Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Çamlıca ''radyasyon tepesi'' oldu

Aksiyon dergisi Çamlıca örneğinden yola çıkarak elektromanyetik kirliliği kapağına taşıdı....

Org. Kıvrıkoğlu, Başkanı ziyaret etti

Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı ziyaret etti....

Zabıta Teşkilatı'nın 188'nci kuruluş yılı Üsküdar'...

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kuruluşunun 188'inci yılını kutlayan Zabıta Müdürlüğü teşkilatına moral gecesi d...

Trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Üsküdar D-100 Karayolu üzerinde sabaha karşı kaza meydana geldi. Taksi içinde bulunan 2 arkadaştan biri olay......

KARA Noktayı Koydu.

Üsküdar'daki tarihi koru Validebağ için son günlerde bir takım iddialar gündemde. AK Parti adayı Kara, Koru'da iddialara...

Üsküdar'da Sünnet Şöleni Var...

Üsküdar Belediyesi maddi durumu yetersiz 1000 çocuğu sünnet ettirdi....

Çamlıca Camii Kadir Gecesi'nde açılacak

2016 yılının Kadir Gecesi'nde açılması planlanan Çamlıca Camii'nin yapımı sürerken, minarelerin yükseliyor....

Okul bahçesi mi? Otopark mı?

Üsküdar ilçesindeki bazı okullarda, çocukların oynaması için yapılan okul bahçeleri ve spor alanları, otopark olarak kul...

Üsküdar metrosu Sultanbeyli'ye uzatılıyor...

Üsküdar- Çekmeköy Metro Hattı, İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Talimatıyla Sultanbeyli'ne Kadar Uzatılacak. ...

Üsküdar'dan Harem'e 2 kilometrelik iftar sofrası...

Üsküdar Belediyesi tarafından her Ramazan ayında düzenlenen ve gelenekselleşen büyük Üsküdar iftarı bu sene Kadir Gecesi...
 

Karacaahmet Türbesi'nde iftar

Karacaahmet Türbesi'nde iftar
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara 14 Aralık 2010 Salı akşamı Karacaahmet Türbesi'nde düzenlenen iftar programına katıldı.
Tarih : 15 Aralık 2010, 20:37
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara 14 Aralık 2010 Salı akşamı Karacaahmet Türbesi'nde (Cem evi, Dergah olarak'ta biliniyor) düzenlenen iftar programına katıldı.

Hicri takvime göre Muharrem ayı içerisinde bulunuyoruz. Bu ay özellikle Peygamber efendimizin torun Hz. Hüseyin'in ''Kerbela Faciası'' olarak bilinen kerbelada Yezit'in ordusu tarafından da öldürülmesi sebebi ile ayrı bir önem taşıyor.

İftar programına Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Karacaahmet Türbesi Başkanı Muharrem Ercan (Dede), Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Coşkun Çalık, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkan Yardımcısı Esat Kalay'ın yanısıra çok sayıda davetli katıldı.


İftar yemeğinin ardından Karacaahmet Türbesi Başkanı Muharrem Ercan Belediye Başkanı Mustafa Kara ve davetlileri makamında konuk etti. Muharrem Ercan bazı medya kuruluşlarında ve bazı çevreler tarafından dillendirilenin aksine Alevisi, Sünnisi hep birlikte olunduğunu bu beraberliği kimsenin bozmasına izin vermeyeceklerini Başkan Mustafa Kara ile paylaştı.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise belediye olarak ilçemizde bulunan tüm sivil kuruluşlarını teker teker ziyaret ettiklerini ve hiçbir kuruluşu şu veya bu nedenle ayrıma tabi tutmadıklarını hizmet için burada oldularını ifade etti. Çok sıcak bir ortamda geçen sohbette Karacaahmet Türbesi Başkanı Muharrem Ercan dergah olarak yaptıkları çalışmalardan ve ürettikleri projelerle ilgili olarak Başkan Kara'ya bilgi verdi.


Üsküdar 34


Haberi Değerlendir :