Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Yavuztürk'de iftar vaktine büyük ilgi

Üsküdar Belediyesi'nin geçen yıl başlattığı ve bu yıl da büyük bir başarıyla devam eden mahalle iftarları son olarak Yav...

Üsküdar`da ''Sevgi Evi'' açılıyor

İstanbul Sosyal Hizmetler Müdürü İstanbul İl Özel İdaresinin kaynakları kullanılarak Üsküdar'da bir bina kiralandı....

Üsküdar'da trafik Kazası

Üsküdar'da meydana gelen trafik kazasında, ters yola giren araç, karşı yönden gelen bir otomobille çarpıştı....

Üsküdar'da gözyaşları sel oldu

Milli kayakçı Aslı Nemutlu, Üsküdar Şakirin Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı....

Üsküdar Kaymakamlığı, İSTKA 2015 bilgilendirme top...

Üsküdar Kaymakamlığı AB Etüt Proje Ofisi tarafından İSTKA 2015 yılı mali destek programı kapsamında Üsküdar'dan proje ba...

Yeni yılın ilk bebeği Üsküdar'dan

Yeni yılın ilk bebeklerinden Elif, Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde dünyaya geldi....

Üsküdar'dan Ayrılmak İstemiyorlar

Üsküdar'a bağlı Örnek ve Esatpaşa mahallesi sakinleri, oturdukları bölgenin yeni kurulacak olan Ataşehir ilçesine bağlan...

Üsküdar 'ÖSYM Bürosu' önünde eylem

Üsküdar'da ÖSYM bürosunun önünde Ygs'deki şifre skandalını protesto etmek isteyen lise öğrencilerine polis müdahale etti...

Üsküdar'da Elektrik Kesintisi

İstanbul'un bazı yerlerinde çalışmalar nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak....

Üsküdar ''Cuma Pazarına'' Kavuşuyor

Yaklaşık 3 yıldır Cuma günü yerine Cumartesi günleri kurulan Üsküdar merkezdeki semt pazarı, tekrar Cuma günü kurulacak....
 

Hilmi Türkmen: Marmaray'ın Cefasını Çektik, Sefasını Süreceğiz

Hilmi Türkmen: Marmaray'ın Cefasını Çektik, Sefasını Süreceğiz
Hilmi Türkmen, ''Marmaray en çok Üsküdar esnafını mutlu etti. Yaşanan canlanma çarşı pazara bereket olarak yansıdı'' dedi.
Tarih : 18 Kasım 2013, 14:44
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Aday Adayı Hilmi Türkmen, geçtiğimiz ay hizmete giren Asrın Projesi Marmaray'ın en çok Üsküdar esnafını mutlu ettiğini belirterek yaşanan canlanmanın çarşı pazara bereket olarak yansıdığını belirtti.

Hilmi Türkmen, ''Marmaray en çok Üsküdar esnafını mutlu etti. Yaşanan canlanma çarşı pazara bereket olarak yansıdı'' dedi.

''ESNAFIN YÜZÜ GÜLÜYOR''

Projenin başladığı 2004 tarihinden itibaren Üsküdar Meydanının büyük bir bölümünün kapandığını, yaya ve araç trafiğinin oluşturduğu karmaşa nedeniyle insanların adeta Üsküdar'a gelmekten korkar hale geldiğini belirten Türkmen; ''Bu durum en fazla esnafımızı rahatsız etti, gerçekten ekonomik kayıp nedeniyle Üsküdar esnafı can çekişir hale geldi. Buna bir de tarihi kazılar nedeniyle projenin uzaması eklenince Üsküdarlıların zihninde şüpheler belirdi.

Ancak biz Başbakanımızdan 29 Ekim 2013 tarihini duyduktan sonra esnaf ziyaretlerimizde, site toplantılarında ve teşkilat programlarında bunu dile getirerek herkesten sabırlı olmasını istedik. Zira biliyorduk ki Başbakanımız bir söz verdi mi bunun gerçekleşmesi için tüm imkânları seferber eder. Hamdolsun Üsküdarlılara karşı mahcup olmadık'' dedi.

''CAMİLER DAHİ DOLUP TAŞTI''

Özellikle ücretsiz taşımanın yapıldığı 15 gün süresince Üsküdar esnafının bayram ettiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen; ''Çarşıda gezip hal hatır sorduğumuzda aldığımız cevaplar bizi mutlu ediyor, bakıyorsunuz 30 kasa balık satan esnaf bu gün 50 kasadan, 60 kilo döner satan esnaf da 100 kilodan bahsediyor. İmamlarımız camiilerde vakit namazlarının dahi cuma namazı gibi tıklım tıklım kılındığını söylüyor.

Önceden Üsküdar'a uğramayan yabancı heyetlerle şimdi Marmaray istasyonunda randevulaşıyoruz, görünen o ki Üsküdarlılar olarak Marmaray'ın cefasını en çok biz çektik, safasını da en çok biz yaşayacağız.''

HİLMİ TÜRKMEN KİMDİR?

1973 Trabzon doğumlu Hilmi Türkmen, ilköğretimini Trabzon Şalpazarı'nda, orta öğretimini Vakfıkebir İmam Hatip Lisesinde, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

Meslek hayatına 1996 yılında Üsküdar'da serbest avukatlık yaparak başlayan Hilmi Türkmen, sosyal sorumluluk gereği çeşitli mesleki, eğitim, sağlık, kültür ve sosyal yardım alanındaki Sivil Toplum Kuruluşlarında kurucu ve yönetici olarak görev aldı. Bunlardan bir kısmı; Klasik Türk Sanatları Vakfı ile MAVERA Eğitim ve Sağlık Vakfı kurucu üyeliği ve Mütevelli heyet üyeliği, HUDER ( Hukuki Araştırmalar Derneği ) yönetim kurulu üyeliği.

21 YILDIR AKTİF SİYASİ HAYATIN İÇİNDE

Aktif siyasete 1992 yılında Refah Partisi ile başlayan Hilmi Türkmen, sırasıyla Üsküdar Gençlik Kolları Teşkilat başkanlığı, 1998 yılında Fazilet Partisi Üsküdar İlçe yönetim kurulu üyeliği, 2002 genel seçimlerinde ve 2004 yerel seçimlerinde Ak Parti Üsküdar İlçe SKM başkanlığı, 2003-2004 Ak Parti Üsküdar teşkilatlanmadan sorumlu İlçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

ÜSKÜDAR İLE NEFES ALIP VERİYOR

2004 yerel seçimlerinden itibaren Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı ve Belediye Encümen Başkanlığı, Üsküdar Belediye Meclis Üyeliği ve Hukuk Mülkiye Komisyon Başkanlığı, İbb Meclis Üyeliği ve Hukuk Mülkiye Komisyon Üyeliği yapan Hilmi Türkmen halen bu görevlerine devam etmektedir.

Evli ve iki kız iki erkek çocuk babası olan Hilmi Türkmen 23 yıldır Üsküdarlı'dır.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :