Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar'da gemi yangını

Üsküdar'da daha önce karaya oturan ''Geylanbey'' adlı geminin makine dairesinde yangın çıktı....

Kız Kulesi gölgesinde ''Tahta Arabalarla Rally''...

23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Üsküdar Salacak bir nostaljiye sahne oldu....

Ömer Ersöz yeşil sahada anıldı!..

Üsküdar'da trafik terörüne kurban giden lise öğrencisi Ömer Ersöz, Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği bir futbol maçıyla...

Kuleli'nin eskiden ünlü kuleleri yoktu

Ermenistan'da basılan 'Osmanlı İmparatorluğu'ndaki Ermeni Sporcular' adlı kitapta, Kuleli Askeri Lisesi'yle ilgili tarih...

Üsküdar'dan Van'a yardım yağıyor

Üsküdar Belediyesi, Van'da meydana gelen ve 7,2 şiddetindeki depremden etkilenen vatandaşlarımıza yönelik yardım çalışma...

Üsküdar'da Japon Dansı ve Müzik Ziyafeti

Tokyo'nun Shibuya Belediyesi'nden gelen Japon heyeti, Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde Japon dansı ve müzik ziyafeti sundul...

Üsküdar iskelesinde izdiham yaşandı

Üsküdar'da vapura binmek için saatlerce bekleyen vatandaşlar, vapurdan önce sefere başlayan teknelere binebilmek için bi...

Üsküdar Belediyesi'nden Öğrencilere Final Desteği...

Türkiye'de vatandaşlara ücretsiz çorba dağıtımını ilk kez başlatan Üsküdar Belediyesi, bu geleneği bu kez üniversitelere...

Üsküdar Rizeliler iftarda bir araya geldi...

Üsküdar'ın en aktif derneği olan Üsküdar Rizeliler Derneği Bambi Cafe'de düzenlenen iftar programında bir araya geldiler...

Üsküdar'da neler oluyor?

Marmaray ile Haydarpaşa Port'un Üsküdar'a katkısı ne olacak? Bölgede metrekare fiyatları ne kadardan başlıyor?...
 

Mustafa Kara Twitter'den Bildiriyor!

Mustafa Kara Twitter'den Bildiriyor!
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Twitter'den Üsküdarlıları sevindiren haberlerin yanı sıra siyasi mesajlarda veriyor.
Tarih : 07 Aralık 2010, 20:33
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Geçtiğimiz günlerde sitemizi takip eden okurlarımıza Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın Twitter kullandığını duyurmuştuk.

Bir sosyal paylaşım sitesi olan Twitter'i aktif bir şekilde kullanan Başkan Kara, neredeyse hergün kendi sayfasından bir mesaj paylaşıyor. Ayrıca kendisini takip edenlerle Üsküdarlıların istek ve şikayetlerine anında cevap vermeyide ihmal etmiyor.

Başkan Mustafa Kara bazen Üsküdar ile ilgili sıcak bir gelişmeyi, bazen şahsi duygularını, bazen ise siyasi düşüncelerini sayfasından paylaşıyor. Ve her paylaşımda içimizden birisi olduğunu, kapısının herkese açık olduğunu bir kez daha görüyoruz. Kim olursa olsun kendisine yazanları karşılıksız bırakmıyor Üsküdar'ın gülen Yüzü...

Üsküdar 34 Haber Sitesi olarak, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın Kasım ayında Twitter üzerinden verdiği mesajları sizler için toparladık İşte Başkan Kara'nın Kasım 2010 Twitter mesajları;

29 Kasım : Merhaba, geçen hafta yapılan bir toplantı neticesinde alınan kararları detaylı olarak yazmıştım, sayfada bulabilirsiniz. Özetlersem; 2011 içinde İBB denizden yapacağı geçici köprülü gecişle bizi biraz rahatlatacak. DLH 2012 sonunda meydanı bize teslim edecek, mutlu son 2013... Evet çileyi biz Üsküdarlılar yaşıyoruz ama bitince sefasını millet olarak süreceğiz inşallah. Biliyorsunuz 3 yılı elle kazılmak suretiyle arkeolojik kazı yapıldı ama çok şükür o çalışma bitti şimdi hızlı bir ilerleme var.

28 Kasım : Haydarpaşa Garı bugün tarihi bir görevi daha ifa etti, yıllarca ecdada küfretmeyi marifet bilenler, eserlerinin en ateşli müdafii oldular.

28 Kasım : Haydarpaşa Garı'ndaki yangın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çok şükür kontrol altına alındı, geçmiş olsun.

28 Kasım : Başbakanımız, Üsküdar'da da kampüsü bulunan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi açılış töreninde...

27 Kasım : Üsküdar, Beykoz, Besiktas, Beyoglu ve Sarıyer Belediyeleri'nin oluşturduğu İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği'nin Başkanlığını bu dönem biz yürütüyoruz. Dün meclis toplantımız vardi, tüm meclis üyelerimizin hem fikir olduğu konu ihtilal yonetimi zamanında kanunla belirlenen boğaz öngörünüm çizgisinin ilmi verilerle bağdaşmadığı ve vatandaşı haksız yere mağdur ettiğidir. Bu kanunun değismesi için uzun süredir çalışıyoruz fakat 2-B kanununda yapılan yaygaranın bu konuda da iptallere neden olması muhtemel olacağı için hep girişimlerimiz yarım kalıyordu. inşallah 2-B de yılmadığı gibi bu konuda da hükümetimiz yılmayacak, yeni yasama yılında bu Boğaz imar kanunundaki haksızlığı ortadan kaldıracaktır.

25 Kasım : Zeynep Kamil mahallemizde kadınlara özel spor merkezi oluşturduk. Kayıtlar başladı, bunu da bu vesile ile duyurmuş olalım :)

25 Kasım : Marmaray projesi nedeniyle uzun süredir büyük kısmı trafiüe kapalı olan meydanımız hem yaya hem araç trafiği icin büyük sıkıntıya neden oluyor. GAP'tan sonra Türkiye'nin en büyük kamu yatırımı olan ve 5 yılda bitmesi öngörülen bu proje elle kazmak suretiyle yapılan arkeolojik kazılar nedeniyle 3 yıl uzadı. Şimdi çalışmalar hızlanmış olsa da daha 2 yılımız var ve bu Üsküdarlılar için katlanılamaz bir durum. Bu hususu 1 yıldır DLH ve İBB nezdinde dile getiriyorduk, nihayet bu gün İBB genel sekreterimiz, DLH bölge müdürümüz ve ekipleriyle yerinde inceleme ve alan calışması yaptık. Çok şükür genel sekreterimiz konuya cok duyarlı yaklaştı ve sahilden gidiş geliş bir köprülü geçişe imkan verecek yeni bir yolun müjdesini verdi. Böylece son bahara kadar hem yaya hem araç trafiği noktasında sıkıntımız hafiflemiş olacak.

24 Kasım : Yaşadığımız müddetçe unutmadığımız, bize kalemin ve kelamın adabını öğreten öğretmenlerimize bu gün bir kez daha şükranlarımızı sunduk.

24 Kasım : Üsküdar Belediyesi olarak il ozel idaresiyle işbirliği icinde Validebağ öğretmen evi olarak kullanılan Adile Sultan Kasrını yeniledik. Bu akşam açılışını yaparak öğretmenlerimize armağan edecegiz. Hayırlı olsun.

24 Kasım : Üsküdar'lı öğretmenlerimize en güzel hediyemizi Sayın Vali'mizin de katıldığı bir törenle verdik. Öğretmenevimizin(Adile Sultan Kasrı) restore edilmiş halini yaklaşık 40 sene önce bu binada Hababam Sınıfının çekimlerine katılmış olan sanatçılarımız da çok beğendi.

22 Kasım : Uzun bir aranın ardından bu gün mesai başladı. Bereketli bir hafta ve isşlerinizde kolaylıklar diliyorum.

22 Kasım : 2011 yılı konsolide bütçesi 12 bakanlıktan ve IMF'nin GSMH büyüklüğü sıralamasına göre 17 ülkeden daha büyük olan bir şehir ve onun 136 ülkeden üyesi bulunan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Başkanlığına seçilen Başkanı. Dünyanın Başkenti İSTANBUL

19 Kasım : Tüm Üsküdar'lıları bu gün 15:30'da Burhan Felek Voleybol Salonu'nun açılışına bekliyoruz. Görülmeye değer bir eser inşa edildi.

16 Kasım : Artarak gönlümün aydınlığı her saniyede, bir mehabetli sabah oldu Süleymaniye'de gördüm ön safta oturan nefer esvaplı biri, dinliyor vecd ile tekrar alınan tekbiri.

16 Kasım : Üsküdar'da bayramlaşma 2. gün nikah sarayımızın yanındaki sosyal tesiste saat 10:00 da...

15 Kasım : Milli birlik ve kardeşlik projesini eleştirip ne gerek var diyenler, idari yönetim anlamında yapmamız gereken reformların dahi buna bağlı olduğunu görmüyorlar. Emniyetin, okulların, ibadethanelerin, sağlık ocaklarının bir çok ihtiyacı var, bunlar için yerel yönetici olarak Belediye Başkanı'na gelirler ama bütçesi olduğu halde bu kurumlar kendisine bağlı olmadığından harcama da yapamayacaktır. Kaymakam'a gitseler onunda yetkisi var ama bütçesi yok. Sırf ülkenin bazı noktalarındaki sıkıntı nedeniyle bu çarpıklıkla karşılaşıyor, hizmet üretemiyorsunuz. Ne çare ömründe hizmet etmek gibi bir derdi olmamışların, böyle sıkıntıları da olmuyor tabi. Gelde bunlara kardeşliği, birliği anlat.

15 Kasım : Üsküdarlılar bu gün yoğun bir şekilde kabir ziyareti yapıyor. Başbakanımızda Karacaahmet'te kabir ziyareti yapacak.

15 Kasım : Başbakanımız mezarlıktan ayrılırken Üsküdarlılar sevgi gösterisinde bulundu, kendisine ve eşine çicek takdim edildi.

14 Kasım : Bayramın 4. günü saat 15:30'da Burhan Felek Voleybol Salonumuzun açılışını yapacağız. Mazbata aldığımız ilk günlerde ziyaretimize gelen Voleybol Federasyonu Başkanı Erol bey proje ve imar noktasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle neredeyse bu yatırımdan vazgeçme noktasına gelmişti. Desteğimizle bunlar aşıldı ve eski yapıyı yıktılar, 20 milyona varan yatırmla Üsküdar'a yakışan bir esere kavuştuk. Hayırlı olsun.

13 Kasım : Bu günlerde Kandilli tarafına yolu düşenler Rasathane caddesi üzerinde hummalı bir harfiyat çalışmasını gözlemliyorlardır. Küçüksu, Kuleli, Bahçelievler, Güzeltepe, Çengelköy kısacası Üsküdar'ın boğaz bölgesi mahallelerine çok yakın bir noktada geleneksel mimarisyle göz dolduracak Kandilli El Sanatları Merkezimizin inşaatına başladık. Bayramdan sonra temelini atacağımız bu merkez inanyorum ki tüm İstanbul'a hitap edecek.

13 Kasım : Küçüksu mahallemizde yıllardır kangren olan Rasathane caddesi yokuşunu genişletmek için gecekondularla mücadele ediyoruz. Ölümlü kazalara sebebiyet veren kor virajlar özellikle kışın büyük sıkıntı yaratıyor. Çalışma bitince bu yolu kullananlar bir nebze de olsa ferahlamış olacak.

12 Kasım : Eyüp Feshane'de düzenlenen Sivas Günleri'nden selamlar.

12 Kasım : Beylerbeyi mahalle toplantısından selamlar.

12 Kasım : Dün akşam Altunizade mahalle teşkilatımızın yemeğine katıldık. Önceki dönem il başkan yardımcımız Metin Külünk'te 2005 nolu sandığın başkanı olarak oradaydı, fark arayanlar için not düşüyorum; işte başka alemlerle farkımız bizim. Nerede koltuk sevdalıları, nerede samimi hizmet erleri?

11 Kasım : Büyükşehir belediyemiz trafik noktasında Üsküdarlıyı rahatlatacak olması nedeniyle ısrarla talep ettiğimiz iki acil projeden Beylerbeyi kavşak düzenleme çalışmasına başladı. Böylece proje bittiğinde sahil yolunu kullananlar boğaz trafiğine takılmadan rahatça Üsküdar'a geçebilecek. İnşallah şimdi sırada Altunizade tercihli yol düzenlemesi var.

9 Kasım : Dün akşam muhtarlarımızla beraberdik. Ana arter çalışmaları trafik noktasında biraz sıkıntılı olsa da biten yerlerde memnuniyet büyük.

8 Kasım : Bu gün Büyükşehir Meclisi'nde kentsel dönüşüm görüşüldü. Muhalefet Ak Parti'li belediyelere karşı ''TOKİ evlerinizi elinizden alacak'' diyerek büyük bir kara propaganda yürütüp halkı korkutuyor, kendi ilçelerinde ise gel birlikte proje yapalım diye TOKİ'nin peşinde koşuyor. İşte bu yaklaşım nedeniyledir ki Turkiye'de siyaset kurumu itibar kaybediyor.

7 Kasım : Dün Kızılcahamam'da Ataşehir'le beraberdim. Referandum büyük bir motivasyon sağlamış moraller yerinde dirilme ve tazelenme bariz gözüküyor.

7 Kasım : Bölge Milletvekilimiz Mehmet Sekmen bu gün Feshane'de evladının mürüvvetini görüyor. Tebrik ediyor, gençlere iki cihan saadeti diliyorum.

3 Kasım : Ünalan mahallemizde gençlerle beraberdim. Gençlerin hayata, olaylara bakışı, değerlendirmeleri harika :)

2 Kasım : Günaydın Üsküdar, her sabah olduğu gibi yine güzelsin.

2 Kasım : Her ay mutad yapılan koordinasyon toplantımız şimdi bitti. Birkez daha meclis üyelerimizin hizmet şevk ve heyacanına şahit olmak gurur verici...

1 Kasım : Yavuzürk mahallemizin mutlu günü. İlk zili çaldık, 45 günde yapılan köprülü kavşaklar, 6 ayda bitirilen okul binaları... Nereden nereye...


Üsküdar 34


Haberi Değerlendir :