Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Samed Mustafa Kara'yı ziyaret etti

Sultanbeyli Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı ziyaret ...

Üsküdar'da elektrik kesintisi

Üsküdar'ın bazı mahallelerinde yarın elektrik kesintisi uygulanacak....

Üsküdar'ın yeni müftüsü Ali Çakmak oldu

Rize İl Müftü Yardımcısı Ali Çakmak, Üsküdar İlçe Müftüsü olarak atandı....

Bağlarbaşı'nda coşku dolu Ramazan

Üsküdar Belediyesi'nin son 2 yıldır Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlediği ve çocuk programları ağırlıklı Ramazan etk...

Üsküdar'da bayramlaşma programları

Üsküdar'da Bayram süresince yapılacak olan bayramlaşma merasimleri......

Anadolu Yakası'nın İlk Antika Pazarı Üsküdar'da Aç...

Üsküdar Belediyesi, Anadolu Yakası'nın ilk ''Antika ve Ekolojik Pazarı''nı hizmete açtı....

Üsküdar Sivil Toplum Akademisi kuruldu

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları'na (STK) yönelik faaliyetlerine devam ederken,...

"Üsküdar'ın Yüzü Değişiyor"

Üsküdar'ın 100'ü Değişiyor Proje Yarışması Sonuçlandı......

Üsküdar Belediyesi 5 bin kişiyi ağırladı....

Üsküdar Belediyesi, Ahmediye Meydanı'nda yaklaşık 5 bin kişiye iftar verdi....

Kısıklı trafiğine çözüm: Tercihli Yol Sistemi...

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, şimdi de boğaz köprüsü trafiği nedeniyle Çamlıca'dan Üsküdar'a ineceklere büyük s...
 

İstanbul Boğazı'nın Temizliği Üsküdar'dan Başladı

İstanbul Boğazı'nın Temizliği Üsküdar'dan Başladı
''Denizimiz Temiz'' kampanyası dahilinde Üsküdar sahilinde denizde çöp toplama ve temizlik kampanyası başlatıldı
Tarih : 09 Temmuz 2013, 11:32
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Üsküdar Belediyesi'nin işbirliği ile ''Denizimiz Temiz'' kampanyası dahilinde Üsküdar sahilinde denizde çöp toplama ve temizlik kampanyası başlatıldı. Kampanya öncesi 8 deniz temizleme teknesi hizmete girdi.

Altı ay sürecek, 8 deniz temizleme gemisi ile 16 dalgıcın görev yapacağı kampanya dahilinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın katıldığı temizlik kampanyasının ilk gününde denizden Notebook, cep telefonları, içki şişeleri, araba lastikleri, akü ve yarım asırlık soda şişesi gibi malzemelerin çıktığı görüldü. Denizin dibinde birçok yabancı objenin ve atıkların olması dikkat çekti.

Kampanya öncesi bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Bakanlık olarak, dalgıçları ile birlikte kiraladığımız 8 tekne sayesinde İstanbul boğazı bundan böyle daha temiz olacak. Dalgıçlar deniz dibindeki çöpleri toplayacak. Aynı zamanda görevliler deniz yüzeyini temizleyecek'' dedi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

''Denizimiz Temiz'' kampanyası dahilinde Üsküdar sahilinde denizde çöp toplama ve temizlik kampanyası başlatıldı

Esas Olan Denizi Temiz Tutmak
 Bakan Erdoğan Bayraktar, yapılan çalışmalarının önemi dikkat çekerek ''İstanbul Boğaz kirli olursa denize girilmez, balık yetişmez ve deniz keyfi yapılamaz. Esas olan denizi temiz tutmak ve çöpleri denize atmamaktır. Yetkililerin yaptığı araştırmalar gösteriyor ki denizdeki kirliliğin yüzde 30'u insanların attığı çöplerden kaynaklanıyor. Diğer kısmı ise derelerden ve deniz araçlarından kaynaklanan kirlilikten oluşuyor'' dedi.

Bakan Bayraktar, 10,5 sene önce göreve geldiklerinde belediyelerin yüzde 35-40'ının atık sularının arıtıldığını anımsatarak, bunu belediye kapsamında yüzde 70'lere çıkardıklarını, 2023'e kadar tüm belediyelerin atık sularını arıtacaklarını anlattı. Bayraktar, arıtılan atık suların bir kısmının bahçelerde kullanma suyu olarak kullanılacağını bir kısmının da denize akacağını bildirdi.

Kirletmemeyi Öğretmeliyiz
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise kirletmemeyi öğretmenin önemine işaret ederek, ''Yıllardır maalesef denizlerimizde bazı kıyılarımızın çok ciddi kirletildiğini görüyoruz. Boğaz, gerçekten dünyanın incisidir. Burada deniz temizliğini çok önemsiyoruz. Bakanımıza hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla gemi kaptanları ve balık adamlar denizde temizlik çalışmalarına başladı.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :