Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Zafer Bayramı Üsküdar'da kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88'nci yıldönümü Üsküdar Şemsi Paşa Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı....

Üsküdar Belediyesi yasayı hiçe sayıyor!

''Bilgi Edinme Hakkı Yasası''nı ihlal ettiği gerekçesiyle Avukat Mahmut Tanal Üsküdar Belediyesi'ne dava açtı....

Yaşlı çift kış günü sokakta kaldı

Üsküdar Belediyesi tarafından iki ay önce evleri yıkılan aileler arasında bulunan yaşlı Şahin çifti kendi yaptıkları bar...

Kadıköy ve Üsküdar'a bağlı mahalle

Bu mahallenin yarısı Kadıköy'e bir yarısı da Üsküdar'a bağlı......

Üsküdar'da yarın bazı mahallelere elektrik verilem...

19 Ekim Pazartesi günü (yarın) Üsküdar'da bazı mahallelere elektrik verilemeyecek....

Üsküdar'da Sapık Dehşeti

Arkadaşlık kurduğu 17 yaşındaki erkek ile cinsel ilişkiye girmek isteyen bir kişi, isteğini kabul etmeyen gence tecavüz ...

Üsküdar'da İzci Şenliği ve İzci Yürüyüşü yapıldı...

19 Mayıs Atatürk'ü anma ve gençlik spor bayramı etkinlikleri kapsamında Üsküdar İzci Şenliği ve İzci Yürüyüşü gerçekleşt...

Başkan Türkmen'den 'Hayırlı Olsun' ziyareti...

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İETT Genel Müdürlüğü görevine atanan Mümin Kahveci'ye ''hayırlı olsun'' ziyareti...

Harem Otogarına Bomba İhbarı

Üsküdar Harem otogarına içinde çok sayıda yolcu olan bir otobüste bomba olduğu ihbarı yapıldı. İhbar asılsız çıktı....

Eski Belediye Binasında Son Meclis Toplantısı yapı...

Üsküdar Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı oturumları eski belediye binası meclis salonunda gerçekleştirildi....
 

Beylerbeyi 75. Yıl Stadı'nın adı değişti

Beylerbeyi 75. Yıl Stadı'nın adı değişti
Beylerbeyi Spor Kulübü Yönetimi lig maçlarını oynadığı 75. Yıl Stadı'nın adını Şehit Erol Olçak Stadı olarak değiştirme kararı alındı.
Tarih : 30 Ekim 2016, 12:52
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz akşamı hain kalkışması sırasında Türk halkının tankların önüne yattığı, mermilere göğsünü siper edip destan yazdığı gün... 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü'ne en yakın semt olan Beylerbeyi'nin tek takımı da bu olaya duyarsız kalmadı. Beylerbeyi Spor Kulübü Yönetim Kurulu yaptığı son toplantıda oybirliği ile stadının adının değiştirilmesi kararını aldı. Başkan Mustafa Yazıcı, Beylerbeyi 75. Yıl Stadı'nın yeni adını şöyle açıkladı: ''Haftaya yapacağımız törenle stadımıza; 15 Temmuz gecesi oğlu ile birlikte köprüde şehit olan Erol Olçak'ın adını vereceğiz. Stadımız bundan böyle Şehit Erol Olçak Stadı olarak anılacak'' açıklamasını yaptı.

KAHRAMANLARIN SİMGESİ...

Üsküdar Gazetesi'nde yer alan habere göre; İş adamı Mustafa Hacıkerimoğlu ise ''Beylerbeyi, Kurtuluş Savaşı'nın başladığı semttir. Kuvayi Milliye'nin olduğu yerdir. Erol Olçak ve 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde darbeci cuntaya karşı tüm halkımızla yaptığı destansı direniş sergileyip bu yolda hayatlarını kaybeden Türkiye'nin kahramanlarındandır. Stadın adının Erol Olçak Stadı olarak değişmesi 15 Temmuz'da kahramanca ölenlerin bir simgesi olacak ve hiç unutulmayacak'' dedi.

YENİ STAT İÇİN MÜJDE VERDİ

Başkan Mustafa Yazıcı stadın gelecek yılın başında yenileneceği müjdesini taraftarlara verirken ekledi; ''Yeni stat için Cumhurbaşkanımıza, bakanımıza ve Üsküdar Belediye Başkanına şimdiden teşekkür ederim'' ifadesini de kullandı.

EROL OLÇAK VE OĞLUNUN KAHRAMANLIK HİKAYESİ

Tankların önünde dimdik duran reklamcı Erol Olçak ve 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip kurşunların hedefi olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşlarından Olçak'ın oğlunu daha güvenli bir yere götürmek isterken vurulduğu, Abdullah'ın da düşen babasına hamle yaptığı sırada zırh delici mermi ile öldürüldüğü ortaya çıktı.

KULÜPTEN RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Yönetim kurulu toplantısının ardından Beylerbeyi Spor Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi;

''1994 yılında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve şuan da görevi başında bulunan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yaptırılan Beylerbeyi 75.yıl Stadyumu?nun adı, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden Erol Olçak?a hitaben ?Şehit Erol Olçak Stadyumu? olarak değiştirilmiştir.

Kamuoyuna Saygı ile duyurulur...'' denildi...

Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :