Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar Belediye Meclisi tatile girdi...

Üsküdar Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi....

Üsküdar'da Bonzai operasyonu..!

Üsküdar'da, zengin uyuşturucu bağımlılarının rağbet ettiği ve eroin, kokain, esrar karışımından yapılan ''Bonzai'' ele g...

Hamdullah Paşa yalısı hakimevi oldu

Çengelköy'de bulunan Hamdullah Paşa yalısı hâkimevi olarak kullanılacak...

Referandumun gerçek kazananları

Referandumda görev yapan görevlilerin ücretleri 18 Ekim'den itibaren ödenecek......

Başbakan Erdoğan'a hemşehri ziyareti

Üsküdar Rizeliler Eğitim ve Kültür Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bul...

Validebağ Korusu betonlaşacak mı?

Üsküdar'daki 354 dönümlük Validebağ Korusu'nun adım adım yok edileceği öne sürüldü. İddiaların dayanağı ise Validebağ De...

Üsküdar Ünalan Mahallesi'nde PTT şubesi soyuldu...

Üsküdar Ünalan Mahallesi'nde bulunan PTT şubesi silahlı bir kişi tarafından soyuldu....

Bozuk kapıya sinirlendi kurşun yağdırdı

Üsküdar'da yaşadığı apartmanın otopark kapısının bozulmasına sinirlenen Necati Yüksel, kapıyı tamir ettirmediğini iddia ...

Üsküdar Milli Eğitim'e yeni Müdür atandı

Üsküdar Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül'ün yerine Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden İlyas Tekin atandı....

Üsküdar, ''Ramazan markası'' olma yolunda...

Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nin bulunduğu meydanda Ramazan etkinliklerinin düzenlendiği Üsküdar, Anadolu Yakası'nın iftard...
 

Kuzguncuk'da Sinagog bahçesinde iftar

Kuzguncuk'da Sinagog bahçesinde iftar
Kuzguncuk Beth Yaakov Sinagog'u 17 sene önce başlayan iftar geleneğini bu yıl sinagog bahçesinde tekrar yaşattı.
Tarih : 01 Eylül 2010, 18:52
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kuzguncuk Beth Yaakov Yönetim Kurulu 17 sene evvel bir restoranda başlayan iftar yemeğinin geleneğinin 18.sini bu sene 24 Ağustos Salı gecesi sinagog bahçesinde tekrar yaşattı.

Büyük bir titizlikle hazırlanmış Türk ve Sinagog amblemlini taşıyan bayrakların süslediği masaların hemen yanı başında sadece kapıların değil gönüllerin de açıldığının somut bir nişanesi olarak dikkati çeken bir başka nokta da konuklar için düzenlenmiş Mescid alanıydı.

Beylerbeyi Cami hocası Ramazan Kutlu'nun okuduğu ezanın ardından Beth Yaakov Yönetim Kurulu üyelerinden Niso Yeruşalmi'nin Türk Musevi Cemaati Başkan Yardımcısı ve Kuzguncuk Beth Yaakov Sinagogu Vakfı Onursal Başkanı merhum Robert Abudara'nın anısına istinaden yaptığı konuşmadan sonra, rahmetlinin geçen yıl iftar gecesi yaptığı konuşması ile ilgili hazırladığı barkovizyon gösterisini sundu.

Yaşanan duygulu anların ardından Vakıf Başkanı Beto Adato ''Yüce Allah katında tuttuğunuz oruçlar kabul olsun'' sözleriyle başladığı konuşmasında, yıllardır üç semavi dinin mensuplarının İstanbul'un bu güzide semtinde yaşadığı ve yaşatmakta olduğu dostluğun, yardımlaşmanın, birlikteliğinin daima doruklara çıktığını, bunun bütün dünyaya örnek olmasını ve daima barış ve huzur içinde yaşanmasını temenni etti.

Bet Din üyesi Rav Yeuda Adoni dinin insanları Allah'a ve birbirine bağladığını ve her dinde inanç ve ibadet'in toplulukları oluşturduğunu belirterek bu yıl Ramazan ayı ile Selihot ( af dileme ) günlerinin aynı döneme geldiğini ve bunun herkese iyilik ve doğruluk adına bir ışık olduğunu belirtti.

Üsküdar Müftüsü Mehmet Gök, İslam'da 5 temel esasın birinin oruç olduğunu ve verdiği faydaların en önemlisinin insanların kendi nefsilerine hâkim olmalarını başardığını anlattı. Burada kurulan bu sofraların getirmiş olduğu güzelliklerle Kuzguncuk'un dünyaya örnek bir yer olduğunu belirterek yönetime teşekkürlerini belirtti.

Üsküdar İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kara sözlerine merhum Robert Abudara'yı rahmetle ve birlikte geçirdikleri günleri anmakla başladı. 500 yıl önce başlayan bu serüvenin Kuzguncuk'tan Kudüs'e uzanan hoşgörünün bu geceye taşınmasından büyük bir mutluluk duyduğunu, bu birlik ve beraberliğin daim olmasını temenni etti.

Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan bu güzellik karşısında mevki, makam farkı gözetmeksizin herkesin Tanrı'nın kulları olduğunu, soframızı ve ekmeğimizi paylaştığımıza göre birlikteliğin din, dil, ırk ayırımı yapmadan el ele bunları devam ettirebilmek için çalışmak gerektiğini, merhum Robert Abudara'ya rahmet dileyerek bu geceyi hazırlayan yönetim kuruluna teşekkürlerini belirtti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Kuzguncuklu Edibe Sözen sözlerine merhum Robert Abudara'ya rahmet ve Musevi Cemaati'nin Roş Aşana bayramını kutlayarak başladı.

Kuzguncuk'ta yaşayan 3 semavi din mensuplarının burada yıllar boyu dinlerin en güzel yönlerini vakfettiklerini, sevgi, saygı ve dürüstlüğün en güzel örneklerini sunduklarını belirtti.

Kuzguncuk'un İstanbul medeniyetinin bir özeti olduğunu ve bu güzel gecelerde her zaman birlikte olmayı can'ı gönülden arzu ettiğini belirtti. Kuzguncuk Cami Müezzini Aydın Vatan'ın okuduğu şükran duasının ardından, uzun seneler birlikte mesai yaptığı merhum Robert Abudara için rahmet okuyarak konuşmasını sona erdirdi.

Yönetim Kurulu Üyesi Niso Yeruşalmi yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı ve Roş Aşana Bayramlarının her iki millete de hayırlı olmasını temenni ederek nice İftar sofralarında tekrar buluşmak dileklerini belirtti.


Şalom Gazetesi


Haberi Değerlendir :