Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar'ın yüreği Güveçli'de çarpıyor

Üsküdar Belediyesi, Van'ın Güveçli köyüne yapmış olduğu yardımları kesintisiz sürdürmeye devam ediyor....

Üsküdar'da Alt Yapıya Dev Yatırım

Üsküdar Belediyesi'nden alt yapı çalışmalarına büyük yatırım. İki buçuk yıl içinde alt yapı çalışmalarına yaklaşık 100 m...

Çamlıca camisi için 3 bağışçı belli oldu

Çamlıca'ya yapılması planlanan cami için 5 proje var.3 işadamı bağış yapacak....

Üsküdar Kaymakamı Vali oluyor...

Ankara kulislerinde dolaşan haberlere göre Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük'ün vali olarak atanacağı konuşuluyor....

Başkan Kara, Yeni Hacıları bir araya getirdi...

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar'da hac farizasını yerine getiren hacıları, verdiği yemekte bir araya geti...

Üsküdar'da motosiklet kazası...

İstanbul Üsküdar'da motosikletiyle kaza yapan sürücü yaralandı....

KİM Üsküdar şubesi açıldı.

1 Ekim Perşembe günü Kazançlı İstanbul Marketleri -KİM- Üsküdar Mağazası açıldı. Açılışa, Üsküdar Belediye Başkanı Musta...

Üsküdar Belediyesi Çavuşdere'ye taşınıyor...

Üsküdar meydanının yayalaştırılması projesi kapsamında mevcut belediye binası yıkılarak meydan yapılacak....

Üsküdar'da yeşil alan kalmadı!

Üsküdar Güzeltepe Mahallesi Muhtar vekili Şahbey Öztürk, mahallesindeki problemleri anlattı:...

Üsküdar'da kar esareti yaşandı

Üsküdar'da akşam saatlerinde yağmaya başlayan kar bütün ilçeyi etkisi altına aldı....
 

Çamlıca Cami Projesinde birinci çıkmadı

Çamlıca Cami Projesinde birinci çıkmadı
Kamuoyunda çok tartışılan Çamlıca Cami Projesi yarışması sonuçlandı.
Tarih : 15 Kasım 2012, 21:59
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kamuoyunda çok tartışılan Çamlıca Cami Projesi yarışması sonuçlandı. Toplam 62 projenin katıldığı yarışmada birinci çıkmazken, ikinciliği iki kişi paylaştı. Yarışmanın ikincileri, toplam 225 bin lira para ödülü kazandı. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, yapılacak caminin, dereceye giren 9 proje arasından seçileceğini söyledi.

Çamlıca'ya yapılacak camiyi belirlemek amacıyla yapılan yarışmada birinci çıkmadı. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, yapılacak caminin, dereceye giren 9 proje arasından seçileceğini söyledi.

Kamuoyunda çok tartışılan Çamlıca Cami Projesi yarışması sonuçlandı. Toplam 62 projenin katıldığı yarışmada birinci çıkmazken, ikinciliği iki kişi paylaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın duyurduğu yarışma sonuçlarına göre, yarışmada birinciliğe layık proje bulunmazken, 2 ikinci, 2 üçüncü, 5 tane de mansiyona değer proje yer aldı. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, caminin yapılacağı alanda konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kara, 62 projenin içerisinden zamanın kısalığı veya ilgiden dolayı birinciliğe değer bir proje bulunamadığını belirterek, ''Fakat 2 tane ikinci, 2 tane üçüncü ve 5 tane de mansiyon proje var. Artık bundan sonra söz derneğimizin. Toplam 9 projenin içerisinden karar verecek. Ardından karar verilen projenin hafriyatları ve inşallah 2013'ün Haziran veya Temmuz ayından itibaren de betonarmesini burada görmeye başlayacağız. Üsküdar'ımız için en heyecanlı kısmı antenlerden kurtulmuş olacağız. Başbakanımızın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde adeta Çamlıca'nın bir kısmını halka açmıştı. Şimdi tamamı halka açılmış olacak'' dedi.

Dereceye giren camiler hakkında bilgiler veren Kara, hem klasik, hem de modern tarzda cami projelerinin dereceye girdiğini ifade etti. 15 bin metre karelik bir alan üzerine yapılacak caminin, bahçesiyle birlikte 30 bin kişiye hizmet vereceğini belirten Kara, ''Fakat buranın büyüklüğünü düşündüğünüzde cami işin yüzde 6'sı. Yüzde 94'ü bir çok yaşam alanlarının oluştuğu, insanların gelip oturduğu, piknik yapabildiği, İstanbul'u bütün güzellikleriyle görebildiği bir mekan olacak. Bu anlamda belki de Anadolu Yakası'nın en üst çekim noktası olacak'' şeklinde konuştu.

Yapımına başlanan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu'nun hemen bu projenin yanından geçtiğini sözlerine ekleyen Kara, ''Beraberinde Küçük Çamlıca ile Büyük Çamlıca arasında bir teleferik projesi var. Böylelikle ulaşım probleminin olmadığı, hem yerli hem yabancı turistlerin çok ilgi gösterdiği otobüslerle gelinip gidilen bir yer. Marmaray'ın açılması ve bahsettiğimiz metro çalışmalarının tamamlanmasıyla da buraya ulaşım da sorunsuz olacak'' dedi.

Ocak ayı başında ilk kepçeyi vurmayı planladıklarını belirten Kara, ''Daha sonra 5-6 ay kadar hafriyat beraberinde de inşallah 7.-8. aylarda da temelleri atılmış olacak'' şeklinde konuştu.


Türkiye Gazetesi

Haberi Değerlendir :