Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Kurban Bayramı'nız kutlu olsun

Üsküdar 34 Haber Sitesi ve Üsküdar Postası Gazetesi olarak tüm Üsküdarlıların ve tüm müslüman aleminin Kurban Bayramı'nı...

Üsküdar'da sokak çocukları unutulmadı

Üsküdar Belediyesi, zorunlu eğitim ve öğretim çağında olup da aileleri tarafından çalıştırıldığından dolayı okula gideme...

Bahçelievler Mahallesi Bilgilendirildi.!

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu mahalle danışma meclisleri programları hızla devam ediyor....

Üsküdar'da Bayram keyfi bir başka olur.

Üsküdar Belediyesi, Kurban Bayramı nedeniyle bayramlaşma törenini bayramın ikinci günü Salacak'da gerçekleştirdi....

Üsküdar'da 7 bin aşure dağıtıldı

Müslümanlar tarafından Hicri Yılbaşı olarak kutlanan ''Muharrem ayı'' yurdun dört köşesinde olduğu gibi Üsküdar'da çeşit...

Üsküdar yine bir ilke imza attı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Üsküdar yine bir ilke sahne oldu....

Cumhuriyetimizin 90. yılı Üsküdar coşkuyla kutland...

Cumhuriyetimizin 90. yılı Üsküdar Şemsipaşa Anıtı önünde düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı....

Marmara İlahiyat Vakfı Camisi yıkılacak

Depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen Üsküdar'daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yanındaki 30 yıllık cami y...

Mehmet Çakır'ın hastalığı ciddi

Üsküdar eski belediye başkanı Mehmet Çakır'ın hastalığının çok ciddi olduğu belirtildi....

SP Üsküdar Gençlik Kolları Aşure dağıttı....

Saadet Partisi Üsküdar Gençlik Kolları, 26 Aralık Cumartesi günü Üsküdar'da Aşure dağıttı....
 

Hamdullah Paşa yalısı hakimevi oldu

Hamdullah Paşa yalısı hakimevi oldu
Çengelköy'de bulunan Hamdullah Paşa yalısı hâkimevi olarak kullanılacak
Tarih : 25 Aralık 2011, 13:42
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküdar'da buluna Hamdullah Paşa yalısı hâkimevi olarak kullanılmak üzere 49 yıl süreyle Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı lehine irtifak hakkı tesis edildi.

Üsküdar, Çengelköy Mahallesi, Çengeldere mevkiinde bulunan Hamdullah Paşa Yalısının restore edilerek, hâkimevi olarak kullanılmak üzere 49 yıl süreyle Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı lehine irtifak hakkı tesis edildiğini bildirdi.

2007'de Restorasyonuna Başlandı
Taşınmaz üzerinde bulunan Hamdullahpaşa Yalısının 2007 yılında alınan karar gereğince restorasyonuna başlanıldığını belirten Adalet Bakanı, tahsisi yapılan yalının yıkık, metruk bir şekilde iken aslına uygun olarak restore edilerek, bu tarihi yapının tarih ve kültürümüze kazandırıldığını ifade etti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Vakıf Yönetim Kurulunca alınan karar gereği, söz konusu yalının irtifak sözleşmesinde belirtilen amaç ve şartlar dahilinde 'hâkimevi' olarak işletilmek üzere, 2011 yılı 9. ayından itibaren kiraya verildiğini; yapılan sözleşme çerçevesinde hâkimevi olarak işletilecek bu müessesede konaklama hizmeti verilmeyecek olup, restaurant ve kafe olarak işletileceğini, hâkim, savcı ve aileleri için öncelikli yararlanma hakkı olan Çengelköy Hâkimevinde yargı mensuplarına belirli oranda indirim uygulanacağını söyledi.

Personel için Dört Tesis Bulunuyor
Adalet Bakanı, yargı mensupları ve adalet personelinin konaklaması için Vakfa ait İstanbul Eğitim ve Dinlenme Tesisi (hâkimevi), Ankara Eğitim ve Yurt Binası (hâkimevi) İşletme Müdürlüğü, Kızılcahamam Eğitim ve Dinlenme Tesisi (hâkimevi) ve Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisi olmak üzere dört tesis bulunduğunu bildirdi.

Vakıf lehine 25 yıllık irtifak hakkı tesis edilmiş olan Beypazarı Abbaszade Konağının Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulunca Uygulama Oteli olarak işletilmekte olduğunu ve mensuplarına indirimli olarak hizmet verdiğini kaydeden Bakan Ergin, tüm tesislerdeki toplam oda sayısının 367, toplam yatak sayısının ise 1102 olduğunu kaydetti.

Adalet Bakanı, Vakıf tarafından son 9 yıl içinde sadece 2005 yılında 31 oda kapasiteli Kızılcahamam Hâkimevinin açıldığını söyledi.

Adalet Bakanı, İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı tarafından işletilen 68 oda, 272 yatak kapasitesi Gökçeada Eğitim ve Dinlenme Tesisi ile ülke genelinde 88 mahalde,ortalama 4 yatak kapasiteli olmak üzere toplam 358 yatak kapasiteli misafirhane mevcut olduğunu ifade etti.


risalehaber.com


Haberi Değerlendir :