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

AKP Binasına Saldırı

Üsküdar Esatpaşa Mahallesi İnönü Caddesi Üzerinde Bulunan AKP Ataşehir Teşkilat Molotof Kokteyli Atıldı. ...

Fırtına dindi, ceset göründü.

Üsküdar Harem sahilinde 50 yaşlarında bir erkek cesedi bulundu. Kimliği henüz belirlenemeyen ceset, hastane morguna kald...

O kadar kudretliydi ki kitabe bile istemedi...

Rüstem Paşa'nın ne camisinde ne türbesinde ne de sübyan mektebinde kitabe bulunur. Sebebinin, Paşa'nın ''yaşadığı ve yaş...

Yavuztürk Mor Salkımlarla Şenlenecek

Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği 6.Mor Salkım Şenliği 13 Mayıs Cuma günü Yavuztürk Parkı'nda düzenlenecek....

Üsküdar ve Boğaziçi Rehberi hazırlandı

Üsküdar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, şehir rehberlerinin, içerisinde yaşanılan ve merak edilen yerleş...

Üsküdar'ın yeni müftüsü Ali Çakmak oldu

Rize İl Müftü Yardımcısı Ali Çakmak, Üsküdar İlçe Müftüsü olarak atandı....

Çamlıca Tepesi yakında böyle olacak

Çamlıca Tepesi'ndeki radyo ve televizyon vericilerinden kaynaklanan görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi ve bunların tek...

Tabelalar çalınmamış, zabıta toplamış!

Üsküdar'daki ''Free Zone Istanbul'' sergisinin kayıp tabelaları bulundu....

Üsküdar'da profesöre silahlı saldırı

Üsküdar'daki Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesinde görevli Prof. Dr. Mehmet Erkan Özcan, uğradığı silahlı saldırı s...

Ramazan Ayı'nın Bereketi Sokak İftarlarında Paylaş...

Çadırda iftar geleneğinin öncüsü olan Üsküdar'da, Ramazanlar Sokak İftarları ile bereketleniyor....
 

Marmara İlahiyat Vakfı Camisi yıkılacak

Marmara İlahiyat Vakfı Camisi yıkılacak
Depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen Üsküdar'daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yanındaki 30 yıllık cami yıkılıp, yeniden yapılacak.
Tarih : 15 Nisan 2012, 10:52
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen Üsküdar'daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yanındaki 30 yıllık Marmara İlahiyat Vakfı Camisi yıkılıp, yeniden yapılacak.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi raporunda, Üsküdar'da Mahir İz Caddesi üzerinde bulunan, 1982 yılında yapımına başlanan ve 1984 yılında ibadete açılan Marmara İlahiyat Vakfı Camisi'nin depreme dayanıklı olmadığı belirtildi.

Bunun üzerine Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, caminin yıkılarak yeniden yapılmasına karar verdi.

Bugüne kadar vefat eden birçok sanatçı, iş adamı, siyasetçinin cenaze törenlerinin yapıldığı cami, dün son kez kılınan cuma namazının ardından ibadete kapatıldı. Caminin yıkımına da minaresinden başlandı.

Fakülte de yenilenecek
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Safi Arpaguş, 1960'lı yıllarda yapılan fakülte binalarının yenilenmesi projesi kapsamında caminin de ele alındığını söyledi.

''Caminin, statik problemleri vardı, minarelerde döküntü vardı, tehlike arz ediyordu'' diyen Arpaguş, İTÜ'nün de raporu doğrultusunda caminin yıkılarak yeniden yapılmasının gündeme geldiğini kaydetti.

Arpaguş, yeni yapılacak caminin projesinin tamamlandığını aktararak, daha modern ve görkemli bir cami yapılacağını anlattı.

Caminin hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılacağını ifade eden Arpaguş, fakültenin binalarıyla birlikte caminin de yeniden yapılacağını söyledi.

Arpaguş, fakültenin eski dekanlık binası, Yunus Emre, Ahmet Yesevi ve Ebu Hanife isimli binalarının da yıkılacağını ve yerine yenilerinin yapılacağını dile getirerek, ''Bunlar, 1960'lı yıllarda yapılmış, öğrenci yükünü taşımayan binalardı. Kampüsün yenilenmesi, trafiğin yer altına alınması, daha modern derslikler yapılması da projelendirildi'' diye konuştu.

Fakültede ilk binanın temelinin atıldığını, binaların peyderpey yapılacağını belirten Arpaguş, fakültedeki yenilemenin bir yılda tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

Arpaguş, yeni caminin inşaatının da 2 yıl içinde bitirilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.


Posta

Haberi Değerlendir :